Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Είμαστε λίγο τρελοί"

Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, μιλάει για την πρόκριση στο Euro, το μυστικό αυτής της ομάδας, τους στόχους της στα γήπεδα της Πολωνίας και Ουκρανίας, καθώς και για την κρίση που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Είμαστε λίγο τρελοί"
Αναλυτικά όσα είπε ο "Κάρα" στον "Novasportfm 94,6":

Για την πρόκριση σε τελική φάση Euro για τρίτη συνεχόμενη φορά:
«Θα με περνούσαν για τρελό αν το έλεγα ότι θα πάω σε τρία Ευρωπαϊκά. Αλλά για να πετύχουμε ό,τι πετύχαμε θα έπρεπε να είμαστε λίγο τρελοί. Βέβαια έχουμε και την κριτική. Δεν μας φτάνουν οι προκρίσεις πρέπει να παίξουμε και μεγάλη μπάλα. Γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε. Πάρα πολύ δύσκολη η δουλειά μας. Αν δεν έχεις παίξει μπάλα δεν μπορείς να καταλάβεις. Παίξαμε κόντρα στην Κροατία και μετά απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα. Είχαμε πάρα πολύ άγχος το οποίο έγινε πιο έντονο μετά το γκολ που φάγαμε».
Για το πώς έχει καταφέρει τόσα πράγματα η Εθνική την στιγμή που το πρωτάθλημά μας δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του: «Η μόνο εξήγηση που μπορείς να δώσεις είναι ότι έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε το κλίμα και να παίξουμε για την ομάδα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ατού που έχουμε. Δεν αφήνουμε να επηρεάσουν κανέναν μας τα όσα γίνονται».
Για το «μυστικό» που χρειάζεται για να έρθουν οι προκρίσεις: «Πρέπει να έχεις ομαδικό πνεύμα για να παίρνεις προκρίσεις σε τέτοιες διοργανώσεις».
Για το αν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι: «Δυστυχώς έχω πάψει να ελπίζω. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή και ίσως τώρα κάτι πάει να γίνει. Μακάρι να υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ και να αλλάξουν αυτά. Να γίνει το πρωτάθλημα που μας αξίζει που θα φέρει χαρές στον κόσμο. Εμείς σαν παίκτες προπονητές δεν μπορεί να κάνουμε κάτι άλλο. Μόνο προσπάθεια χρειάζεται. Το δικό μας παράδειγμα είναι το καλύτερο. Όταν είσαι ενωμένος μπορείς να δώσεις πολλά πράγματα».
Για το αν φοβήθηκε όταν υπήρξαν αποχωρήσεις και αλλαγές στο ρόστερ: «Στην Εθνική όλοι είναι απαραίτητοι και κανένας δεν είναι παράλληλα. Όλοι θέλουν να είναι μέλος σε αυτή την ομάδα. Κάποιοι σταμάτησαν και κάποιοι συνέχισαν. Μπορείς να προχωρήσεις όταν παραμένεις ομάδα. Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που έγινε. Άλλαξαν πολλά πράγματα. Εμείς καταφέραμε να μην μας αγγίξουν αυτές οι αλλαγές. Αλλάξαμε πράγματα και στο παιχνίδι και στο ρόστερ και στην ομάδα. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Τα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα και κομβικά. Στην Κροατία θα μπορούσαμε να χάσουμε την πρόκριση. Αφού δεν μας νίκησαν εκεί αρχίσαμε να πιστεύουμε πως αυτοί θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα μ' εμάς».
Για τους στόχους στο EURO 2012: «Πιστεύω πως θα είμαστε καλοί το καλοκαίρι. Ο προπονητής θα είναι ίδιος και εγώ είμαι της ίδιας άποψης ότι θα είμαστε καλύτεροι. Δεν είμαστε καμία χώρα που να βγάζει συνέχεια ποδοσφαιριστές και είναι πρόβλημα όταν λείπουν τρεις και τέσσερις παίκτες. Καταφέραμε όμως να μη μας επηρεάσει αυτό. Να περιμένετε ωραία πράγματα για εμάς».
Για το τραγούδι που ακούγεται στα αποδυτήρια και είναι δημιουργίας του Κώστα Κατσουράνη: «Τα αποκλειστικά δικαιώματα τα έχει ο Κατσουράνης για το τραγούδι. Αυτός είναι που το έφτιαξε και που θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να το βγάλουμε προς τα έξω ή όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: