Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Κολοσσός αρχίζει να δικαιολογεί το όνομα του!!

Για το ελληνικό μπάσκετ που πασχίζει πλέον να βρει συλλόγους, οι οποίοι έχουν μπροστά τους μια προοπτική μεγαλύτερη από την επιβίωση, το 4-0 του Κολοσσού μοιάζει με τεράστια ανάσα.
Ο Κολοσσός αρχίζει να δικαιολογεί το όνομα του
Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Οχι πως η οικονομική πραγματικότητα της τρέχουσας σεζόν στη Ρόδο είναι πολύ διαφορετική από ό,τι στις υπόλοιπες ΚΑΕ (με τη γνωστή εξαίρεση των δύο «αιωνίων», οι οποίοι σε σύνολο εξόδων συνεχίζουν να πλησιάζουν τα 20 εκατ. ευρώ έκαστος). Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο Κολοσσός αποτελεί την κύρια αθλητική έκφραση μιας πλούσιας –λόγω τουρισμού– περιοχής της περιφέρειας, μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να θεωρηθεί για την Α1 που εκ των πραγμάτων ζει σε μια μεταβατική περίοδο.
Με τη συνέπεια του στο παρκέ ο Κολοσσός έχει καθιερωθεί στην κατηγορία και το ερώτημα πλέον είναι πώς θα μπορέσει να εξελιχθεί περισσότερο. Αυτό δεν φαίνεται εύκολο όταν δεν υπάρχουν υποδομές στο νησί, όπως π.χ. ένα μεγάλο κλειστό γήπεδο.
Παρ’ όλα αυτά είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι μόνο σε ομάδες σαν τον Κολοσσό αξίζει να ποντάρει κανείς για να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική λίγκα.
Σε ΚΑΕ, δηλαδή, που διαθέτουν την δυνατότητα να συσπειρώσουν σημαντικό αριθμό κόσμου στο πλευρό τους –συνεπώς να έχουν και έσοδα– και που δεν βαρύνονται παράλληλα από κακό επιχειρηματικό παρελθόν με συσσωρευμένες αμαρτίες και χρέη.
Πηγή: Εξέδρα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: