Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συμμέτοχος σε παρανομία ο Σινκλέρ!!

O επικεφαλής της Axiom Capital, Νταβίντ Σινκλέρ, που εμφανίστηκε στα δρώμενα του ΠΑΟ, δεν φαίνεται να είναι και τόσο αθώος…
Συμμέτοχος σε παρανομία ο Σινκλέρ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph», τον περασμένο Ιούνιο, ο Νταβίντ Σινκλέρ είχε τιμωρηθεί από τις Οικονομικές Αρχές της Αμερικής με πρόστιμο 68.000 λιρών και με απαγόρευση του δικαιώματος να παίρνει αποφάσεις και να επηρεάζει οικονομικές δραστηριότητες.
Ο λόγος, ήταν η συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μέισον που ασκούσε πίεση σε υποψήφιους επενδυτές που εξέφρασαν επιθυμία αγοράς ποσοστού μετοχών της εταιρείας EduVest, η οποία είχε συσταθεί από τον προαναφερθέντα.
Αυτός, φερόταν να έρχεται καθημερινά σε επαφή με τους επενδυτές και ο Σινκλέρ του είχε επιτρέψει να διαχειρίζεται τον τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια. Μάλιστα, ο Μέισον προχωρούσε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μέσω τραπεζικού δικτύου σε Ελβετία και Σεϋχέλλες.
Φυσικά, οι παρανομίες του είδαν το φως της δημοσιότητας και η ποινή που του επιβλήθηκε για την ενοχή σε 13 κατηγορίες, ήταν η διετής φυλάκιση και εξαετής απαγόρευση του δικαιώματος να αποτελεί μέλος της διοίκησης των εταιρειών.

Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: