Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τζάκσον: «Ήθελα την Ευρωλίγκα»

mark_tsartsa_osfp.jpgΟ Μαρκ Τζάκσον ήταν ο πρώτος παίκτης που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό επί ημερών Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Αμερικανός σέντερ δεν μπήκε στο πνεύμα του «Δράκου» και κούνησε… μαντίλι από τους Πειραιώτες τον Μάρτιο του 2008, βρίσκοντας νέα στέγη στη Ρωσία και την Ούνιξ Καζάν. Ο νυν συμπαίκτης του Κώστα Βασιλειάδη στην Ομπραντόιρο αποκάλυψε ότι είχε συμφωνήσει με τους «ερυθρολεύκους» με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Μαρκ Τζάκσον όχι μόνο για την Α1 –τον αντικατέστησε ο Κίντελ Γουντς- αλλά και από τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ισπανικού πρωταθλήματος (acb.com) φιλοξενεί αφιέρωμα στην καριέρα του σέντερ της νεοφώτιστης Ομπραντόιρο, ο οποίος κάνει ειδική αναφορά στη θητεία του στον Ολυμπιακό: «Ήθελα να κατακτήσω την Ευρωλίγκα. Πάντα ονειρευόμουν να επιστρέψω στην Ευρώπη. Είχα τρεις προτάσεις από το ΝΒΑ αλλά συμφώνησα με τον Ολυμπιακό και συγκέντρωσα την προσοχή μου εδώ. Πιστεύω ότι θα αποσυρθώ από την ενεργό δράση στην Ευρώπη. Η καριέρα μου στο ΝΒΑ ήταν ένα όνειρο, διασκέδασα όλα τα παιχνίδια που έδωσα εκεί».

Παράλληλα ο Μαρκ Τζάκσον εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχτεί στη συνέχεια την πρόταση της Ούνιξ Καζάν: «Μου έδωσαν πολλά, πολλά χρήματα! Εξάλλου εκεί υπήρχε και ο Πέτροβιτς, ένας εξαιρετικός προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: