Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Το ταμείον… είναι μείον!!

Το ταμείον… είναι μείον!
Δεν βρίσκει λεφτά, δεν βρίσκει και βαθμούς η ΑΕΚ!

Ο ρεαλιστής Ατρόμητος κράτησε την «Ένωση» στο 0-0 και… τον εαυτό του στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Ελλιπείς και ανακατεμένοι από τον προπονητή τους, οι «κιτρινόμαυροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και παρόλο που εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα πλέι-οφ, με τα σημερινά δεδομένα μόνο εκείνοι θα έμπαιναν σε αυτά χωρίς βαθμούς.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες, με τον Μανωλά (52’) και τον Μήτρογλου (71’).

Αντεγκλήσεις και διχαστικά φαινόμενα πριν την έναρξη με αφορμή την εμφάνιση του γνωστού πανό εναντίον του Ντέμη Νικολαΐδη.

Πώς έπαιξε

Εμφανείς -για μια ακόμα φορά- στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ήταν οι πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Νίκος Κωστένογλου. Πέραν, λοιπόν, του τιμωρημένου Λυμπερόπουλου, των τραυματιών Σιαλμά, Κοντοέ, Ρίκκα και των ανέτοιμων Δέλλα και Γκούντγιονσεν, ο τεχνικός της «Ένωσης» άφησε στον πάγκο και τον Βάργκας, αντικαθιστώντας τον (τελευταία στιγμή) με τον Μπουγαΐδη.

Κάπως έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Μπουγαΐδης και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Κλωναρίδης (δεξιά) και προωθημένος θα είναι ο Μπέλεκ.



Για περισσότερη από μισή ώρα οι μόνες στιγμές που οι φίλαθλοι σηκώθηκαν από τις εξέδρες ήταν για να αποδοκιμάσουν τους μεταφορείς του γνωστού πανό εναντίον του Ντέμη Νικολαΐδη. Διότι μαζί με τα… ανεξήγητα (ακόμα και για ΑΕΚ) διχαστικά φαινόμενα, κόπασε έπειτα και ο ρυθμός του ματς. Και μόνο οι περίτεχνες ενέργειες και «μπούκες» του εξαιρετικού Κλωναρίδη απειλούσαν να τον παρασύρουν (μαζί με τον ταλαιπωρούμενο Γιαννούλη).

Η υπενθύμιση, ωστόσο, από τον Μήτρογλου ότι ο Ατρόμητος, αν και φαινομενικά ακίνδυνος, μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή (πλασέ λίγο άουτ στην αντεπίθεση) σαν να ξύπνησε την ΑΕΚ. Της επέτρεψε, λοιπόν, να τον κλείσει στην περιοχή του, να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Ιτάνζ (ενστικτώδης απόκρουση σε σουτ του Κάρλος) και να τον κάνει να ανησυχήσει σοβαρά -με κόρνερ που έκανε επικίνδυνο ο Λεονάρντο και προβολή που… δεν έκανε ο Μπέλεκ.

Αν η οδηγία του Κωστένογλου στα αποδυτήρια ήταν «επιτεθείτε, μη χάσετε ούτε λεπτό», πρέπει να ήταν αυτή που εφάρμοσαν πιο πιστά από κάθε άλλη φέτος οι παίκτες της ΑΕΚ. Πριν καν συμπληρωθεί, λοιπόν, ένα λεπτό ο Κλωναρίδης είχε σημαδέψει και πάλι τον Ιτάνζ και πριν συμπληρωθούν επτά λεπτά ο Μανωλάς είχε σημαδέψει (με εντυπωσιακή κεφαλιά) το δοκάρι του. Δυστυχώς, ωστόσο, για την «Ένωση», ο Μπέλεκ την ίδια ώρα δεν μπορούσε να σημαδέψει ούτε σε… πάσα.

Ευτυχώς, δε, που οι αντίπαλοί της μιμήθηκαν στο τέλος την αστοχία της. Όχι τόσο στο δοκάρι του Μήτρογλου, στο οποίο είχε μεγάλη… συνεισφορά ο Κωνσταντόπουλος. Όσο στα ελεύθερα σουτ που βρήκε ο Έλληνας επιθετικός και οι συμπαίκτες του (πριν ο Λεονάρντο χάσει την τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ με εκτέλεση φάουλ) προκειμένου να «έκλεβαν» κιόλας τη νίκη στα τελευταία λεπτά.






ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Μπουγαΐδης, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Κάρλος (72’ Βάργκας), Λεονάρντο (88’ Λαγός), Κλωναρίδης (83’ Φούντας), Μπέλεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Γκερέιρο, Τσίτας, Αργυρίου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Γιαννούλης (66’ Επστάιν), Τόμας, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Μπάλλας (58’ Καραγκούνης), Ιγκλέσιας, Τάτος, Μπρίτο (76’ Νάστος), Δημούτσος, Μήτρογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράντμαν, Οικονόμου, Καραμάνος, Ζουέλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: