Ακόμη ο πρόεδρος των «κιτρίνων» είπε στους ποδοσφαιριστές:
«Εμείς , σαν διοίκηση, σας δίνουμε ό,τι χρειάζεστε.. Κάναμε ό, τι έπρεπε στο θέμα προπονητή φέρνοντας κοντά μας ένα καταξιωμένο τεχνικό παγκόσμιας εμβέλειας που τον γνωρίζετε όλοι σας, είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΠΑΕ απευθυνόμενος προς τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα».
Και ο κ. Αθανασιάδης κατέληξε, θέτοντας στην ουσία τους «κιτρινόμαυρους» προ των ευθυνών τους. «Από δω και πέρα θέλω να δω έργα και από εσάς. Πρέπει να κάνετε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και να δώστε τα πάντα για να πετύχουμε. Είναι η σειρά σας. Πιστεύουμε σε σας και στις δυνατότητές σας. Ο κ. Κούπερ έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για όλους σας. Αν συνεργαστείτε μαζί του όπως πρέπει ο Αρης θα αποκτήσει την ταυτότητα του πρωταγωνιστή και θα καθιερωθεί στη θέση που του αξίζει, στην κορυφή».
Από την άλλη, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ συνεχίζει να προπονεί στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, όσους ποδοσφαιριστές έχει στη διάθεσή του.
Απόντες ήταν οι διεθνείς Σηφάκης, Αμπρέου. Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν να ακολουθούν ο Χρήστος Βανγκέλι, ο οποίος ωστόσο συνεχώς ανεβάζει ρυθμούς. Ο Νάτσο Γκαρσία συνεχίζει τις αποθεραπείες την στιγμή που ο γιατρός της ομάδας του αφαίρεσε το υγρό από την κύστη, ενώ του έγινε και ένεση προκειμένου να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς η αποθεραπεία του. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί και ο Φλάβιο λόγω προβλήματος στον χόνδρο της επιγονατίδας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ρονάλντο λόγω μικρών ενοχλήσεων, αλλά δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του. Απών ήταν ο Χρήστος Αραβίδης ο οποίος παρουσιάστηκε στην Κόρινθο για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.
Γρόλιος: Πέντε χρόνια μετά το άρθρο 44
Νομικός και μέλος της Λέσχης Φίλων Αρη ο Χρήστος Γρόλλιος, καθοδήγησε τον Αρη στην υπαγωγή στο άρθρο 44 προκειμένου να απεγκλωβιστεί από μεγάλα χρέη. Συμπλη΄ρωθηκαν πέντε χρόνια και σήμερα κλήθηκε να κάνει έναν απολογισμό.
«Ο νόμος υπήρχε ήδη από το 1990, είχε γίνει με αφορμή την υπόθεση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, αν θυμάστε, και στόχος ήταν να εξυγιανθούν οι προβληματικές επιχειρήσεις, να διατηρηθούν και να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Ο Αρης και τότε και τώρα, είναι ένας σύλλογος που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο και προσφέρει κοινωνικό έργο με τις ακαδημίες κτλ. Ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό καθώς η ομάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού και κινδύνευε να καταστραφεί, έπρεπε λοιπόν να εξυγιανθεί και να συνεχίσει να προσφέρει έργο. Κατηγορήθηκε βέβαια τότε για την μη καταβολή των χρημάτων σε ορισμένους παίκτες αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Αρης απλά δεν είχε χρήματα τότε ενώ ήταν πολύ σοβαρός ο κίνδυνος να μην πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος θα καταστρεφόταν και κανείς απολύτως δεν θα έπαιρνε χρήματα».
Συνεχίζοντας τόνισε επίσης:
«Πιστεύω ότι την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που βρέθηκε τότε ο Αρης φέρουν οι κατά καιρούς μεγαλομέτοχοι της ομάδας ενώ υπήρξε και μια ατυχής συγκυρία, με την κατάρρευση του Alpha Digital, με τον οποίο η ομάδα είχε συμβόλαιο. Έτσι, ο Αρης δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και στους παίκτες φυσικά, που είχαν μάλιστα ιδιαίτερα υψηλά συμβόλαια, ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα. Η μόνη λύση λοιπόν ήταν η υπαγωγή στο άρθρο 44, την ιδέα την είχα ρίξει 1,5 χρόνο πριν αλλά τότε πραγματικά ωρίμασαν οι συνθήκες και έγινε δεκτό από όλους στην ομάδα. Δεν μπορούσαμε φυσικά να ζητήσουμε από την Πολιτεία βοήθεια, δεν θα ήταν σωστό ενώ δεν υπήρχε επίσης περίπτωση να βρεθεί κάποιος επενδυτής για να καλύψει τα 18 εκ. ευρώ, που ήταν το ύψος των χρεών».
Για τις παρενέργειες της κίνησης αυτής, ο Γρόλλιος είπε:
«Για την κίνηση του αυτή ο Αρης δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από πολλά ΜΜΕ ενώ έγιναν πολλές μηνύσεις και προς τα πρόσωπα των αθρώπων της διοίκησης. Πέντε χρόνια μετά βγήκε τελικά απαλλακτικό βούλευμα, αποδείχθηκε δηλαδή ότι όλα ήταν σύννομα στη υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 44 αλλά δυστυχώς έμεινε η λάσπη σε αυτούς. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη οι παίκτες που είχαν κάνει τις μηνύσεις, που δεν πήραν τα χρήματα τους από τον Αρη βέβαια αλλά είχαν εισπράξει νωρίτερα αρκετά από την ομάδα πιστεύω και στην συνέχεια στράφηκαν προσωπικά εναντίον αυτών των 9 που ήταν μέτοχοι και δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να το κάνουν. Τώρα με το βούλευμα μπορεί όποιος από τους αυτούς τους 9 θελήσει να καταθέσει επίσης μήνυση εναντίον τους αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».
Ερωτηθείς, ποιοι ήταν αυτοί που συνέβαλλαν ουσιαστικά για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει την υπαγωγή της, τόνισε:
«Ο Αρης αδυνατούσε να πληρώσει τα χρέη που είχε προς όλους ενώ δεν υπήρξε σύμπνοια για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Έγινε λοιπόν μια συντονισμένη προσπάθεια για να καταφέρει ο Αρης την υπαγωγή του στο άρθρο 44, συνέβαλλαν λοιπόν πολλοί σε αυτό. Αρχικά, οι 53 πιστωτές της ΠΑΕ, που αν δεν έδιναν την έγκριση τους δεν θα γινόταν τίποτε, επίσης οι τότε διοικητικοί παράγοντες, από αυτούς μάλιστα οι κκ Ματθαίου, Γρανούζης και Σκόρδας δέχθηκαν να δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι να πληρωθούν οι δόσεις στο Δημόσιο το 2014, μέχρι τότε λοιπόν θα είναι δεσμευμένη η περιουσία τους. Πολλοί δικηγόροι επίσης συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή, όπως ο κ. Παπαδόπουλος, δικηγόρος τότε της ΠΑΕ, ο κ. Τζήμας, ο κ. Βαλεργάκης, ο κ. Κανελλόπουλος και πολλοί άλλοι φυσικά».
Συμπλήρωσε επίσης τα εξής:
«Από την εξέλιξη αυτή με τον Αρη επωφελήθηκαν στην συνέχεια και η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, που μπήκαν στην συνέχεια στο άρθρο 44. Πάντως αυτό είχε και κόστος καθώς όλοι μας είχαμε δώσει το βάρος στην προσπάθεια της υπαγωγής, παράλληλα βέβαια δεν υπήρχαν και χρήματα και η ομάδα την επόμενη σεζόν έπεσε στην Β` Εθνική. Λειτούργησαν όμως στην συνέχεια τα αντανακλαστικά του συλλόγου, η ομάδα επανήλθε αμέσως και από τότε κάνει συνέχεια βήματα προόδου»
Ολοκληρώντας την τοποθέτηση του αναφορικά με το άρθρο 44:
«Είναι επίσης σημαντικό να πούμε ότι ο Αρης σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες που ωφελήθηκαν παραμένει στον σωστό δρόμο, όσον αφορά στα θέματα της οικονομικής διαχείρισης. Η ομάδα λειτουργεί συνετά και δεν χρεώνεται χωρίς λόγο ώστε να δημιουργήσει πάλι υπέρογκα χρέη, κάτι που εκτιμήθηκε και από τον κόσμο της ομάδας».
Κλείνοντας, ο Γρόλλιος αναφέρθηκε στον πολύ ουσιαστικό ρόλο της Λέσχης Φίλων Αρη στα διοικητικά της ομάδας:
«Θεωρώ ότι ο κόσμος του Αρη έχει πλέον πλήρη συνείδηση της προσπάθειας και των δυσκολιών που υπάρχουν, έτσι στέκεται δίπλα και στηρίζει την ομάδα, θέλοντας απλά να βλέπει τους παίκτες να παλεύουν, να μάχονται σε κάθε παιχνίδι. Ο Αρειανός πιστεύω επίσης ότι έχει καταλάβει πλέον πως ο μόνος τρόπος να είναι δυνατή η ομάδα είναι μέσω της Λέσχης, έχουν παρέλθει πιστεύω οι εποχές των επενδυτών και ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε ο κόσμος να έχει ουσιαστικά στα χέρια του την ομάδα και να ελέγχει τις καταστάσεις, καταθέτοντας την αγάπη του αλλά και τα χρήματα του, για να συντηρηθεί η ομάδα σε υψηλό επίπεδο, μέσω της Λέσχης Φίλων Αρη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου