Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

O Λάρι Μπερντ και το... πρώτο τρίποντο!!

Πριν από 32 ολόκληρα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου 1979, το ΝΒΑ έζησε δύο μεγάλες στιγμές!
O Λάρι Μπερντ και το... πρώτο τρίποντο!
Πρώτη και καλύτερη; Το ντεμπούτο του 23χρονου ξανθού με το μουστάκι, ο οποίος είχε επιλεγεί στο νούμερο 6 του ντραφτ εκείνης της χρονιάς από τους Μπόστον Σέλτικς.
Λάρι Τζόε Μπερντ το όνομά του ή αν προτιμάτε ο -μετέπειτα- «μεγάλος λευκός» στην ιστορία του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Γνωστός και μη εξαιρετέος για το «φαρμακερό» του τρίποντο, με εκείνο το... ανορθόδοξο (για πολλούς) στυλ του.
Ήταν και η σεζόν που καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο ΝΒΑ το σουτ που θα μετρούσε για τρεις πόντους! Και η ειρωνεία; Στο ματς που έκανε ντεμπούτο ο Λάρι Μπερντ έμελλε να καταγραφεί το πρώτο εύστοχο σουτ έξω από τα 6.70μ. Μόνο που δεν ήταν εκείνος που το σημείωσε, αλλά ο συμπαίκτης του στους «Κέλτες», ο Κρις Φορντ!
Ο Μπερντ ωστόσο γνώρισε πραγματική αποθέωση από τους 15.000 κάτοικους της Βοστόνης που κατέκλυσαν το θρυλικό «Μπόστον Γκάρντεν» και ήταν από τους καλύτερος της ομάδας του στη νίκη επί των Χιούστον Ρόκετς με 114-106.
Για την... ιστορία στο πρώτο ματς της καριέρας του στο ΝΒΑ, ο Λάρι Μπερντ σημείωσε 14 πόντους έχοντας επίσης και 10 ριμπάουντ. Ήταν το ξεκίνημα μιας μεγάλης καριέρας!
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: