Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ο καλός Άγγελος ...Τιμούρ!!

Αναμφισβήτητα και άξιζε την πρόκριση η ομάδα που -όπως δικαίως είπε κι ο Σάντος μετά το ματς- πήρε 4 βαθμούς από τους Κροάτες και 6 από τους Ισραηλινούς, δηλαδή τους άμεσους ανταγωνιστές για την προνομιούχα πρώτη θέση.
Ο καλός Άγγελος ...Τιμούρ
Γράφει ο Γιώργος Βαβρίτσας.
Ομως ας σταθούμε και λίγο στην πολύτιμη προφανώς άθελη βοήθεια... του Τιμούρ Κετσμπάια.
Φυσικά και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί και πόσω μάλλον να το αποδείξει ότι μας βοήθησε άμεσα ή έμμεσα ο αντίπαλος σήμερα κόουτς. Ομως κάποιος θα μπορούσε να πει ότι επί μία ώρα μας έπαιξαν δυνατά και μετά λίγο από τις γρήγορες αλλαγές, λίγο από το τραυματισμό του σκόρερ Ταργκαμάντζε, η ελληνική ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο καθοριστικό ματς βρέθηκε αντιμέτωπη με μόλις δέκα αντιπάλους στην κρισιμότερη φάση του και πήρε τη νίκη.
Φυσικά κι αυτό δε μειώνει την τρίτη συνεχόμενη μας συμμετοχή σε Γιούρο, ούτε προσβάλλει το αξιόμαχο σύνολο της Γεωργίας, που με έντεκα πατούσε καλύτερα από τους βαρείς και υπερβολικά αγχωμένους Ελληνες.
Οπως παράδειγμα ότι ο καλός Θεούλης συνεχίζει να πάει με χίλια τον διαρκώς παρεξηγημένο Αγγελο Χαριστέα, φέρνοντας τον με μόλις ένα ματς στα προκριματικά στη θέση ενός εκ των «ηρώων» της πρόκρισης. Κι πραγματικά αν ως τον Ιούνιο δεν βγει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, κανείς δε θα του στερήσει το τρίτο Γιούρο, έστω και ως εναλλακτική λύση για τα δύσκολα, όταν ίσως να χρειάζεται η άνωθεν βοήθεια.
Αυτοί πάντως που το τελευταίο δίωρο έχουν ψιλοσαλτάρει είναι οι οπαδοί της Νυρεμβέργης, που βλέπουν την «πιο αποτυχημένη μεταγραφή της ιστορίας του συλλόγου τους», να ξαναγίνεται πρώτο θέμα στο kicker και την αχώνευτη για κάθε Ελληνα πλέον Bild.
Ακόμη αξίζει να τονιστεί ότι έστω κι αν ψυχρά επαγγελματικά είναι λανθασμένο το τάιμινγκ και 100% πετυχημένη η ουσία, για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, δείχνει ότι μπορεί να λειτουργεί και συναισθηματικά με την ανανέωση-εξπρές στο Σαντος. Γράφαμε την Παρασκευή για τα δέκα και πλέον εκατομμύρια της πρόκρισης για την ομοσπονδία από τη συμμετοχή στο Γιούρο.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι διαφημιστικά η ομάδα πουλάει και εκτός των συνόρων. Καλοδεχούμενα όλα, αλλά ας βγάλουν άμεσα επιτέλους από τα σκονισμένα συρτάρια το πλάνο του Φερνάντο για τις μικρές Εθνικές και το μέλλον του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αξίζει ακόμη να επαναλάβουμε την πεποίθηση, ότι όντως αυτή η ομάδα θα πάει το καλοκαίρι καλύτερα απ’ότι το 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας. Αν βρίσκαμε κι έναν τρόπο να τελειώσουμε το αήττητο σερί κάπου τον Απρίλιο, θα το σιγουρεύαμε ακόμη περισσότερο.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: