Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

''Η Ελλάδα θα χρειαστεί 10 χρόνια για να ξεπεράσει την κρίση''

Προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους άφησε να εννοηθεί ότι λαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών χθες στο Ζίνγκεν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle.

''Η Ελλάδα θα χρειαστεί 10 χρόνια για να ξεπεράσει την κρίση''
"Θα ήταν μια φρικτή κυβέρνηση εάν δεν εξέταζε, μεταξύ άλλων, τι θα κάνει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά", φέρεται να δήλωσε ο κ. Σόιμπλε χθες στο Ζίνγκεν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).
Ωστόσο, ο γερμανός υπουργός απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Spiegel που θέλει την γερμανική κυβέρνηση να προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών.
"Τέτοια δημοσιεύματα ενέχουν πάντα μια δόση σπέκουλας", περιορίστηκε να πει ο κ. Σόιμπλε.
Η Ελλάδα θα χρειαστεί 10 χρόνια
"Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη", υπογράμμισε ο υπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του, εκτιμώντας ότι Αθήνα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να αντιμετωπίσει την κρίση.
"Οι Έλληνες χρειάζονται δέκα χρόνια, είμαι απόλυτα βέβαιος γι΄ αυτό", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν αρκεί η μείωση του χρέους, "η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω στο μεταξύ οι Έλληνες να το έχουν αντιληφθεί αυτό".
Κάθε χώρα, υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της, "αλλά θα πρέπει να τους προσφέρουμε χρόνο (…), αυτό είναι το νόημα των πακέτων διάσωσης".
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: