Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κάποτε ντέρμπι, τώρα... απογευματινός περίπατος!

Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, καθώς χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, νίκησε στο άδειο λόγω τιμωρίας Αλεξάνδρειο τον Άρη με 80-59 και πανηγύρισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Θετική εμφάνιση από τους Πειραιώτες, σε καλή μέρα οι Σπανούλης και Άντιτς με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Κάποτε ντέρμπι, τώρα... απογευματινός περίπατος!
Η τελευταία φορά που ο Άρης έκανε κάτι καλό στο θεσμό του κυπέλλου ήταν το 2005, όταν είχε φτάσει στον τελικό του Ηρακλείου, μία χρονιά έπειτα την κατάκτηση του τροπαίου στη Λαμία. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έχει πάρει σπίτι του τα τελευταία δύο κύπελλα και τα τελευταία χρόνια είναι αυτός που πρέπει. Συν τοις άλλοις ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν άλλαξε την ομάδα του από την κορυφή μέχρι τα νύχια κι οι παίκτες του εν αντιθέσει κυρίως με τους αλλοδαπούς της αντιπάλου ομάδος δίνουν και... πάσες. Και με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να προσπαθεί ακόμα να βάλει σωστά τα κομμάτια του παζλ του Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου η προημιτελική «μάχη» στο Αλεξάνδρειο κύλησε όπως αναμενόταν.
Με εξαίρεση την πίεση των γηπεδούχων στα μισά της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» δε συνάντησαν δυσκολία να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά (σ.σ. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στις 19/2), κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην υπεράσπιση του τίτλου, η οποία, αν δεν γίνει το θαύμα του θαύματος θα γίνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά απέναντι στον ίδιο αντίπαλο (βλ. Παναθηναϊκός). Με όρεξη στο παιχνίδι τους από τα πρώτα λεπτά, με σοβαρότητα την ώρα της αντεπίθεσης του Άρη και κάνοντας ό,τι πιο απλό, δηλαδή... πάσα κι όχι βιαστικό σουτ πέρασε ένα σχετικά ήσυχο βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Ο Άρης έδειξε με το «καλημέρα» πως αυτή ήταν η πρώτη επίσημη υποχρέωσή του για τη νέα χρονιά κι οι «ερυθρόλευκοι» του «Ντούντα» δεν είναι από τις ομάδες που αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες, αν κι επίσης ανέτοιμοι. Σπανούλης, Άντιτς κι ο εκπληκτικός Παπανικολάου έπιασαν από νωρίς δουλειά, την ώρα που οι αντίπαλοί τους σούταραν «άσφαιρα» (9-25 στο 10' με 3/11δίπ., 1/7τρίπ. του Άρη). Όποιος περνούσε στο παρκέ για τον Ολυμπιακό έδινε κι από κάτι, με τους «κίτρινους» να έχουν στο ημίχρονο (26-42) τον Βεργίνη πρώτο σκόρερ με 7 πόντους.
Ένα σερί μέχρι τη μείωση του σκορ σε 42-48 στο 26' φάνηκε να δίνει νέο ενδιαφέρον στον προημιτελικό, αλλά πριν ο Άρης προλάβει να πιστέψει στην ανατροπή Σπανούλης, Μάντζαρης και Πρίντεζης απάντησαν με 0-9 (42-57 στο 28'). Με τους ξένους του να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά με την κακή έννοια, ο Άρης δεν είχε τρόπο αντίδρασης. Από την άλλη, ο Κώστας Παπανικολάου ήξερε κάθε τρόπο κι έδωσε κι άλλες θεαματικές φάσεις.
Το τελικό 59-80 άφησε τον Άρη να συνεχίσει ανενόχλητος το «χτίσιμό» του και τον Ολυμπιακό να περιμένει στις 19/2 τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ για μία μονή ημιτελική μάχη. Μέχρι τότε μεσολαβούν άλλες υποχρεώσεις στο φαληρικό κι αλλού, όπως η πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα με τη Μπιλμπάο (21/10). Η Α1 απεργεί, οπότε αυτή όλως παραδόξως είναι κι η αμέσως επόμενη.
Τα δεκάλεπτα: 9-25, 26-42, 44-65, 59-80
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 9 (2), Κερούς 4, Βεζένκοφ, Ταπούτος 8 (8 ριμπάουντ), Τζέιμς 2, Τσαϊρέλης 4, Δήμας, Όλιβερ 16, Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης, Βεργίνης 9 (1), Μάλντροου 9 (1)

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Παπανικολάου 20 (6 ριμπάουντ), Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 14 (2), Μάντζαρης 2 (2 κλεψίματα), Χάουαρντ 2, Κέσελ 5, Σλούκας 4 (5 ασίστ), Παπαδόπουλος 8 (6 ριμπάουντ), Γκετσεβίτσιους 2, Κατσίβελης

Δεν υπάρχουν σχόλια: