Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Είμαστε όλοι Γάλλοι, ή μήπως είμαστε κι εμείς οι «άλλοι»;

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για την τραγωδία στο Παρίσι.

Είμαστε όλοι Γάλλοι, ή μήπως είμαστε κι εμείς οι «άλλοι»;

Είναι αστείο στην εποχή μας να πιστέψουμε ότι το θέμα για όσα συμβαίνουν είναι θρησκευτικό. Αν ήταν τέτοιο, θα το αφήναμε στο... χέρι του Θεού και θα δηλώναμε την αθωότητά μας. Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Και για αυτό δεν μπορούμε ούτε να δηλώσουμε ούτε πολύ περισσότερο να επιχειρηματολογήσουμε για την αθωότητά μας.

Η συγκάλυψη, η ίδια η Ευρώπη το έχει θεσπίσει αυτό ως νόμο, είναι συνενοχή. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Οταν καθημερινά παρακολουθούμε παιδικές ψυχές να χάνονται στο Αιγαίο, χωρίς η Ευρώπη να κάνει στην ουσία τίποτα, πώς το λες;

Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στα μέρη μας ή μήπως για ποιο λόγο αναγκάζονται να φύγουν από τα δικά τους; Τι συμβαίνει εκεί, αναρωτήθηκε ποτέ κανείς; Προφανώς δεν αφορά κανέναν, από όσους κάνουν το "κουμάντο" στον πλανήτη μας.

Η Ενωμένη Ευρώπη, που από την ίδρυσή της πέρασε την πιο ειρηνική περίοδο της ιστορίας της, βρίσκεται πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση. Διότι δεν φρόντισε να ενδιαφερθεί σε ανθρώπινο επίπεδο και όχι σε οικονομικό, με τους πολέμους σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Η λογική ξαφνικά σωπαίνουμε για την Ουκρανία (για παράδειγμα), είναι προφανές ότι δεν δίνει λύση. Ισα - ίσα, μεγαλώνει το πρόβλημα!

Είναι αφελές να πιστέψουμε ότι η τρομοκρατία θα αντιμετωπιστεί αν βρεθεί το "μαύρο αυτοκίνητο" που αναζητούν οι αρχές τις τελευταίες ώρες. Θα πρέπει να ενωθούν πολύ περισσότερες δυνάμεις για να συμβεί αυτό. Για να αντιμετωπιστεί καταρχάς η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο πλανήτης μας, για να βρθεί ο τρόπος να προστατευούν όλα τα παιδιά του κόσμου και όχι μόνο τα "δικά μας", για να πάψουμε ως ανθρωπότητα να παρακολουθούμε να "γεννιούνται" δύο τρομοκράτες για τον έναν που ανακαλύπτουμε.

Σε αυτή την προσπάθεια και στη μνήμη των ψυχών που χάθηκαν στο Παρίσι και μας σόκαραν, ας αφήσουμε επιτέλους στην άκρη τις ιδεολογικές μπούρδες. Είναι βλασφημία απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: