Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η αθώωση του Αστέρα δείχνει το... happy end!!

Νιώθω... διπλά υπερήφανος από χθες το βράδυ! Με την αθώωση του Αστέρα Τρίπολης έπεσα μέσα και στις δύο προβλέψεις που είχα κάνει, χωρίς να είμαι μάγος... Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Η αθώωση του Αστέρα δείχνει το... happy end
Η ΠΡΩΤΗ ήταν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όταν έλεγα πως, έτσι κι αρχίσουν τα ματς, καμιά ομάδα δεν πρόκειται να πέσει από κει και πέρα κατηγορία.
ΚΑΙ η δεύτερη, λίγο μετά τον υποβιβασμό του Αστέρα για δωροδοκία, όπου σχολιάζοντας την πρωτόδικη απόφαση είχα γράψει ότι το πιθανότερο είναι να μην πέσει στο τέλος η ομάδα, αλλά να της αφαιρεθούν κάποιοι βαθμοί, ώστε ν' ανοίξει η τρύπα στα δίχτυα της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, για να μπορέσουν να ξεφύγουν αργότερα και τα μεγάλα ψάρια που θα τα καλέσουν σε απολογία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Η μόνη έκπληξη είναι ότι ο Αστέρας θα συνεχίσει να παίζει χωρίς να κουβαλάει μείον βαθμούς - άρα θα διεκδικήσει τη σωτηρία του χωρίς απώλειες ώς το τέλος.
ΕΧΟΥΜΕ λοιπόν εδώ την Τρίπολη να υποβιβάζεται στη Β' Εθνική κανονικά και με το νόμο επειδή τερμάτισε τρίτη από το τέλος στη βαθμολογία, να ανεβαίνει μετά λόγω του υποβιβασμού του Ηρακλή, να ξαναπέφτει επειδή κατηγορήθηκε ότι έστησε παιχνίδια, και να ξανασώζεται δεύτερη φορά επειδή αθωώθηκε για το μπλέξιμό της στο σκάνδαλο!
ΑΠΟ την άλλη βέβαια βλέπουμε να ξεκινάει και η διαδικασία αθώωσης του Κούγια και της Παναχαϊκής. Ηταν φανερό από την αρχή πως έχουμε να κάνουμε με δύο αντίπαλα γκρουπ που προσπαθούν να βγάλουν το ένα τα μάτια του άλλου: ο Μπέος, ο Ψωμιάδης κι ο Τσακογιάννης από τη μια να έχουν καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα, κι απέναντί τους ο Κούγιας να προσπαθεί με τις καταθέσεις του να τους διαγράψει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωσπου οι εχθροί του τού την έφεραν, χωρίς καλά καλά να το καταλάβει, κι έφαγε κι αυτός τα πέντε χρόνια αποκλεισμό.
ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο κ. Φάκος, εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός χθες το μεσημέρι και προσπαθεί τώρα να ξαναδώσει στον Κούγια φιλί ζωής πατώντας πάνω σε κάποιες παρατυπίες της διαδικασίας. Φανερό ότι τον χρειάζεται, επειδή είναι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας στις ιστορίες με τα στημένα. Σου λέει, αν «καεί» με την καταδίκη του, θα είναι άχρηστος και θα προσπαθούν όλοι μετά να ξαναβγούν αθώοι, επειδή θα τους έχει συκοφαντήσει ένας επίσης καταδικασμένος για δωροδοκία.
ΟΠΩΣ καταλάβατε, το έργο αρχίζει από δω και πέρα να γίνεται βαρετό. Από την ώρα που ξέρουμε ότι στο τέλος όλοι θα αθωωθούν επειδή ξεκίνησε η Α' Εθνική και θα πρέπει ν' αρχίσουν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, δεν έχει νόημα να περιμένουμε τις επόμενες κλήσεις. Ναι θα τους καλέσουν, ναι θα τους δικάσουν, ναι θα τους καταδικάσουν ίσως σε πρώτο βαθμό, αλλά στο τέλος θα τους αθωώσουν όλους στο ποδοσφαιρικό Εφετείο. Happy end.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: