Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ο ΠΑΟΚ σε DVD


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία θα προχωρήσουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκδίδοντας το Πάσχα ένα DVD με σκοπό να καταγράψουν όλη την ιστορία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης από το 1926 που είναι το έτος της ίδρυσής του. Οι παλιοί παίκτες του «δικεφάλου του βορρά» προετοιμάζουν εδώ και μήνες αυτό το εγχείρημα που θα περιλαμβάνει σπάνιο τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό,σημαντικές στιγμές και δηλώσεις πρωταγωνιστών αλλά και παραγόντων της ομάδας.

Την ευθύνη της παραγωγής του DVD έχει αναλάβει με πρωτοβουλία του ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, με την υποστήριξη και συνεργασία της ΠΑΕ και του Α.Σ. ΠΑΟΚ. Η 6μελής Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αυτή στελεχώνεται από τους Γιώργο Κούδα, Κούλη Αποστολίδη, Κώστα Ορφανό, Νίκο Σπανδωνίδη, Κώστα Λαγωνίδη, Σάκη Παντελίδη και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλία Βιολίδη.

Τη συγγραφή του σεναρίου του ιστορικού DVD έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Ντίνος Καραμητρούσης, σε συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αντωνόπουλο, τον πρώην ΓΓΑ κ. Γιώργο Λυσσαρίδη και τον σημερινό πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μιλτιάδη Κανώτα, άλλοτε Νομάρχη Πιερίας και Χαλκιδικής, πολιτικό μηχανικό και συλλέκτη. Η σκηνοθεσία της ταινίας έχει ανατεθεί σε σκηνοθετική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σάκης Γιαννίκης. Την μουσική της ταινίας έχει συνθέσει ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Παπαγεωργίου.

Η μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας, μίλησε για αυτή την προσπάθεια: «Είναι μια πολύ φιλόδοξη, κουραστική και έντιμη προσπάθεια που γίνεται με στόχο να αναδειχτεί η ιστορία της ομάδας με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα σύλλογο σαν τον ΠΑΟΚ. Πολλά παιδιά έτρεξαν και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε την λογική αγωνία για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που συσπείρωνε πάντα λαϊκά στρώματα και σ' αυτά τα στρώματα απευθύνεται η δουλειά που γίνεται. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μέσα κι έξω από την χώρα θα έχει την ευκαιρία να πάρει κινηματογραφημένο το ιστορικό παρελθόν και το σύγχρονο παρόν της ομάδας, και να δει μέσα από αυτό μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας του σ' αυτά τα 83 χρόνια ζωής και λειτουργίας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: