Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πέρασε το Κίτο στους «16» του Λιμπερταδόρες!!

Η Ντεπορτίβο Κίτο επιβλήθηκε με 5-0 της Σίβας Γουαδαλαχάρα, οπότε η εκτός έδρας νίκη της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ επί της Βελέζ αποδείχθηκε… άχρηστη.
Πριν από την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής του έβδομου ομίλου η Βελέζ Σάρσφιλντ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση. Αντίθετα, οι άλλες τρεις ομάδες είχαν ελπίδες για την προνομιούχα δεύτερη θέση.
Ο σύλλογος του Εκουαδόρ, όμως, κρατούσε την τύχη του στα χέρια του και εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημά του. Με τέσσερα γκολ του Ματίας Αλουστίζα, η Ντεπορτίβο συνέτριψε με 5-0 τους Μεξικανούς στο «Atahualpa» Το έτερο γκολ σημειώθηκε από τον Φίδελ Μαρτίνεζ Τενόριο, ενώ ο Χόρχε Ενρίκεζ Γκαρσία άφησε την Σίβας με δέκα παίκτες από το 53ο λεπτό.
Έτσι πήγε… στράφι το «διπλό» της Ντεφενσόρ. Οι Ουρουγουανοί προηγήθηκαν με 3-0 στο Μπουένος Άιρες, πριν μειώσει με πέναλτι ο Φεντερίκο Ινσούα στο 63ο λεπτό. Σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν οι Αντρές Ολιβέρα, Ντιέγκο Ροντρίγκεζ και Ματίας Μπρίτος. Συνολικά η Βελέζ παρουσιάστηκε «άχρωμη» και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πρωτιά στην κατάταξη των νικητών των οκτώ ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.
Παρακάτω η τελική βαθμολογία του γκρουπ:
1.    Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 12
2.    Ντεπορτίβο Κίτο (Εκουαδόρ) 10
3.    Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ (Ουρουγουάη) 6
4.    Σίβας Γουαδαλαχάρα (Μεξικό) 4











πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: