Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Στο 93' τελειώνει...!

Ο Τσαμπάς γράφει για την μεγάλη εθνική πρόκριση και για το πόσο αδιάφορο θα είναι το καλοκαίρι ότι δεν παίξαμε καλά τον Οκτώβρη στην Γεωργία!

Στο 93' τελειώνει...
Τον τίτλο του editorial τον είχα στο μυαλό μου λίγο μετά τη λήξη του αγώνα στην Τιφλίδα. Τελικά με... πρόλαβε ο Κώστας Κατσουράνης, που από τον «αέρα» του ΜΕGA τον έδωσε ως απάντηση όταν ρωτήθηκε για τα «καρδιοχτύπια» πριν από την γκολάρα του Φωτάκη!
Έτσι είναι όμως. Στο 93', στο 94', στο 95' ή όποτε σφυρίξει ο διαιτητής τελειώνει το ματς. Δεν απαγορεύει κανείς να είσαι πίσω στο σκορ ως το 80' και να το... γυρίζεις από εκείνο το σημείο και μετά! Ακόμη κι αν είσαι στην κακή σου μέρα.
Γιατί η αλήθεια είναι πως η Εθνική ομάδα μετά την υπερπροσπάθεια της περασμένης Παρασκευής με την Κροατία στην Τιφλίδα παρουσιάστηκε «άδεια», χωρίς φρεσκάδα και με πολύ άγχος. Ειδικά όταν νωρίς βρέθηκε πίσω από ένα αστείο γκολ και προσπαθούσε στο μεγαλύτερο διάστημα με... ανορθόδοξο τρόπο να σώσει την παρτίδα!
Όλα τα παραπάνω ισχύουν στο 100%! Κι όμως, όταν το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί στο «ραντεβού των μεγάλων», στο τρίτο μας σερί Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κανείς δεν πρόκειται να θυμάται και να «σκάει» με το γεγονός ότι δεν ήμασταν καλοί ένα βράδυ του Οκτώβρη στη Γεωργία. Το ότι θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ σε μια σπουδαία διοργάνωση είναι που μετράει.
Το θετικό πρόσημο στο ταμείο παίζει ρόλο, ειδικά όταν μιλάμε για ένα πλήρως απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο! Όταν μιλάμε για παράγοντες που καθημερινά γίνονται ρόμπες και πρωταθλήματα που αλλάζουν σύνθεση κάθε... μισή μέρα! Η Εθνική ομάδα το άξιζε αυτό το εισιτήριο για την Πολωνία και την Ουκρανία και το πήρε.
Το άξιζε ο Σάντος, ο οποίος παραμένει αήττητος έχοντας ξεπεράσει και τον Ρεχάγκελ (σ.σ. λέτε να έχει και... γλυκό στο Euro;), το άξιζαν οι παλιοσειρές Καραγκούνης-Κατσουράνης-Χαριστέας που παραμένουν μεγάλες προσωπικότητες σε γήπεδο και αποδυτήρια, το άξιζαν και όλοι οι νεότεροι που θα γευτούν κι αυτοί τη χαρά ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!
Την ώρα που εθνικές ομάδες με μεγαλύτερη λάμψη από τη δική μας, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία ή η Τσεχία, θα μπαίνουν σε διαδικασίες μπαράζ, όταν η Σερβία δεν θα έχει καν τη δεύτερη ευκαιρία, ο Σάντος θα έχει να σκέφτεται μόνο τα φιλικά προετοιμασίας!
Την ώρα που εντός συνόρων το ελληνικό ποδόσφαιρο τρώει τη μια... μαχαιριά πίσω από την άλλη, κάποιοι συνεχίζουν να το βγάζουν ασπροπρόσωπο κι αυτό μας αρέσει! Το καλοκαίρι του 2012 θα είναι... γλυκό!
Και κάτι τελευταίο. Όταν το απόγευμα της Δευτέρας στην τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς ο Φερνάντο Σάντος γνωστοποίησε την παρουσία του Χαριστέα στην αρχική ενδεκάδα, τα επικριτικά σχόλια σε sites και ραδιόφωνα δεν είχαν τελειωμό!
Κι εδώ ισχύει το καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς (ή να γράφεις)!
Πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: