Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Σαλπιγγίδη

Ο Σαλπιγγίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «SportDay», αποσπάσματα της οποίας έχουν ως εξής:

Τη χρονιά που πέρασε ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος ως κακός στην Ελλάδα και καλός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μήπως θα έπρεπε η ομάδα να εφαρμόσει το ίδιο στυλ παιχνιδιού και στην Ελλάδα;
«Το πώς παίζεις εξαρτάται από τη δυναμική τη δική σου και του αντιπάλου. Όταν έχει να αντιμετωπίσεις “μεγαθήρια”, όπως η Ίντερ, είναι φυσικό να παίζεις “σφιχτά” και να “χτυπάς” στις αντεπιθέσεις. Στην Ελλάδα οι ρόλοι αντιστρέφονται αναγκαστικά, γιατί είμαστε εξαρχής το φαβορί και κυνηγάμε μόνο τη νίκη. Φέτος, είχαμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: δεν βρίσκαμε λύση απέναντι σε κλειστές άμυνες. Αυτό νομίζω μας κόστισε πολλούς βαθμούς».

Αισθάνεσαι ότι φέτος ξεκινάτε με την πλάτη στον τοίχο, Τεν Κάτε και παίκτες;
«Δεν νομίζω πως είναι έτσι τα πράγματα. Απλώς ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να το αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική περίοδο. Και αυτή τη χρονιά πρέπει να κυνηγήσουμε τους τίτλους που τόσο έχουν στερηθεί η ομάδα και οι οπαδοί μας. Θεωρώ πως αν αποφύγουμε τα περσινά λάθη, που χάσαμε πολλούς βαθμούς από τους “μικρούς”, μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Εμείς ξεκινάμε την προετοιμασία με καλή ψυχολογία και ο στόχος είναι μονόδρομος…».

Διαβάζουμε τελευταία για ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ και της Μπόχουμ για σένα. Υπάρχει περίπτωση να φύγεις για στο εξωτερικό;
«Δεν μου άρεσε ποτέ να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις, και μάλιστα σε τόσο σοβαρά θέματα. Εγώ είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και αισθάνομαι καλά. Δεν γνωρίζω για τις προτάσεις. Δεν έχω, ούτε είχα ποτέ, αυτοσκοπό να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Δεν αποκλείεται, βέβαια, στο μέλλον να έχω αυτή την επιθυμία».
Έχεις μετανιώσει για κάτι που είπες ή για εκείνη την περιβόητη χειρονομία μέσα στην Τούμπα;
«Μετανιώνω για μία χειρονομία που έκανα πριν φύγω από τον ΠΑΟΚ, όταν σε αγώνα απευθυνόμενος σε μερίδα οπαδών που με έβριζαν στην Τούμπα, τους έκανα νόημα να σωπάσουν. Δεν απευθυνόμουν σε όλο τον κόσμο της ομάδας, αν και κάποιοι αυτό ισχυρίστηκαν. Με τη συμπεριφορά μου μάλλον έκανα κακό στον εαυτό μου».

Στον αγώνα της εθνικής με το Ισραήλ ήσουν σκόρερ και MVP. Ένιωσες να δίνεις απαντήσεις σε κάποιους;
«Όχι, καθόλου. Στα 28 μου δεν νομίζω ότι χρειάζεται πια να δώσω κανενός είδους απαντήσεις. Εξάλλου, το να αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος είναι μεγάλη τιμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: