Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ερασιτεχνικό είναι και τώρα!!

Τα θέματα για τα οποία η αντιπροσωπία του ΕΣΑΚΕ ζήτησε χθες τη συνδρομή του Γιώργου Βασιλακόπουλου και ήδη ισχύουν και… δεν γίνονται! Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Οχι άμεσα τουλάχιστον, δηλαδή ούτε από την επόμενη χρονιά. Τα λεκτικά «πυροτεχνήματα» βέβαια είναι σπεσιαλιτέ της πλειοψηφίας των... επενδυτών του μπάσκετ, ειδικά σε καταστάσεις απελπισίας, σαν αυτές που κατά κανόνα αντιμετωπίζουν παραμονές της έναρξης κάθε πρωταθλήματος.
Η πλειοψηφία λοιπόν, να το διευκρινίζουμε γιατί είναι αμαρτία να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι, θέλει επιστροφή σε ερασιτεχνικές μορφές. Με επίσημο τρόπο, γιατί εδώ και χρόνια ερασιτεχνικά λειτουργούν και φέρονται. Τάζουν, δεν πληρώνουν, χρωστάνε, κλαίγονται για να τους σβήσουν τα χρέη, απειλούν για να μην τους αποβάλουν και άλλα τέτοια.
Η διαφορά είναι ότι τόσα χρόνια αυτά πέρναγαν σε ένα κράτος ξέφραγο αμπέλι και τώρα που οι ξένοι έσφιξαν το ζωνάρι προκαλώντας ασφυξία παντού, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν κατηγορίες που θα μείνουν εκτός. Εκλεισαν δηλαδή οι κερκόπορτες, οπότε δεν συμφέρει να μένουν ανοιχτές εταιρείες που είχαν βρει τη μαγική φόρμουλα. Να εισπράττουν όσα κατάφερναν και να αποφεύγουν τις πληρωμές.
Το πόσα θα γίνουν και πότε θα γίνουν, από πράγματα που δείχνουν δρομολογημένα, θα το παρακολουθούμε στην πορεία. Δεν μπορούμε βέβαια να μην κρατήσουμε το εύθυμον της υπόθεσης. Τρίτη χθες, τέσσερις μέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος και άνοιξε τέτοια κουβέντα. Και κάποιοι περιμένουν το πρόγραμμα των αγωνιστικών και τις… παράπλευρες εκδηλώσεις που θα προβάλουν το προϊόν, τις οποίες ονειρεύεται ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: