Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νέες προσπάθειες

Νέα απόπειρα επαφής με τους πρώην μετόχους κάνει ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος.
Παρ' ότι οι πρώην μέτοχοι δεν έχουν αφήσει περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με την πρόθεσή τους να στείλουν χρήματα, ο Ανδρέας Δημητρέλος χθες έλεγε πως θα κάνει νέα προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί τους.

Μήπως δώσουν έστω 100.000 - 120.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (80.000 ευρώ) και κάποιοι μάνατζερ (40.000 ευρώ) και κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες για τον φάκελο αδειοδότησης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα δοκίμαζε χθες το βράδυ να έρθει σε επαφή με τους Πέτρο Παππά, Πόλυ Χατζηιωάννου με τους οποίους έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας. Ο Δημητρέλος θεωρεί πως οι μέτοχοι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης θα δεχτούν να συμβάλλουν οικονομικά.

Στόχος οι 100.000

Το ταμείον είναι μείον και στην ΑΕΚ περιμένουν τις εισπράξεις του σημερινού αγώνα για να πληρώσουν το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη για να σιγουρέψει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Διοικητικά πιο αναγκαία κι από τη νίκη είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Ή αλλιώς τα χρήματα από τις εισπράξεις του αγώνα. Για έναν πολύ απλό λόγο που μαρτυρά την απελπιστική κατάσταση στην ΠΑΕ.
Αλλη πηγή εσόδων αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και αν σήμερα η ΑΕΚ δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό ποσό από τις εισπράξεις, τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και το ταξίδι της ομάδας στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση της Κυριακής με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας!
Ναι, τη δεδομένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να πληρώσει ούτε για τη μετακίνηση της ομάδας και περιμένει βοήθεια από τον κόσμο της. Διότι δεν έχει και κανέναν άλλον να στραφεί.
Για να μπορέσει η ΑΕΚ να πληρώσει το ποσοστό του ΟΑΚΑ και να της μείνουν και κάποια λεφτά στο ταμείο μετά την εκκαθάριση, πρέπει στο γήπεδο να κοπούν τουλάχιστον 10.000 εισιτήρια. Νούμερο μικρό για το μέγεθος της ΑΕΚ, μα μεγάλο για τα δεδομένα της τρέχουσας σεζόν.
Είναι χαρακτηριστικό πως στα προηγούμενα 14 εντός έδρας παιχνίδια της η «Ενωση» μόλις τρεις φορές ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 εισιτηρίων. Στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και κόντρα στα Γιάννινα.
Αν ο κόσμος ανταποκριθεί στο κάλεσμα και οι κερκίδες γεμίσουν, μπορεί να μείνουν και κάποια χρήματα για να πάρουν το υπόλοιπο του δώρου Πάσχα οι υπάλληλοι. Η σκέψη αυτή, πάντως, κρίνεται μάλλον φιλόδοξη ακόμα και για τους διοικούντες που φοβούνται μήπως ο καιρός, αλλά και το εργάσιμο της ημέρας κρατήσει μακριά από το γήπεδο τους φίλους της ΑΕΚ, οπότε όχι μόνο δεν θα συγκεντρωθούν χρήματα, αλλά θα μπει και μέσα η ΠΑΕ.

Μόνο με λύση πάει στη Γ.Σ ο Νικολαΐδης

Η Γ.Σ. της 25ης Απριλίου είναι κρίσιμη, διότι τα πράγματα είναι οριακά και όχι επειδή πρόκειται να σηματοδοτήσει την επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη στην ΠΑΕ.

Η αίσθηση πως ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ θα μπει στην ΑΕΚ μέσω ορισμού δικού του Δ.Σ. είναι λανθασμένη. Ο Ντέμης προσπαθεί να βρει λύση που θα διασφαλίζει την επόμενη μέρα του συλλόγου, όχι να ασκήσει διοίκηση. Επομένως αν στο διάστημα που μεσολαβεί δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς τις ενέργειές του για εξεύρεση χρηματοδότη, δεν έχει κανέναν λόγο ούτε να παραστεί στη Γ.Σ. ούτε να επιδιώξει να ελέγξει το νέο διοικητικό συμβούλιο. Αλλωστε, αν έως τότε δεν υπάρχει λύση και η νυν διοίκηση παραιτηθεί, είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί «τρελός» να αποκτήσει δικαίωμα υπογραφής.
  Η κουβέντα για την τιμή της μετοχής, επίσης, δεν είναι σε άμεση συνάρτηση με τις κινήσεις του Ντέμη. Απλώς μια μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή μετοχής στο 0,33 θεωρείται άνοιγμα για τη συμμετοχή του κόσμου. Αν ο κόσμος έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να συνδράμει, βέβαια, είναι άλλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: