Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αυτή η Ελλάδα δεν έχει χρεoκοπήσει!!

Η εμφάνιση της εθνικής ποδοσφαίρου απέναντι στη Ρωσία έστειλε πολυποίκιλα μηνύματα στους Ελληνες φιλάθλους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία μηνύματα θετικά, από μια ομάδα αήττητη, περήφανη και σε καμία περίπτωση χρεοκοπημένη. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Αυτή η Ελλάδα δεν έχει χρεoκοπήσει!
Η εθνική ήρθε αντιμέτωπη με μια ποιοτική ομάδα με πολλές επιθετικές εμπνεύσεις. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και στην αρχή κινδύνεψε να δεχθεί δύο και τρία γκολ, άντεξε στην πίεση, ξεπέρασε τα δικά της λάθη και στη συνέχεια αντέδρασε σωστά.
Απέδειξε πως όταν δεν παίζει με άγχος, ρισκάρει και δημιουργεί ευκαιρίες. Δεν έχει σημασία αν τρεις φορές ακυρώθηκαν ως οφσαιντ γκολ που πέτυχε. Σημασία έχει πως δημιούργησε φάσεις και οι επιθετικοί βρέθηκαν σε θέση βολής. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη πως γύρισε το παιχνίδι και ισοφάρισε τη Ρωσία που ήθελε τη νίκη.
Δε στεκόμαστε στη διατήρηση του αήττητου αλλά κι αυτό έχει τη σημασία του. Προσωπικά δεν θα μας χάλαγε η ήττα από τον Αντβοκατ γιατί το ίδιο είχε κάνει με τεσσάρα τον Μάιο του 2004 στο Αιντχόφεν (σαν προπονητής της Ολλανδίας τότε) και μετά από αυτό το ταρακούνημα φθάσαμε στην κορυφή της Ευρώπης. Επομένως μετά την ισοπαλία αποκαμακρυνόμαστε από το κύπελλο στον τελικό του Κιέβου!
Είχαμε όμως και τρικυμία στην άμυνα στο πρώτο ημίωρο. Είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί γιατί στο EURO 2012 τα λάθη δεν συγχωρούνται. Το σίγουρο είναι πως ο κ. Σάντος θα προβληματιστεί σοβαρά για τη θέση του τερματοφύλακα μέχρι την πρεμιέρα.
Από την άλλη πλευρά είδαμε έναν αναγεννημένο Σαμαρά και έναν εξαιρετικό Χολέμπας (ή Χολέβας) στο ντεμπούτο του. Νομιζω ότι ο Σάντος βρήκε λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με την επιστροφή του Τοροσίδη (εκεί υπάρχει και ο Βύντρα) και τους Αβραάμ και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, θεμελιώνεται η αμυντική γραμμή.
Κατσουράνης, Καραγκούνης και Παπαδόπουλος στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης στα άκρα και Γκέκας στην κορυφή της επίθεσης ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για τον βασικό κορμό της εθνικής, αρκετούς μήνες πριν από το ευρωπαικό πρωτάθλημα. ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλές άλλες -αξιόπιστες- λύσεις.
Και κάτι άλλο: Ο θρίαμβος της Κροατίας επί της Τουρκίας, είναι η πιο τρανή απόδειξη για την μεγάλη αξία της απευθείας πρόκρισης της εθνικής. Όμως το γεγονός ότι πουλήθηκαν μόνο 1.400 εισιτήρια, δείχνει ότι μάλλον δεν εκτιμάμε τη σημασία της πρώτης θέσης στον όμιλο.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: