Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Σκίμπε: «Υπάρχει ψυχολογικό μπλοκάρισμα»


Σε ψυχολογικούς λόγους απέδωσε τη νέα ήττα της Ελλάδας από το Λουξεμβούργο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει από το ερχόμενο φιλικό με την Τουρκία.

Σκίμπε: «Υπάρχει ψυχολογικό μπλοκάρισμα»
Το γεγονός ότι σίγουρα δεν είναι εύκολο να ανατρέψει την τωρινή κατάσταση της Εθνικής ομάδας παραδέχθηκε ο Μίκαελ Σκίμπε μετά την ήττα της Ελλάδας κόντρα στο Λουξεμβούργο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα της ομάδας, κάτι που αποδείχθηκε και από το ότι μετά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, η απόδοση των παικτών έπεσε μετά το 60’.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε τις καλές ευκαιρίες που είχαμε σε ένα γκολ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μείνει στο παιχνίδι και να μας βάλει ένα γκολ στο τέλος και να μας κερδίσει. Ξέραμε τι μας περίμενε, καθώς είδαμε και το παιχνίδι με τη Σλοβακία. Το Λουξεμβούργο έβαλε δύο γκολ και ξέραμε πως παίζει μέχρι το τέλος και τα δίνει όλα».

Για το πόσο εύκολο είναι ν' ανατρέψει την κατάσταση της Εθνικής: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ελλάδα και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω εδώ. Ξέρω πως είναι δύσκολο, όμως θα παλέψουμε μέχρι τέλους ούτως ώστε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου να κάνουμε μια καλή πορεία που θα έχει ευτυχές τέλος».

Για το παιχνίδι με την Τουρκία την Τρίτη: «Ξέρουμε ποιον αντιμετωπίζουμε και περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι από σήμερα με περισσότερη ένταση μέσα στην Τουρκία. Θα τα δώσουμε όλα για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τα αρνητικά του αποψινού ματς: «Χάσαμε το ρυθμό μας μετά το 60΄ και έπεσε η απόδοσή μας. Φάνηκε πως είχαμε ένα ψυχολογικό μπλοκάρισμα, καθώς όταν έχεις τόσες ευκαιρίες και δεν έρχεται το γκολ επηρεάζεσαι».

Για το γεγονός πως έχουμε ηττηθεί από τα Φερόε δύο φορές και σήμερα χάσαμε από το Λουξεμβούργο και αν το βρίσκει αυτό σοκαριστικό, δήλωσε: «Δε χαίρομαι, αλλά δεν είμαι σοκαρισμένος. Αλλά αυτό δείχνει τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας για του χρόνου, όταν θα μπούμε για τα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ. Πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα που θα παίζει στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στο πρώτο. Κατά μεγάλο ποσοστό, το πρόβλημά μας είναι ψυχολογικό και αυτό πρέπει ν' αλλάξει».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στο ματς με την Τουρκία: «Σίγουρα θ' αλλάξουμε κάτι γιατί θέλουμε να δούμε και να γνωρίσουμε τους παίκτες καλύτερα. Σήμερα αφήσαμε κάποιους παίκτες που ανήκουν στο βασικό κορμό της ομάδας εκτός. Θα έχουμε αλλαγές στο ματς με την Τουρκία».

Για το πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας: «Αυτά είναι θέματα που θα τα σκεφτούμε μέσα στην ομάδα. Το καλό είναι πως στα πρώτα 60 λεπτά κάναμε ευκαιρίες που αυτό δεν υπήρχε μέχρι πρότινος. Το επόμενο βήμα είναι αυτές οι ευκαιρίες να γίνουνε γκολ. Αλλά και ακόμα κι αν δε γίνει αυτό από το πρώτο λεπτό, να μην πέφτουμε μετά το 60΄-70΄ και να δείχνουμε ένα καλύτερο πρόσωπο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: