Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Γιοβάνοβιτς: "Ο πατέρας μου θα ήθελε Ολυμπιακό"


Ο Γιοβάνοβιτς σε προσπάθεια του κόντρα στον Ολυμπιακό Σε λίγες βδομάδες θα έχει αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ακόμα μία φορά άνοιξε την πόρτα στον Ολυμπιακό. Ο άσος της Στάντάρ Λιέγης σε συνέντευξη του στο "Goal" αναφέρθηκε στην πρόταση που του είχε κάνει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι, ενώ τόνισε πως ο πατέρας του θα τον ήθελε στον Ολυμπιακό.

Απόσπασμα της συνέντευξης του Μίλαν Γιοβάνοβιτς:

«Κοίτα... Στη ζωή όλα είναι πιθανά. Προσωπικά, θα ήθελα να φύγω το καλοκαίρι από τη Σταντάρ. Νομίζω ότι θα είναι το καλύτερο για εμένα. Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι θα συμβεί. Δεν είναι τελείως απίθανο να φύγω και το χειμώνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχω αποφασίσει που θα παίξω. Είτε άμεσα, είτε από το επόμενο καλοκαίρι. Δεν θα περιμένω πολύ. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών μπορεί να υπογράψω κιόλας. Θέλω να είμαι ήρεμος ενόψει του Μουντιάλ».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό: «Μέχρι τώρα δεν έχω καμία επαφή και δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση. Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Τον συμπαθώ πάρα πολύ. Ξέρω την ιστορία του, αλλά και την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Σέρβοι εκεί. Επίσης η Αθήνα μου αρέσει πάρα πολύ ως πόλη. Αν και δεν έχω μείνει ποτέ, κάθε φορά που έρχομαι αισθάνομαι πολύ οικεία, πολύ άνετα. Οι Έλληνες μας βοήθησαν πάρα πολύ στη διάρκεια του πολέμου. Είστε πραγματικοί φίλοι μας και αυτό δεν το προσπερνώ αβίαστα. Ιστορικά αποδεικνύεται ότι είμαστε πολύ ταιριαστοί λαοί. Κι αυτό, πίστεψέ με, είναι ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ για τον Ολυμπιακό. Ακριβώς για αυτό το λόγο ακόμα και τον πατέρα μου να ρώταγες σήμερα που θα ήθελε να παίξει ο γιος του, θα απαντούσε στον Ολυμπιακό. Κι ας είχα πρόταση από τη ...Γιουβέντους, ή τη Λίβερπουλ»!

Για την πρόταση του Παναθηναϊκού που αρνήθηκε το καλοκαίρι:
«Δέχθηκα μία πραγματικά καταπληκτική προσφορά το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Η φιλοδοξία μου όμως ήταν να μείνω στη Σταντάρ και να είμαι σίγουρος ότι θα παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι να ρισκάρω μέσω προκριματικών. Και τελικά είδατε, ο Παναθηναϊκός, έπαιξε προκριματικά και αποκλείστηκε. Η λογική μου έλεγε και ακόμα λέει, ότι θέλω να βρω μία θέση σε μία ομάδα ανάμεσα στις τρεις τέσσερις καλύτερες ενός κορυφαίου πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι, όπως και τώρα, δεν ήθελα να βιαστώ. Ξέρεις, είναι απόφαση μίας ολόκληρης ζωής. Η πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου. Τώρα, πια νομίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, χωρίς φυσικά να υποτιμώ τον Παναθηναϊκό, που μου έκανε μία καταπληκτική πρόταση»

Οι σκέψεις του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του:
«Προτιμώ να παίξω στον καλύτερη ομάδα ενός χαμηλότερου πρωταθλήματος παρά σε μια μικρομεσαία ομάδα ενός κορυφαίου πρωταθλήματος. Θέλω να έχω πάντα φιλοδοξίες. Να παίζω σε ομάδα που εμφανίζεται συνεχώς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μία ομάδα με παράδοση, ισχυρό κόσμο και φιλάθλους, που πάντα θέλει να είναι πρωταθλήτρια, που είναι δημοφιλής. Δεν με ενθουσιάζει το ενδεχόμενο να παίζω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, αλλά με μια ομάδα που δεν έχει φιλοδοξία να κατακτήσει τίτλους. Που δεν έχει βλέψεις. Για αυτό το λόγο μία ελληνική ομάδα ασφαλώς και έχει πιθανότητες στη δική μου συνείδηση».

Για την κίνηση του να προβάρει τη φανέλα του Ολυμπιακού:
«Ηταν μία κίνηση που μου βγήκε αυθόρμητα. Το έκανα από ευχαρίστηση και λίγο για... πλάκα, ώστε να χαλαρώσω λίγο την ατμόσφαιρα. Είχαμε κερδίσει... Στην εξέδρα του Ολυμπιακού όμως είδα σέρβικες σημαίες και αυτό μου προκάλεσε μεγάλη ευχαρίστηση. Ηταν ένα μικρό δώρο ανταπόδοσης για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Με κάνει ευτυχισμένο η γνώμη που έχουν για εμένα και την ποιότητά μου. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Αν δεχθώ τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό, θα σκεφτώ την πρόταση πολύ σοβαρά»

Για τις προτάσεις από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους:
«Η Φιορεντίνα και η Αστον Βίλα μου έκαναν πρόταση επίσημη με συμβόλαια, χρήματα κτλ. Δεν μπορώ να πάω εκεί όμως. Να παλεύω για ποιο λόγο; Να πάρω την 5η ή την 6η θέση; Δεν μου αρκεί. Δεν είναι στη νοοτροπία και το χαρακτήρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: