Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κρίστοφ Ντάουμ, ξεχνάς!!

Οταν επιχειρηματολογείς πρέπει να έχεις εξετάσει όλα τα δεδομένα και να στηρίζεις τους ισχυρισμούς σε ισχυρές βάσεις. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Κρίστοφ Ντάουμ, ξεχνάς
Αν δεν το κάνεις, ο συνομιλητής (μπορεί και «εχθρός») σου θα μπορέσει, αν είναι σωστά προετοιμασμένος, εύκολα να βρει το σαθρό θεμέλιο που θα υποχρεώσει το οικοδόμημά σου να καταρρεύσει.
Διαβάσαμε, λοιπόν, ότι ο Κρίστοφ Ντάουμ, νέος προπονητής της Γκενκ, θεωρεί τον Φάνη Γκέκα ως τον μοναδικό υπαίτιο για τον υποβιβασμό της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης απ' την πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος στην προηγούμενη σεζόν. «Τελικά το μοναδικό δυστυχώς που δεν πήγε όπως έπρεπε ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Αν ο Γκέκας είχε κατορθώσει να σκοράρει σε μία απ' τις πολλές ευκαιρίες του, δεν θα είχαμε βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ισχυρίστηκε ο 58χρονος τεχνικός.
Μπα; Σοβαρά; Ας του φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη, ώστε να θυμηθεί λίγο καλύτερα γιατί κατάφερε να υποβιβάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα ομάδα που τελείωσε (με άλλον προπονητή, τον Μίχαελ Σκίμπε) τον πρώτο γύρο αυτής με συγκομιδή είκοσι έξι βαθμών. Να θυμηθούμε ότι μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη της δουλειάς του σε αυτή εμφανίστηκαν τα πρώτα ρεπορτάζ που «διέρρεαν» αναχρονιστικές μεθόδους προετοιμασίας; Που έλεγαν ότι υστερεί σε γνώσεις σύγχρονης αθλητικής ψυχολογίας και που πολλάκις, ώστε να φτιάξει αρεστή εικόνα, έκανε κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών ό,τι απαιτούσε η εξέδρα;
Να θυμηθούμε ότι στον τελικό παραμονής, προτελευταία αγωνιστική, εναντίον της Κολωνίας, έβαλε βασικό τον 17χρονο Γιούλιαν Ντούντα στο κέντρο της άμυνας όταν το προφανές ήταν η οπισθοχώρηση του αμυντικού χαφ Σβέγκλερ σε αυτό, ένεκα απουσιών; Οτι ο Ντούντα δεν έχει παίξει ποτέ ξανά στην πρώτη κατηγορία στην καριέρα του παρά εκείνο το απόγευμα;
Δεν λέμε. Φταίει και ο Φάνης Γκέκας για τον υποβιβασμό. Οχι όμως μόνο αυτός. Συνολική είναι η ευθύνη. Αν υπάρχει παιχνίδι που όντως η Αϊντραχτ δεν πήρε βαθμούς εξαιτίας του Λαρισαίου φορ, ήταν η ήττα στο Χόφενχαϊμ στις 16 Απριλίου, με τα τρία χαμένα τετ α τετ αυτού. Αλλο αυτό, άλλο να χρίζει εκ των υστέρων ως αποδιοπομπαίο τράγο τον Γκέκα ο Κρίστοφ Ντάουμ. Τη συνολική σαλάτα αυτός την έφτιαξε άσχημα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: