Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η συγκινητική κίνηση του Πανιωνίου για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη!!

Το ματς του τμήματος βόλεϊ στη Μυτιλήνη έγινε η αφορμή για τον Πανιώνιο να εκφράσει έμπρακτα συμπαράστασή στους πρόσφυγες, με τον Σωτήρη Τσέργα να μιλάει για την σπουδαία κίνηση στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Η συγκινητική κίνηση του Πανιωνίου για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Οι κυανέρυθροι συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και τα παρέδωσαν στους καταυλισμούς των προσφύγων, με αφορμή το ματς την ομάδας βόλεϊ ανδρών στη Μυτιλήνη.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος βολεϊμπολίστας στην εκπομπή «Τα πάντα όλα» με τον Μάκη Διόγο:
Για την κίνησή τους: «Ο Πανιώνιος γνωρίζει καλά τι θα πει προσφυγιά. Δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος. Αυτό που κάναμε είναι πολύ λίγο μπροστά σ’ αυτό που κάνουν εδώ οι εθελοντές. Σίγουρα χρειάζονται τα ρούχα και το φαγητό που μπορούμε να προσφέρουμε, αλλά κυρίως χρειάζεται η φροντίδα που νιώθουν απ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Μόλις φτάσεις στη Μυτιλήνη, τα βλέπεις με άλλο μάτι. Θα στείλουμε κι άλλα πράγματα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Την μεγάλη δουλειά την κάνουν εδώ οι εθελοντές που φροντίζουν όσους έρχονται καθημερινά».

Για το αν έχουν προκαλέσει ανησυχία τα χθεσινά γεγονότα: «Σίγουρα έχουν φτάσει στα αυτιά όλων. Εδώ οι άνθρωποι δεν θέλουν να τα συνδυάζουν με αυτό που τους συμβαίνει και δεν πρέπει να το κάνουν. Σίγουρα ανησυχούν. Ήδη έκλεισαν τα σύνορα, κάπου πρέπει να πάνε. Καθημερινά φτάνει πολύς κόσμος. Είναι πολύ οργανωμένοι οι καταυλισμοί, έχουν το φαγητό, τις σκηνές, ό,τι χρειάζονται,. Προσπαθούν να κάνουν τους ανθρώπους που φτάνουν να νιώσουν καλύτερα.

Πρέπει να μείνουν για κάποιο διάστημα εδώ μέχρι να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μ’ αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν, όμως, ίσως εγκλωβίζονται σε χώρες που δεν θέλουν».

Για το ότι μετά από με σπουδαία καριέρα αγωνίζεται στον Πανιώνιο: «Είχα στο μυαλό μου να σταματήσω. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ομάδας που τρέχουν καθημερινά να συντηρήσουν την ομάδα. Ως δημότης Νέας Σμύρνης και με αγάπη για το άθλημα σκέφτηκα να συνεχίσω μια χρονιά ακόμα. Αγωνιστικά η ομάδα στοχεύει στην παραμονή. Έχει γίνει μια καλή συγκομιδή μέχρι τώρα και θέλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να σωθούμε».

Για το ελληνικό βόλεϊ: «Πάντα λιγοστεύουν οι ανταγωνιστές που βάζουν στόχο τον τίτλο γι’ αυτό περνάει την κρίση το βόλεϊ, όπως όλος ο αθλητισμός στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: