Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Αποκαλυπτικός Τούντορ στους οργανωμένους!!

Σε όλα τα «καυτά» θέματα σχετικά με τον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Ιγκόρ Τούντορ, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή των οργανωμένων. «Θέλω παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, αλλιώς να μην έρθουν», ανέφερε.

Αποκαλυπτικός Τούντορ στους οργανωμένους
Δεν συνηθίζει να «μασάει» τα λόγια του ο Ιγκόρ Τούντορ και αυτό έκανε σε γενικές γραμμές και απόψε ως φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή των οργανωμένων οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» στον «Libero FM». Ο Κροάτης τεχνικός έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει να γίνουν προσθήκες τον Ιανουάριο, μόνο σε περίπτωση που θα πρόκειται για παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. «Επιτυχία θα 'ναι για μένα να τερματίσουμε ψηλά και να φτάσουμε μακριά στο Κύπελλο», τόνισε ο 39χρονος τεχνικός.

Παράλληλα, μίλησε για αρκετούς από τους παίκτες και φυσικά για τους Μπερμπάτοφ, Μακ (τον χαρακτήρισε τον καλύτερο από την αρχή της σεζόν).

Αναλυτικά μίλησε για:

-το τι γνώριζε για τον ΠΑΟΚ και το τι συνάντησε όταν ήρθε εδώ: «Το λογικό είναι να πω πως όλα είναι θετικά. Όταν μίλησα με συγγενείς μου στην Κροατία, με φίλους μου, πραγματικά τους λέω πόσο θετική έκπληξη για μένα είναι να ζεις στη Θεσσαλονίκη, να ανήκεις στον ΠΑΟΚ. Είμαι άνθρωπος που είμαι σε όλη μου τη ζωή στο ποδόσφαιρο. Ξέρω από μικρός τον ΠΑΟΚ. Ένας καλός μου φίλος ο Γκάμπριτς μου μιλούσε δέκα χρόνια για τον ΠΑΟΚ. Γνώριζα για το δυναμικό κόσμου του, για τη μεγάλη δυναμική του. Και αυτά τα αναγνωρίζω τώρα που τα βλέπω και τα βιώνω».

-το τι γνωρίζει για την ιστορία του ΠΑΟΚ και για το χειροκρότημα του κόσμου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Kαταρχήν ξέρω πως υπάρχει τεράστια πίεση στον σύλλογο. Όλοι διψάν για επιτυχίες. Δεν γνωρίζω τη γλώσσα δεν ακούω τι λένε, αλλά αντιλαμβάνομαι τι γίνεται από την εικόνα του κόσμου. Υπάρχει θετική ενέργεια και αυτό είναι που χρειαζόμαστε σε μία περίοδο με τα αποτέλεσμα να μην είναι κακά. μας έχουν αγκαλιάσει».

-τις συχνές αλλαγές προπονητών στον ΠΑΟΚ: «Ναι είχα ακούσει. Ξέρω πως ο κ. Σαββίδης θέλει να φτιάξει μία ομάδα που θα κερδίσει. Εχει επενδύσει πολλά χρήματα και δεν είναι εύκολο ούτε για τους φιλάθλους, ούτε για τον κόσμο να μην βλέπουν αποτελέσματα. Η αναγνώριση όμως και η θετική ανταπόκριση του κόσμου, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο αυτό. Συμφωνώ μαζί σας. Αλλά να μην μιλάμε όμως σαν να είναι όλα καλώς καμωμένα. Είμαστε στην 6η θέση. Δεν θέλω να μιλάω εγώ σαν να είμαι ως ο πιο σπουδαίος προπονητής και η ομάδα να είναι στη θέση που βρίσκεται».

-τις δηλώσεις των Τζιόλη, Τζαβέλλα και Ροντρίγκες που μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον ίδιο, αλλά και την πεποίθησή τους πως η ομάδα θα τερματίσει στο τέλος στην δεύτερη θέση: «Αν δεν το έλεγαν δεν θα έπαιζαν (σ.σ. γέλια). Για να μιλήσουμε σοβαρά, η ομάδα δίνει ότι έχει. Μπορεί όχι σε όλα τα παιχνίδια και για ενενήντα λεπτά. Αλλά αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Μία ομάδα που παλεύει. Δεν κερδίσαμε παιχνίδια που εννιά στις δέκα φορές να τα ξαναπαίζαμε θα κερδίζαμε. Μας έλειψαν αυτά τα αποτελέσματα, που θα μεγάλωναν την αυτοπεποίθησή μας και θα ήμασταν σε άλλη θέση στην βαθμολογία. Μπορούμε να μιλάμε τρεις ώρες για το τι έφταιξε, αλλά δεν έχει σημασία πλέον».

-τα πολλά γκολ που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ: «Έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες με τους βοηθούς μου για να αναλύσουμε τα γκολ που δεχτήκαμε. Έχουμε δεχτεί 23 γκολ. Βλέπουμε τα γκολ και εντοπίζουμε που είναι το πρόβλημα. Είναι κάτι που το κάνουμε συνέχεια. Αλλά δεν μπορείς να πεις πως το πρόβλημα είναι πχ. πως δεχόμαστε αντεπιθέσεις, ή δεν κάνουμε καλή άμυνα ή στην λάθος τακτική στις στημένες φάσεις. Ολα είναι διαφορετικά γκολ και από προσωπικά λάθη των παικτών μας. Δεν έχουμε βρει ένα γενικό πρόβλημα για να το βελτιώσουμε».

- το αν θυμάται τα αντίστοιχα περσινά γκολ που είχε δεχτεί ο ΠΑΟΚ: «Είδα όλα τα παιχνίδια. Αυτός ήταν ο λόγος που αλλάξαμε το σύστημα και παίζουμε με 3-5-2».

- Για το σύστημα με τον Πανθρακικό και αν έφταιγε αυτό για την ισοπαλία: «Είναι μία μεγάλη κουβέντα. Οι δημοσιογράφοι όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, ασχολούνται με αυτό. Από την αρχή που δουλεύω στον ΠΑΟΚ, μιλάω για το στυλ που παίζουμε και όχι το σύστημα. Αν ερχόταν κάποιος και με ρωτούσε αν διάλεγα το καλύτερο σύστημα ή την καλύτερη νοοτροπία θα διάλεγα το δεύτερο».

- τους στόχους που έθεσε η διοίκηση και το αν μπορούν να επιτευχθούν: «Για στόχο δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα. Ο κ. Σαββίδης αυτό που λέει συνεχώς είναι πως θέλει συνέχεια να κερδίζει. Με ρώτησε αν γνωρίζω πως ήρθα εδώ για να κερδίζω και είπα ναι».

- τη σχέση του με τον Φρανκ Αρνεσεν και το αν τον στηρίζει: «Έχω όλη την υποστήριξη. Είναι πάντα εκεί και με βοηθάει όπως μπορεί. Ακόμη και αν μιλήσουμε με τις μεταγραφές μαζί τους βλέπαμε όλους. Κάθε προπονητής βέβαια πάντα θέλει κάτι παραπάνω Ακόμη και στην Ρεάλ».

-τα κοινά στοιχεία ΠΑΟΚ-Χάιντουκ και τις διαφορές του ελληνικού και του κροατικού πρωταθλήματος: «Έχουν ομοιότητες οι δύο ομάδες. Σπουδαίους φιλάθλους που δίνουν μεγάλη ενέργεια. Μεγάλη πίεση για να κερδηθούν τίτλοι».

-το αν υπήρχε και εκεί τέτοια αγάπη προς το πρόσωπο του: «Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Επίσης πρέπει να είσαι ειλικρινής και καλός στην συμπεριφορά σου στα αποδυτήρια. Πρέπει να περάσεις στην ομάδα πως είσαι δίκαιος και παίζουν οι καλύτεροι και πως γνωρίζεις το αντικείμενο. Αυτά είναι τα βασικά. Όλα τα άλλα ακολουθούν. Πρέπει να εμπνέεις τους παίκτες του και να βλέπεις πως όσα δουλεύεις βγαίνουν και στους αγώνες. Όλα αυτά σε κάνουν έναν ολοκληρωμένο προπονητή».

- το αν γνωρίζει το τι σημαίνουν τα τέσσερα αρχικά του ΠΑΟΚ: «Όχι».

-το 3-5-2 και το αν είναι το κατάλληλο σύστημα για να παίξει κόντρα σε όλους τους αντιπάλους: «Είναι σημαντικό με ποιον αντίπαλο αγωνίζεσαι. Αν ξέρεις πως παίζεις με καλύτερη ομάδα είναι σωστό να ξέρεις πως θα αμυνθείς. Νομίζω είναι καλύτερο να παίζεις με πέντε στην άμυνα. Αλλά προσαρμόζεσαι σε κάθε παιχνίδι. Το καλύτερο αμυντικό σύστημα για μένα είναι το 3-5-2. Γιατί η εστία είναι στο κεντρικό σημείο. Οπότε αυτό πρέπει να κλείσεις. Οταν έχεις λοιπόν τρία στόπερ τρια χαφ κλείνουν και τα μπακ και οι επιθετικοί, τότε έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στην άμυνα».

- το αν άλλαξε το σύστημα κατόπιν πίεσης των δημοσιογράφων: «Μία φορά κάποιος διευθυντής που είχα μου είπε πως αυτός ο παίκτης δεν αξίζει και ίσως έπρεπε να μπει άλλος. Όποιος νομίζει πως μπορεί να μου επιβάλλει κάτι είναι λάθος. Ακόμα και ο γιος μου να είναι αν δεν αξίζει δεν θα παίξει. Πάντα παίζουμε παίκτης, αλλά και σύστημα, αυτό που πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Ασφαλώς και λάθη θα γίνουν. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για έναν προπονητή. Να κάνει την αυτοκριτική του. Όταν όμως είσαι σπίτι με τον εαυτό σου δεν μπορείς να πεις ψέμματα. Αναγνωρίζεις τα λάθη σου και μόνο έτσι θα βελτιώνεσαι».

- το ποιο θεωρεί το μεγαλύτερό του λάθος στον ΠΑΟΚ: «Ήταν που δεν έβαλα αλυσίδα στον Λούκας όταν έφευγε (γέλια)».

- το αν ζήτησε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ισπανού παίκτης της Λα Κορούνια: «Η αλήθεια είναι μιλάμε συχνά. Ένας παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά, που να μπορεί να κάνει τη διαφορά στη θέση "10" θα ήταν καλό για την ομάδα. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί αν μπω δεν είναι μετά μυστικά για τον σύλλογο, δεν θα είναι καλό για τον σύλλογο».
- το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ σε πολλά παιχνίδια δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα: «Συμφωνώ πως χάσαμε δικούς μας βαθμούς σε πολλά παιχνίδια. Έπρεπε να τα τελειώσουμε και δεν το κάναμε. Για μένα είναι δύσκολο να μιλήσω με λεπτομέρειες, αλλά δεν δείξαμε την ωριμότητα και την εμπειρία να το κάνουμε και στο τέλος με ατομικά λάθη που κάναμε μας στοίχισαν πολλούς βαθμούς».

- το πως ορίζει την έννοια την ποιότητας σε έναν παίκτη: «Η ποιότητα είναι το πακέτο που κουβαλάει ένας παίκτης. Για παράδειγμα ο Πέλκας έχει τρομερή τεχνική ποιότητα, όμως σημαντικό είναι και η διάρκεια».

-τον τεχνικό που θαυμάζει και τα καλά λόγια που είπε γι' αυτόν ο Μαρσέλο Λίπι και το τι είναι γι' αυτόν η νοοτροπία νικητή: «Για να έχει νοοτροπία νικητή πρέπει να κερδίζεις. Για να κερδίζεις πρέπει να έχεις καλούς παίκτες, καλή ομάδα. Αν δεν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους στη κατάλληλη θέση, όσα και να επενδύσεις δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αν αυτός που επιλέγει διαλέξει σωστούς παίκτες, σωστούς συνεργάτες, αυτό θα σου δώσει τη νοοτροπία του νικητή. Για να απαντήσω κι όλας. Ο Κάρλο Αντσελότι και ο Μαρσέλο Λίπι. Σπουδαίοι ηγέτες. Προπονητές νικητές. Αυτό είναι το όμορφο να είσαι νικητής με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είχα και τον Καπέλο. Σκληρός προπονητής. Το να κερδίζεις όμως είναι το πιο σημαντικό».

-το αν υπάρχει η νοοτροπία αυτή στον ΠΑΟΚ: «Ναι βλέπω θετικά πράγματα. Ο χρόνος θα δείξει όμως».

- το αν θα έπαιρνε την ίδια απόφαση, να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, αν θα γύριζε το χρόνο πίσω: «Φυσικά. Ευχαριστιέμαι αυτούς τους τέσσερις μήνες. Απολαμβάνω κάθε προπόνηση. Ακόμα και μετά από άσχημα αποτελέσματα λέω στους παίκτες μου να απολαμβάνουν τη κάθε στιγμή. Είπα και στον κ. Σαββίδη πως κανείς δεν μπορεί να βάλει σε μένα περισσότερη πίεση από όσο βάζω εγώ στον εαυτό μου».

- Για το αν μπορεί να δημιουργήσει τον ΠΑΟΚ των ονείρων του κόσμου και το αν πιστεύει πως θα ολοκληρώσει τη χρονιά στον πάγκο: «Επιτυχία θα 'ναι για μένα να τερματίσουμε ψηλά και να φτάσουμε μακριά στο Κύπελλο».

- το τι θα ζητούσε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ποιότητα, εμπειρία όλα μαζί: «Ένα πράγμα έχω πει στις συζητήσεις που κάναμε. Θέλω να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Διαφορετικά να μην έρθει κανείς».

- το αν υπάρχουν παίκτες που του δημιουργούν πρόβλημα στα αποδυτήρια: «Πρέπει να πω πως όταν ξεκινήσαμε υπήρχε περίεργη κατάσταση. Είδα πράγματα που δεν είχα ξαναδεί. Ατμόσφαιρα μη επαγγελματικής ομάδας. Για τον λόγο αυτό έπρεπε να "καθαρίσουν" τα αποδυτήρια. Αυτή τη στιγμή όπως έγιναν αυτά, όλοι δουλεύουν σωστά και μας επιτρέπουν να φέρουμε παίκτη που δεν είναι 100% στα πλαίσια που θέλουμε. Είμαστε πολύ καλά στα αποδυτήρια».

- το αν ο ΠΑΟΚ είναι γι' αυτόν ένα σκαλοπάτι για τη συνέχεια της καριέρας του ή αν σκοπεύει να μείνει χρόνια: «Εγώ θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια. Για μεγάλο διάστημα. Δεν σκέφτηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο να έρθω εδώ για να φτιάξω το όνομά μου να πάω κάπου αλλού. Σκέφτομαι μόνο το παρόν. Δεν κάνω σχέδια για το μέλλον. Επικεντρώνομαι σε αυτό που ζω τώρα».

- το αν σε περίπτωση που είχε περισσότερο χρονικό διάστημα με όλους τους παίκτες, αν η ομάδα του είχε καλύτερη εικόνα: «Ναι, ναι. Σίγουρα, αφενός να έρχονται οι παίκτες αργά, αφετέρου να ξεκινάω τόσο νωρίς δεν σου δίνει χρόνο. Θα ήθελα να τους είχα νωρίς όλους. Ειδικά τον Μπερμπάτοφ. Ήρθε Σεπτέμβριο και ήθελε χρόνο για να έρθει στην επιθυμητή κατάσταση».

- τον Μπερμπάτοφ: «Είναι πολύ σημαντικός. Βάζει προσωπικότητα στο γήπεδο. Ειδικά για τη δική μας ομάδα που χρειαζόμαστε αυτό το στοιχείο. Για την ποιότητά του τι να πω; Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Μπορείς να το καταλάβεις από τους μικρούς παίκτες. Τον βλέπουν ως "μικρό Θεό". Παίρνουν πράγματα από αυτόν. Έχουμε ιδιαίτερη σχέση που δεν είναι όπως με τους άλλους παίκτες και δεν θα ήταν δυνατό να είναι όπως με τους άλλους. Είμαι χαρούμενους που τον έχω παίκτη. Θέλω να πω πως σέβεται τους κανόνες. Και θα τον δείτε στο γήπεδο, μαζί με τον Κλάους (σ.σ. γέλια)».

-το αν παίξει μαζί με τον Κλάους στην ενδεκάδα: «Θα γίνει την Κυριακή. Έχει γίνει πάλι. Μπορεί όχι από την αρχή, αλλά έχει γίνει. Ο Κλάους έμεινε για κάποια παιχνίδια εκτός. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες που πρέπει να πάρουν. Όμως πρέπει να είμαι δίκαιος με όλη την ομάδα. Έμεινε κάποια παιχνίδια στον πάγκο, αλλά θα παίξει στη συνέχεια».

- τον Μακ και τις πολλές ευκαιρίες που χάνει: «Πέρυσι έβαλε δέκα γκολ. Φέτος έχει 11 ήδη. Πάει καλά γιατί προσαρμόσαμε το σύστημα έτσι ώστε να του ταιριάζει. Τον βάλαμε είκοσι μέτρα μέσα από την γραμμή και αυτό τον απελευθέρωσε. Θα κάνω ένα κοπλιμέντο. Ο καλύτερός μας παίκτης από την αρχή της σεζόν είναι αυτός. Υπήρξαν παιχνίδια που δεν ήταν καλά γι' αυτόν, είχε άσχημες εμφανίσεις, ήταν όμως ο καλύτερός μας παίκτης, αν έπρεπε να βαθμολογήσω. Πρέπει να πω πως του βάζω μεγάλη πίεση. Γιατί είχε μία άλλη νοοτροπία και με την ικανότητά του θα πρέπει να τελειώσει τη σεζόν με είκοσι γκολ. Ζητάω συνεχώς πράγματα από αυτόν. Μόνο με αυτή τη νοοτροπία θα πάει μπροστά».

-τον Σάμπο: «Ειλικρινά περίμενα παραπάνω πράγματα από αυτόν. Δεν είναι μυστικό. Τώρα φυσικά μετά από λίγους μήνες που δουλεύουμε μαζί νομίζω είναι από τις περιπτώσεις παικτών που χρειάζονται κάποιο χρόνο παραπάνω. Εδειξε σε κάποιες στιγμές πως είναι καλός ποδοσφαιριστής, όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε. Θα πρέπει να παλέψει πολύ για να επιστρέψει στην ενδεκάδα, όπως και ο Κάτσε γιατί έχω δει έναν εξαιρετικό Χαρίση. Οι παίκτες είναι εγωιστές. Ολοι πιστεύουν πως αν θα παίζουν εξαρτάται από τον προπονητή. Αυτό είναι ψέμα. Εξαρτάται από αυτούς. Ποιος είναι ηλίθιος για να βάλει κάποιον να παίξει αν δεν αξίζει».

-τον Τσίμιροτ: «Ούτε εγώ τον έχω δει. Έχει παίξει 15 λεπτά. Επανήλθε μετά από δύσκολο τραυματισμό. Θα χρειαστεί παιχνίδια για να δούμε τον πραγματικό του εαυτό».

-το επεισόδιο με τον Μυστακίδη στην αρχή της χρονιάς και την γενικότερη πειθαρχία: «Εκείνο ήταν ένα φιλικό παιχνίδι. Και ίσως ήταν υπερβολικό αυτό που έκανα. Εγώ μιλάω συχνά στα αποδυτήρια, γιατί οι ποδοσφαιριστές έχουν τέτοια δίψα να σκοράρουν που δεν βλέπουν τους συμπαίκτες τους».

-το αν γνωρίζει πως ο ΠΑΟΚ έχει οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και πολλοί ξενυχτούν για να δουν τα παιχνίδια της ομάδας: «Σέβομαι τους οπαδούς μας. Οι ποδοσφαιριστές μου το ίδιο».

-τα "στεγανά" στα αποδυτήρια και την πίεση που του ασκείται: «Δεν ξέρω αν βγαίνουν εύκολα οι ομιλίες γιατί δεν ξέρω να διαβάζω ελληνικά, αλλά θα σας πιστέψω αν μου πείτε πως βγαίνουν εύκολα. Για τους δημοσιογράφους είναι εύκολο να πω πως μου φαίνονται όλοι καλοί γιατί δεν τους διαβάζω. Το έλεγα και ως ποδοσφαιριστής, νομίζω είναι όπως σε όλες τις άλλες θέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι, καλοί, κακοί, δημοσιογράφοι που ξέρουν ποδόσφαιρο και που δεν ξέρουν. Το σίγουρο είναι πως κρίνονται και οι ίδιοι».

- το αν ήταν προσωπική του απόφαση να ρίξει το βάρος στο Ελληνικό πρωτάθλημα: «Ήταν προσωπική μου άποψη και είναι αυτό που αισθάνομαι εγώ. Μπορεί και να έχω άδικο. Όμως αυτό αισθάνομαι. Πως είναι πιο σημαντικό. Σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι πιο σημαντικά. Λίγες ομάδες στην Ευρώπη θέτουν ως βάση την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Ακόμα και όταν έπαιζα στην Γιουβέντους, δίναμε όλο το βάρος στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

- το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα: «Δύσκολη ερώτηση για να την απαντήσω. Ελπίζω και εύχομαι το συντομότερο δυνατό».

- τη διαφορά με τον Ολυμπιακό και φανερώνει την πραγματικότητα: «Όχι, η διαφορά μας δεν είναι ρεαλιστική. Έχουν κάποια πράγματα παραπάνω, όμως όχι δεν έχουμε τη διαφορά που δείχνει η βαθμολογία».

- το αν συμφωνεί με τη φιλοσοφία Αρνεσεν (νέους παίκτες και φιλόδοξους) ή αν θέλει περισσότερη εμπειρία: «Δεν πιστεύω πως ο Φρανκ πιστεύει πως μόνο με νέους παίκτες θα πας μπροστά. Θέλει ένα πάντρεμα. Βασικό στοιχείο είναι να πάρεις παίκτες που θα έχουν "πείνα" για διακρίσεις. Όμως πιστεύω θέλει μία μίξη ταλαντούχων και έμπειρων παικτών».

- το πως εξηγεί πως ο ΠΑΟΚ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και μία από τις χειρότερες άμυνες: «Αν απαντήσω, θα μας πάρει μισή ώρα (γέλια)».

- το αν θα εισηγηθεί ανανεώσεις συμβολαίων κάποιων παικτών: «Έχω ήδη δώσει τις εισηγήσεις μου στον Φρανκ. Αυτός θα αποφασίσει».

- το πως θα χαρακτήριζε την ομάδα που δημιουργεί: «Αναγνωρίσιμη ομάδα».

- το αν ήθελε έναν αμυντικό, με τα χαρακτηριστικά του ίδιου: «Εγώ ήμουν και λίγο αργός (σ.σ. γέλια). Είμαι χαρούμενος με όσους έχω. Βέβαια χάσαμε έναν σημαντικό παίκτη (σ.σ. Κόστα). Είναι σπουδαίος παίκτης και απαραίτητος για εμάς».

- το αν αντιμετωπίζει αλαζονικά τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως τον κατηγορούν: «Δεν συμφωνώ με αυτό. Σέβομαι όλους τους παίκτες, όλες τις ομάδες. Έχουμε ανθρώπους που βλέπουν τους αντιπάλους μας κάποιες φορές. Όμως τρεις μέρες πριν κάθε παιχνίδι, οι παίκτες μας λαμβάνουν πλήρες ρεπόρτ για τον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε»

- το πόσο καλά γνωρίζει ο ίδιος την πόλη ρωτήθηκε για το που θα πάει να φάει αυτή την ώρα (σ.σ. 00:30): «Είναι αργά για φαγητό (σ.σ. γέλια). Απολαμβάνω τη Θεσσαλονίκη. Το κέντρο είναι υπέροχο. Έχει τρομερή ενέργεια. Το απολαμβάνω». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: