Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Μπελούτσι

Ετοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του δηλώνει ο Φερνάντο Μπελούτσι, στην τελευταία του, όπως όλα δείχνουν, συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού, αφού βρίσκεται μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Πόρτο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παραδέχθηκε πως θα ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μία μεγαλύτερη λίγκα, ενώ ακόμη μίλησε για την προετοιμασία με τον Τιμούρ Κετσπάγια, για τον Σεμπάστιαν Λέτο, ενώ θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στον κόσμο των «ερυθρόλευκων».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του στην «Εξέδρα»:

-Φέτος η προετοιμασία γίνεται με έναν νέο προπονητή. Ποιες είναι οι διαφορές σε αυτό το κομμάτι, μεταξύ του Βαλβέρδε και του Κετσπάγια;

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ο κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του για το πώς δουλεύει στην προετοιμασία. Ο κύριος Κετσπάγια έδωσε πολύ μεγάλη σημασία στη βελτίωση της φυσικής κατάστασής μας, ενώ ο Βαλβέρδε επέμενε περισσότερο να κάνουμε τα πάντα με την μπάλα».

- Ποια είναι η θέση που σου αρέσει να παίζεις; Ως «δεκάρι», όπως σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ή στο κέντρο, δίπλα στον Ντουντού, όπως σε είδαμε σε κάποια παιχνίδια;
«Μου άρεσε πάρα πολύ η θέση που αγωνίστηκα στο τέλος της σεζόν, δηλαδή στο κέντρο. Γιατί εκεί μπορούσα να κάνω εγώ το παιχνίδι με την μπάλα. Την έπαιρνα μπροστά μου και μπορούσα να αποφασίσω εγώ πώς θα γίνει το παιχνίδι, γιατί είχα επαφή με το γήπεδο. Αντιθέτως, όταν έπαιζα πίσω από τον Ντιόγκο, επειδή συνήθως έπαιρνα την μπάλα με πλάτη προς το τέρμα, αυτό δεν με διευκόλυνε. Βεβαίως, μπορώ να αποδώσω καλά σε οποιαδήποτε θέση επιλέξει ο προπονητής να με χρησιμοποιήσει μέσα στο γήπεδο».

- Κατά καιρούς ακούγονται διάφορα πράγματα για σένα. Ηδη κάποιοι αναφέρουν ότι θα φύγεις από τον Ολυμπιακό και ότι ο Πίνι Ζάχαβι έχει φέρει πρόταση για σένα. Πώς τα εκλαμβάνεις όλα αυτά;
«Με ηρεμία φυσικά. Σε όλους τους παίκτες αρέσει να παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Θέλω να εξερευνήσω κι άλλα πρωταθλήματα. Κι όταν ήμουν στην Αργεντινή πάντα σκεφτόμουν ότι θα μου άρεσε πολύ να παίξω στην Ισπανία ή την Αγγλία κάποια στιγμή και θα το ήθελα. Αλλά τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και με την ομάδα και τον κόσμο νιώθω πολύ καλά. Οπότε αυτό που σκέφτομαι προς το παρόν είναι να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα δούμε τι θα έρθει στην πορεία. Πάντως, εγώ είμαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Ο μάνατζέρ μου έρχεται στην Αθήνα, κι αν υπάρχει κάτι θα μου το πει. Μέχρι τότε δεν έχω να πω κάτι».

- Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του Κετσπάγια και του Βαλβέρδε;

«Ολοι γνωρίζαμε εξ αρχής ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, γιατί κάθε προπονητής έχει τη δική του άποψη, τον δικό του τρόπο. Ωστόσο, απ' όσα βλέπω από τον νέο προπονητή, αν και δεν έχουμε επιμείνει πολύ στο κομμάτι της τακτικής, μπορώ να πω ότι πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλά με τον Κετσπάγια».

«Δεν θα περάσει καλά στο Καραϊσκάκη ο Λέτο»
- Ο φίλος σου, ο Σεμπαστιάν Λέτο, πήγε στον Παναθηναϊκό... Πώς σου φάνηκε αυτή η επιλογή του;

«Την τελευταία φορά που τον είδα, ήταν στον γάμο του στην Αργεντινή. Επειτα από αυτό δεν έχουμε μιλήσει καθόλου. Αλλά αν ο Λέτο πιστεύει ότι αυτό είναι το καλύτερο γι' αυτόν, γιατί μπορεί και να μην είχε θέση στον Ολυμπιακό, καλά έκανε και πήγε στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι πολύ προσωπικό και δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου. Ελπίζω το καλύτερο γι' αυτόν... Αλλά σίγουρα δεν θα περάσει καλά στο Καραϊσκάκη. Ο Λέτο είχε όρεξη να μείνει στην ομάδα και στο μεταξύ δεν ξέρω τι έγινε. Προσωπικά θα μου είναι πολύ δύσκολο να τον βλέπω με άλλη φανέλα εκτός από αυτήν του Ολυμπιακού. Και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο γι' αυτόν να μπει στο Καραϊσκάκη. Αλλά αυτά συμβαίνουν. Είναι θέμα του τι επιλέγει ο καθένας».

-Για τον Τζόρτζεβιτς;

«Ο αρχηγός; Χωρίς αυτόν είναι διαφορετικά τα πράγματα. Λείπει σε όλη την ομάδα, γιατί τώρα είναι πολύ διαφορετικό το να μην τον βλέπουμε κάθε μέρα. Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία και σε κάθε ματς δεν έπαιζε κανένα ρόλο η ηλικία του. Ηταν πάντα ηγέτης. Σε κάθε παιχνίδι έπαιζε καταπληκτικά. Ηταν πολύ καλό να τον παρακολουθείς μέσα στο γήπεδο. Ηταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους. Εκλεισε ένας κύκλος. Ενας κύκλος εξωπραγματικός για οποιονδήποτε παίκτη. Γιατί ο Τζόλε κέρδισε σχεδόν τα πάντα με τον Ολυμπιακό».

-Για τον Μέλμπεργκ;

«Είναι ένας παίκτης που έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία. Εχει αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες και μεγάλα πρωταθλήματα. Οπότε θα είναι πολύ καλός για την ομάδα και θα τη βοηθήσει με την εμπειρία του, αλλά και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, που δείχνουν ότι είναι ηγέτης στην άμυνα».
-Εχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Οπως κάθε χρόνο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνουμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια, όπως αυτά που δώσαμε πρόπερσι στη διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα δώσουμε επίσης τα πάντα, για να δώσουμε χαρά στους... γαύρους. Προσωπικά, ελπίζω να πηγαίνω κάθε χρόνο και καλύτερα και να πετύχω περισσότερα γκολ, γιατί δεν έχω πετύχει πολλά, κι αυτό είναι που με ενοχλεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: