Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η "πράσινη" ρουλέτα του Ολυμπιακού!!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο «χείλος» του γκρεμού. Υπομονή και χρόνο ζητούν παίκτες και προπονητές, χωρίς ωστόσο να πείθουν και μόνο η νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να γυρίσει τον τροχό...
Η "πράσινη" ρουλέτα του Ολυμπιακού!
Το χρονικό του διαφαινόμενου πρόωρου αποκλεισμού των «ερυθρόλευκων» από την Ευρωλίγκα. Γιατί το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπορεί να τους ξυπνήσει από τον λήθαργο και να τους αλλάξει την τύχη...

7 χρόνια μετά…

Το πρόγραμμα που ακολουθεί για την ομάδα του Πειραιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Πρώτα το Περιστέρι, μετά η Νανσί του MVP των τελευταίων δύο αγωνιστικών της Ευρωλίγκας, Νικολά Μπατούμ, μετά ο Παναθηναϊκός και όλα σε μία εβδομάδα. Η πίεση είναι εμφανής και το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς καλείται να αποδείξει ότι την αντέχει. Η νίκη και στα τρία ματς είναι επιτακτική ανάγκη.

Αν ο Ολυμπιακός χάσει στο ΣΕΦ από τους Γάλλους, τότε, όλα δείχνουν ότι θα αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη, από την πρώτη φάση της διοργάνωσης, κάτι που θα συμβεί μετά από 7 χρόνια! Ήταν το 2004, όταν η ομάδα του Πειραιά «παρέπαιε» και η Ευρώπη ήταν απλά πολυτέλεια, καθώς άλλα ήταν τα προβλήματα που τον απασχολούσαν τότε. Κυρίως οικονομικής φύσεως με τον Σωκράτη Κόκκαλη να αδυνατεί να προσφέρει οικονομικούς πόρους στην ομάδα που διοικούσε.

Σήμα κινδύνου

Ο κίνδυνος αποκλεισμού από την Ευρωλίγκα φέτος είναι ορατός. Ο Ολυμπιακός είναι τελευταίος στον Α’ όμιλο με ρεκόρ 1-3 ήττες μαζί με τη Μπιλμπάο, έχοντας χάσει στη Βασκονία με 15 πόντους διαφορά (76-61) και έχοντας -11 στη διαφορά των πόντων. Αλλά αυτό που κάνει το έργο του ακόμη πιο δύσκολο και πρέπει να τον ανησυχήσει περισσότερο είναι κάποιες νίκες εκτός προγράμματος που έκαναν οι αντίπαλοί του στον Α’ όμιλο.

Η Νανσί νίκησε την Κάχα Λαμποράλ στη Γαλλία και η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Μπιλμπάο στην Ισπανία την τέταρτη αγωνιστική. Αυτό δυσχεραίνει το έργο της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς που πρέπει να νικήσει πλέον όλα τα ματς στο ΣΕΦ και να κάνει και διπλά. Αλλά, οι μεγάλες ομάδες στα κρίσιμα φαίνονται και ίσως ένα ξέσπασμα είναι αυτό που περιμένει ο Ολυμπιακός για να βρει το δρόμο του.

Μόνος και έρημος

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει 18.25 πόντους, όντας 9ος στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι απελπιστικά μόνος. Ο Γιώργος Πρίντεζης προσπαθεί, αλλά δεν έχει σταθερή απόδοση και αυτό που χρειάζεται ο Λαρισαίος γκαρντ είναι έναν ικανότατο γκαρντ να τον πλαισιώσει για να ξεκουράζεται κιόλας, γιατί αν συνεχίσει έτσι, επόμενο είναι κάποια στιγμή αργότερα να κάνει «κοιλιά» στη απόδοσή του.
Υπάρχουν δικαιολογίες

Οι δικαιολογίες έχουν να κάνουν με το δύσκολο πρόγραμμα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και το γεγονός ότι αποτελούνται από πολλούς νέους παίκτες που δεν έχουν παραστάσεις. Αλλά δικαιολογίες για μια μεγάλη ομάδα δεν υπάρχουν και τα λόγια για υπομονή και χρόνο είναι… κομμάτια για τους φίλους του συλλόγου που έρχονται στις μνήμες τους εποχές «πέτρινων» χρόνων.

Η ρουλέτα γυρίζει…

Ο Ολυμπιακός έχει μία από τις χειρότερες επιθέσεις στην Ευρωλίγκα (20ος). Η άμυνά του δεν είναι ιδιαίτερα κακή, αφού υπάρχουν πολύ περισσότερες ομάδες με χειρότερη. Αυτό που πρέπει να βρει η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι η ισορροπία, την οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της θα τη βρει με τον χρόνο, αλλά μέχρι τότε, μπορεί να έχει χαθεί το «τρένο» της φετινής σεζόν. Ίσως μια νίκη επί του Παναθηναϊκού την επόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ τον ξυπνήσει και του γυρίσει την τύχη.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: