Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Χρήσιμα το +35 κι ο γκαρντ, αλλά…!!


Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε συντρίβοντας τη Ζαλγκίρις, θα βοηθηθεί από την προσθήκη ενός ακόμη γκαρντ, αλλά οι εξετάσεις για εκείνον και τους ψηλούς θα γίνουν εκτός… ΟΑΚΑ. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Χρήσιμα το +35 κι ο γκαρντ, αλλά…

Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αισθητή βελτίωση, τόσο στις επιθετικές συνεργασίες, όσο και στην αποτελεσματικότητά του στο μακρινό σουτ, αλλά πρωτίστως στην επιθετικότητα της άμυνάς του και τις περιστροφές αυτής. Όμως το γεγονός ότι τα πέτυχε όλα αυτά μπροστά στο κοινό του και σε γνώριμο έδαφος, αντιμετώπισε μια ομάδα με αντίστοιχα βαριά front line και τα πολλά χαμένα (για ένα ακόμη ματς) επιθετικά ριμπάουντ υποχρεώνουν άπαντες σε συστολή. Τέτοια-ευτυχώς-διέκρινε τις δηλώσεις προπονητή και παικτών μετά τον αγώνα, καθώς αντιλαμβάνονται πως η νίκη επί της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από υποχρέωση. Ο πραγματικός έλεγχος προόδου θα είναι αυτός κόντρα στη σκληροτράχηλη Λοκομοτίβ Κουμπάν την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ και ακόμη περισσότερο σε δύο εβδομάδες στην κόλαση της Σμύρνης απέναντι στην Καρσίγιακα.

Την ίδια ώρα, βγήκε η είδηση πως ο Παναθηναϊκός κινείται για γκαρντ. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, προφανώς ορμώμενος από το πρόβλημα του Καλάθη στο δάχτυλο και την απουσία του Μποχωρίδη, κρίνει πως του είναι απαραίτητος ένας ακόμη πλέι μέικερ. Ο προπονητής πάντα ξέρει καλύτερα, αλλά φέρει και την ευθύνη της επιλογής. Ασφαλώς ένας ακόμη καλός χειριστής θα είναι χρήσιμος, από τις προπονήσεις μέχρι και τις ανάσες που θα δώσει σε Καλάθη και Διαμαντίδη. Όμως το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν οι «πράσινοι» έχουν αυτή την περίοδο περισσότερη ανάγκη έναν ακόμη περιφερειακό κι ενώ Παππάς και Μποχωρίδης δεν θα αργήσουν να επιστρέψουν προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο συνωστισμό, παρά έναν ευέλικτο ψηλό για να κάνει πιο γρήγορη τη δεδομένα βαριά και ευάλωτη σε ταχείς αντιπάλους front line τους. Η χρησιμοποίηση σμολ φόργουορντ σε θέση «4» για πολλή ώρα κόντρα στη Ζαλγκίρις ίσως να μην οφείλεται τόσο σε διάθεση του προπονητή να ξεκουράσει τον Φώτση όπως εκείνος είπε, παρά στην κατανόηση του προβλήματος που υπάρχει και την αναζήτηση λύσεων, έστω κι εκ των έσω.

ΥΓ: Με όσα συνέβησαν στο Παρίσι και όσα μπορεί να ακολουθήσουν, όλα τα παραπάνω φαντάζουν τόσο ασήμαντα και μάταια. Όμως η πρώτη και τελικά ίσως μεγαλύτερη νίκη της τρομοκρατίας είναι η δημιουργία του φόβου, που βαραίνει σαν σκιά την καθημερινότητά σου. Και δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη να αλλοιωθούμε ως άνθρωποι. Αρκετά έχει γίνει ήδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: