Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς νίκη παραμένει ο Άρης...!!

Ο ΚΑΟΔ συνέχισε τις καλές εμφανίσεις κι επιτέλους εξαργύρωσε μία απέναντι στον Άρη (84-81), που πλήρωσε την τραγική αμυντικά τρίτη περίοδο και παράμεινε στο μηδέν!
Χωρίς νίκη παραμένει ο Άρης...
Την αγωνιστική περίοδο 2001-02 η ομάδα της Δράμας υποβιβάστηκε κι επέστρεψε φέτος στην πρώτη κατηγορία. Την ίδια χρονιά ο (άλλοτε) Αυτοκράτος του ελληνικού μπάσκετ είχε αρχίσει τη χρονιά με 0-5, πριν βάλει τέλος στο αρνητικό σερί του, επικρατώντας του ΚΑΟΔ. Δέκα χρόνια αργότερα οι Δραμινοί είναι εκείνοι που σπάνε το ρόδι (1-3) κι οι «κίτρινοι» εκείνοι που πλησιάζουν να ισοφαρίσουν τη χειρότερη έναρξη στην Ιστορίας τους. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή άλλαξε τον έναν Αμερικανό της (Ντέιβιτς αντί Όλιβερ), αλλά αυτό δεν ήταν πάλι αρκετό. Οι νεοφώτιστοι ανέτρεψαν διψήφια διαφορά και πήραν το ροζ φύλλο, για το οποίο είχαν δείξει σημάδια τόσο στην ήττα από τον Παναθηναϊκό όσο σ' αυτή στη Ρόδο.
Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες στο «Δ. Κραχτίδης», με τον Άρη στο πρώτο λεπτό να ξεφεύγει εκ νέου με +10 (29-39 και το +12 του 14-26 στο 9' η μέγιστη τιμή), αλλά τους γηπεδούχους να αντιδρούν άμεσα. Επιθετικά οι Θεσσαλονικείς δεν τα πήγαν και τόσο άσχημα (5/8δίπ., 2/9τρίπ.), αλλά ο ΚΑΟΔ φόρτωσε με 29 πόντους το καλάθι τους κι όχι απλώς επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά πήρε και το προβάδισμα για πρώτη φορά (47-46 στο 27).
Ερχόμενος από τον πάγκο, ο Βασίλης Κιτσούλης έδωσε πολύτιμες βοήθειες και κράτησε την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη σε θέση ισχύος, μέχρι τη στιγμή που ο Άρης άρχισε να «πυροβολεί» πίσω από τα 6,75 μέτρα. Ταπούτος δις και Τζέιμς ευστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα για το 60-63 (32)', ενώ ακόμη ένα έβαλε ο Δημήτρης Τσαλδάρης (67-68 στο 36'). Ωστόσο, δεν υπήρχε αντίστοιχη αποτελεσματικότητα και στην άμυνα και στο 38' οι Τσέρανιτς και Χαραλαμπίδης έστειλαν την ομάδα τους στο +4 (72-68). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι έστειλαν την αναμέτρηση στη «ρώσικη ρουλέτα» των ελευθέρων βολών, αλλά αποδείχτηκε πως δεν ήταν το δυνατό σημείο τους. Με το σκορ στο 84-81 και 4,8'' να απομένουν για τη λήξη ήρθε η ώρα του Ρόναλντ Ντέιβις. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ βρήκε σίδερο στην πρώτη, καθόλου διχτάκι και στη δεύτερη κι όλα τελείωσαν, αφού ακόμη και το γρήγορο φάουλ ήταν αχρείαστο φάουλ τη δεδομένη χρονική στιγμή...
Τα δεκάλεπτα: 14-23, 29-37, 58-54, 84-81
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: