Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Και του χρόνου...!!

Και του χρόνου...
...Σουπερλίγκα! Πανιώνιος και Ξάνθη ήρθαν ισόπαλοι, 1-1 και εξασφάλισαν μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ματς «βόλεψαν» και Νεοσμυρνιώτες και Ακρίτες, οι οποίοι στο πρώτο μέρος προσέφεραν καλό θέαμα αλλά στο δεύτερο κατέβασαν ταχύτητα. Ο Βασιλακάκης έβαλε μπροστά την Skoda (25’) και ο Όμο έφερε το ματς στα ίσια για τους «κυανέρυθρους». Πολύ καλός ο Αντούνες.



Ορεξάτοι μπήκαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και παρόλο που δεν έγινε καμία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο τέταρτο, Πανιώνιος και Ξάνθη έδειχναν ότι προσαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι Ακρίτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 18’ όταν και οι «κυανέρυθροι» απείλησαν ουσιαστικά. Ο Αντούνες ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ στην ευθεία του Λυμπερόπουλου, ο Πορτογάλος το εκτέλεσε εξαιρετικά αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Ο Αντούνες ξαναπροσπάθησε αλλά ο Λυμπερόπουλος βγήκε νικητής στην μονομαχία τους όταν στο 21’ βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε και ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε. Εκεί που ο Πανιώνιος κρατούσαν τα «γκέμια» του παιχνιδιού, ο Βλαχοδήμος έβγαλε σέντρα ακριβείας στην μικρή περιοχή του Σιδεράκη και σαν τρέιλερ ήρθε ο Βασιλακάκης για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα των Νεοσμυρνιωτών και να κάνει το 0-1.

Το γκολ «πάγωσε» τους παίκτες του Άκη Μάντζιου, οι οποίοι θέλησαν να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Αντούνες εκτέλεσε και πάλι το φάουλ και έστειλε την μπάλα συστημένη για το κεφάλι του Πιέρ, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το 1-1. Ο Όμο στο 35’ σπατάλησε μία καλή ευκαιρία αλλά η Ξάνθη υπενθύμισε πως είναι στην κόντρα είναι κίνδυνος-θάνατος. Ο Μαρκόφσκι λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 αλλά ο Σιδεράκης ήταν στην σωστή θέση.

Όσο καλό ματς είδαμε στο πρώτο μέρος τόσο κακό ήταν στο δεύτερο. Ο Πανιώνιος πίεζε ανούσια, η Ξάνθη κρατούσε το υπέρ της 1-0 χωρίς καμία δυσκολία μέχρι το 72’. Τότε, ο Αντούνες εκτέλεσε ακόμα μία φορά ένα φάουλ από αρκετά καλή θέση και ανάγκασε τον Λυμπερόπουλο να διώξει σε κόρνερ. Ο Πορτογάλος χτύπησε και αυτή την στημένη φάση και βρήκε το κεφάλι του Όμο που πήδηξε ψηλότερα από όλους και ισοφάρισε για τους «κυανέρυθρους», 1-1.

Σκορ που φάνηκε να «βολεύει» και τις δύο ομάδες, παράλληλα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα αφού και ο Πανιώνιος και η Ξάνθη εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους και μπορούν πλέον να σκέφτονται τις διακοπές τους, μία αγωνιστική πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.



Πανιώνιος (Α. Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Πιέρ, Σιόβας, Ρόκας (55’ Σκέμπρι), Μενδρινός, Σάμαρης , Όμο, Αντούνες, Ντιμπαλά (67’ Αμπντουλάγιεβ), Κούτσι.

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Αναστασόπουλος, Κουλουχέρης, Γουνδουλάκης, Πετκάκης.

Skoda Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο (57’ Μάνταλος), Πλατέλλας (57’ Πόι), Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος (79’ Σταθάκης), Στάσιακ, Κομεσίδης.

Στον πάγκο: Βιβιανί, Σουάνης, Εντιμάρ, Καζάκης.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: