Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μπίλαρος υπό... παραίτηση!!

Τη στιγμή που η ΑΕΚ βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, με κανέναν να μην είναι σε θέση να προκαταβάλει τις εξελίξεις, τριγμούς έχει προκαλέσει στις τάξεις της ΠΑΕ η παραίτηση του Βασίλη Δημητριάδη.
Μπίλαρος υπό... παραίτηση
Μια παραίτηση που προφανώς δεν έγινε αποδεκτή και φυσικά άπαντες εντός Ενωσης προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφή για να μην προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση από αυτήν που ήδη υπάρχει στο εσωτερικό του συλλόγου μετά την απομάκρυνση του Χιμένεθ και παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η είδηση να διαψευστεί σήμερα για επικοινωνιακούς λόγους τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον ίδιο τον Δημητριάδη, με το «Goal» ωστόσο να την έχει διασταυρώσει στο 100%.
Συγκεκριμένα, ο γενικός αρχηγός της Ενωσης από την προηγούμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έθεσε στη διάθεση του Αδαμίδη και του διοικητικού συμβουλίου την παραίτησή του, καθώς το συμβόλαιό του εξέπνευσε στις 30 Σεπτεμβρίου και κανείς δεν τον κάλεσε για να το ανανεώσει.
Σεβόμενος λοιπόν το όνομά του και τα χρόνια που έχει υπηρετήσει την ομάδα από όλα τα πόστα, ο Δημητριάδης έκρινε σωστό για λόγους αρχής και ηθικής να ενημερώσει τον Αδαμίδη πως θέτει την παραίτησή του στη διάθεσή του, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει παρακαλέσει για να παραμείνει σε οποιαδήποτε ομάδα.
Οπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της Ενωσης αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ένιωσαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όταν έγιναν κοινωνοί της συγκεκριμένης απόφασης του γενικού αρχηγού. Και αυτό γιατί στο πρόσωπο του Δημητριάδη βλέπουν τον άνθρωπο που έχει διατηρήσει τόσο καιρό τις ισορροπίες ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση παρά τα τεράστια οικονομικά και άλλου είδους προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενωση.
Επιπλέον, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου έχει λειτουργήσει σε πολλές περιπτώσεις... πυροσβεστικά και έχει αποτελέσει την ασπίδα της διοίκησης απέναντι στη μήνη των οπαδών. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κατηγορηθεί άδικα και για θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του, χωρίς ποτέ ωστόσο να έχει δημιουργήσει πρόβλημα.
Ακόμα και τώρα σεβάστηκε την επιθυμία του Αδαμίδη να περιμένει και να μην αποχωρήσει, παρ' όλο που ο πρόεδρος δεν μπορεί να του εγγυηθεί την επέκταση της συνεργασίας, καθώς ούτε και ο ίδιος ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, με τις εξελίξεις να αναμένονται εντός των ημερών.
Καμία σχέση με τον Χιμένεθ
Η απόφαση του Βασίλη Δημητριάδη να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του συμβουλίου πάρθηκε στα τέλη Σεπτέμβρη, όταν και εξέπνευσε το συμβόλαιό του και υλοποιήθηκε στις αρχές του Οκτώβρη. Προτού δηλαδή ανακύψει θέμα τεχνικής ηγεσίας και προχωρήσει η απομάκρυνση του Ισπανού προπονητή.
Επιπλέον, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με οικονομικούς λόγους, καθώς όπως όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ έτσι και ο Δημητριάδης παραμένει απλήρωτος, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό που εξήγησε ο γενικός αρχηγός στη διοίκηση της Ενωσης και μάλιστα περισσότερες από μία φορές είναι πως από τη στιγμή που το συμβόλαιό του έχει εκπνεύσει και κανείς δεν τον κάλεσε για ανανέωση, για λόγους αρχής όφειλε να θέσει την παραίτησή του.
Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει πως ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ στέκεται πάνω σε συμβόλαια. Γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα και χωρίς αυτό, ικανοποιώντας την επιθυμία του Αδαμίδη, ενώ θεωρείται δεδομένο πως ακόμα και σήμερα να κληθεί για ανανέωση, αν δει πως τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως επιθυμεί θα φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πάντως, θεωρείται δεδομένο, ανεξάρτητα από το αν θα ειπωθεί ποτέ από επίσημα χείλη, πως από την πλευρά του Βασίλη Δημητριάδη υπάρχει και μια δυσαρέσκεια για αδικαιολόγητες και αήθεις επιθέσεις που έχει δεχτεί στο πρόσφατο παρελθόν από οπαδούς της ομάδας, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται για τις εκάστοτε αποφάσεις που έχουν παρθεί.
Τυπικό ζήτημα
Ανεξάρτητα από το αν η διοίκηση Αδαμίδη μπει στη διαδικασία να διαψεύσει την εδώ και δέκα ημερών παραίτηση του Δημητριάδη, θεωρείται δεδομένο πως θα προσπαθήσει να εξηγήσει στον γενικό αρχηγό πως το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του είναι καθαρά τυπικό.
Γι' αυτό άλλωστε του ζητήθηκε να συνεχίσει κανονικά στο πόστο του και να μη σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Πάντως, υπάρχουν τόσα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα στην ΑΕΚ και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα ξημερώσει.
Με δεδομένο μάλιστα πως από το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα κριθούν πολλά εντός και εκτός ΠΑΕ, πιθανολογείται πως η όποια κουβέντα γίνει για ανανέωση θα προκύψει από την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: