Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας: 60 νεκροί-100 όμηροι!!

Χάος στο Παρίσι! Άγνωστοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και συναυλιακό χώρο, ενώ έγιναν και εκρήξεις έξω από το «Stade de France» την ώρα του Γαλλία-Γερμανία, με αποτέλεσμα 60 νεκρούς. Όμηροι 100 άτομα.

Τη δική της 11η Σεπτεμβρίου ζει από το βράδυ της Παρασκευής η Γαλλία.

Δύο άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με καλάζνικοφ σε εστιατόριο ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ την ίδια ώρα σημειώθηκαν τρεις σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις (με τα μέχρι τώρα στοιχεία να κάνουν λόγο για χειροβομβίδες) στον περιβάλλοντα χώρο του «Stade de France» και ενώ ήταν σε εξέλιξη η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία.

Στις κερκίδες του γηπέδου ήταν ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, που φυγαδεύτηκε αμέσως, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα πλήθος κόσμου (κατατρομαγμένου από τις εκρήξεις που είχε ακούσει) εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο.



Επίσης σημειώθηκε επίθεση από αγνώστους και σε ένα άλλο μέρος που σύχναζε νεολαία (τον συναυλιακό χώρο «Le Bataclan»), το οποίο είναι μόλις λίγα μέτρα δίπλα από τα γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo», όπου τον περασμένο Ιανουάριο είχαν βρει το θάνατο 12 άνθρωποι!

Ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων είναι ως τώρα 60 νεκροί και πολλοί τραυματίες, ενώ στο Bataclan η τραγωδία συνεχίζεται, καθώς πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από τις γαλλικές Αρχές κάνουν λόγο για ομηρία, με περισσότερους από 100 ανθρώπους να βρίσκονται στα χέρια των δραστών.

inner

Ο χάρτης των επιθέσεων:

inner

inner

inner

Μέχρι και ο στρατός κατέβηκε στους δρόμους τους Παρισιού:

inner

Ένας δημοσιογράφος του «Europe 1», ο οποίος ήταν μέσα στο Bataclan όταν έγινε η επίθεση, ανέφερε: «Υπήρχαν διάφοροι οπλισμένοι μέσα στο κέντρο. Δύο ή τρεις, που δεν φορούσαν μάσκες, άνοιξαν τυφλό πυρ με καλάζνικοφ κατά των παρευρισκομένων. Αυτό διήρκεσε περίπου 12 με 15 λεπτά και παντού έβλεπες να επικρατεί ωμή βία και πανικός. Μάλιστα, οι δράστες πρόλαβαν να γεμίσουν τρεις φορές τα όπλα τους και ήταν νεαροί σε ηλικία».

Μια άλλη μάρτυρας που βρισκόταν στο Bataclan με τη μητέρα της, μίλησε κλαίγοντας στο ραδιόφωνο, λέγοντας πως άκουσε τους δράστες να φωνάζουν “Allahu Akbar” την ώρα που πυροβολούσαν το πλήθος.

Αυτή την ώρα επικρατεί συναγερμός σε κάθε γωνιά του Παρισιού, με τις Αρχές να συμβουλεύουν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο στρατός έχει βγει στους δρόμους. Όπως επιβεβαιώθηκε, δε, από το Φρανσουά Ολάντ, η χώρα έχει τεθεί κι επισήμως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ έχουν κλείσει και τα σύνορα. 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: