Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει..."

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνακάκης, εξηγεί γιατί η απόφαση για την Παναχαϊκή ήταν η μεγαλύτερη χοντράδα των τελευταίων ημερών και τονίζει ότι οι τρόποι με τους οποίους επιδιώκεται η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν τον αφήνουν ικανοποιημένο.
"Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει..."
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Αντωνακάκη στον "Novasportfm 94,6":

Για το πότε προβλέπει ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με όλες τις ομάδες:

«Αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω με ακρίβεια. Θα εξαρτηθεί από το πότε θα δικαστούν οι υποθέσεις που εκκρεμούν. Αυτό το λέω έχοντας υπόψιν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για άμεσες διώξεις. Δεν μπορεί όμως κανείς να προσδιορίσει ακριβώς το πότε θα ξεκινήσουν κανονικά τα πρωταθλήματα με όλες τις ομάδες».
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη δουλειά που γίνεται με στόχο την κάθαρση, καθώς υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου η οποία δεν πείθεται:
«Είναι δύσκολη η απάντηση… Προσωπικά, δεν είμαι ικανοποιημένος. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις εμφανίζομαι αντίθετος με τις αποφάσεις των οργάνων και των εξεταστικών επιτροπών, γι’ αυτό κιόλας ασκούμε εφέσεις μαζί με τον κ. Φάκο. Επειδή, λοιπόν, έχουμε ασκήσει εφέσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις, σημαίνει ότι τόσο εγώ όσο και ο κ. Φάκος, διαφωνούμε. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις με τις οποίες συμφωνούμε. Τις περισσότερες φορές όμως βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα με τις επιτροπές. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εμείς είμαστε πιο σωστοί, αλλά συμβαίνει…"
Για τις αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών και το πώς θα βελτιώνονταν τα πράγματα:
«Οι αποφάσεις μεταξύ των επιτροπών γρονθοκοπούνται. Η άποψή μας είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία πρωτοβάθμια επιτροπή για όλα».
Για το αν θα έπρεπε να παρεμβαίνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ:
«Δεν νομίζω ότι αν παρενέβαινε στη δουλειά των οργάνων θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Πιστεύω ότι θα παρεξηγείτο σε περίπτωση που έκανε κάτι τέτοιο και θα είχαμε χειρότερα αποτελέσματα».
Για το θέμα της Παναχαϊκής:
«Εμείς οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι για να ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη. Αυτό που έγινε με την Παναχαϊκή είναι η μεγαλύτερη χοντράδα που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες. Το ίδιο πρόσωπο να διώκει και το ίδιο να δικάζει. Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει… Εμείς δεν γνωρίζαμε τι θα γινόταν. Κάποιος έπρεπε να σταματήσει τον κ Κατσή γιατί δεν ήταν στις αρμοδιότητές του να ασκήσει δίωξη. Οι πειθαρχικές επιτροπές μπορούν να δικάζουν υποθέσεις που αναφέρονται μόνο στο φύλλο αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: