Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Eurocup: Στον 6ο Όμιλο ο Πανιώνιος!!

Στον 6ο Όμιλο, μαζί με την Ούνιξ Καζάν, την Οστάνδη και τη Ζιελόνα Γκόρα, κληρώθηκε ο Πανιώνιος στο φετινό Eurocup.
Στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλητισμού της Βαρκελώνης έγινε σήμερα (09/10) η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων της διοργάνωσης. Οι Νεοσμυρνιώτες τοποθετήθηκαν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και κληρώθηκαν στον 6ο Όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη ρωσική Ούνιξ Καζάν των Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα, τη βελγική Οστάνδη και την πολωνική Ζιελόνα Γκόρα, στο τουρνουά προετοιμασίας της οποίας όχι απλώς είχαν πάρει μέρος, αλλά είχαν κατακτήσει και τον τίτλο. Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι του φετινού Eurocup
Α’ Όμιλος: Νίμπουργκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπουντιβέλνικ Κιέβου, Πριενάι
Β’ Όμιλος: Μπιλμπάο, Μπούντουτσνοστ, Σαρλερουά, Λουκόιλ Ακαντέμικ
Γ’ Όμιλος: Λε Μαν, Τριούμφ, Ρίγα, Άρτλαντ Ντράγκονς
Δ’ Όμιλος: Βαλένθια, Μπάνβιτ, Άζοβμας, Σ. Όλιβερ Βέτζμπουργκ
Ε’ Όμιλος: Γαλατάσαραϊ, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ντόνετσκ, Τρεφλ Σόποτ
ΣΤ’ Όμιλος: Ούνιξ Καζάν, Πανιώνιος, Οστάνδη, Ζιελόνα Γκόρα
Ζ’ Όμιλος: Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Σολέ, Ουλμ
Η’ Όμιλος: Καχασόλ, Ντιναμό Σάσαρι, Ερυθρός Αστέρας, Ορλεάν


Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου κληρώθηκε στο ΣΤ’ Όμιλο της διοργάνωσης, με αντιπάλους τη ρωσική Ούνιξ Καζάν, την πρωταθλήτρια Βελγίου Οστάνδη και τη γνώριμη από τα φιλικά παιχνίδια του προηγούμενου μήνα πολωνική Ζιέλονα Γκόρα. Αναλυτικότερα, οι Ρώσοι πήραν μέρος στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, που διεξήχθησαν στο Ντέσιο της Ιταλίας, αλλά απέτυχαν να εξασφαλίσουν το τελευταίο «εισιτήριο» για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου. Τοποθετήθηκαν επικεφαλής στο έκτο γκρουπ του Eurocup και στις τάξεις τους έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο, αφού στο ρόστερ τους ανήκουν οι διεθνείς Κώστας Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκας. Η Ούνιξ, που έχει προπονητή το Σέρβο Άτσα Πέτροβιτς, ενισχύθηκε επίσης με το γνωστό Αμερικανό φόργουορντ Τσακ Έιντσον, τον Κροάτη φόργουορντ Μάρκο Μπάνιτς, τον Αμερικανό σκόρερ Μάιρε Τσάτμαν, ενώ από τους παραμένοντες ξεχωρίζουν ο νατουραλιζέ γκαρντ Κέλι Μακ Κάρτι, οι Αμερικανοί Λίντεϊ και Ουίλκινσον και οι διεθνείς Ρώσοι Σαμοϊλένκο και Βερεμένκο.
Η Οστάνδη κατέκτησε την προηγούμενη σεζόν το πρωτάθλημα Βελγίου, σπάζοντας την παντοκρατορία της Σαρλερουά. Κράτησε τον περσινό κορμό παικτών της, όπως τους Ντούσαν Τζόρτζεβιτς, Ντράγκισα Ντρόμπνιακ, Ντούσαν Κάτνιτς και Βέσελιν Πέτροβιτς, το βετεράνο διεθνή σέντερ Τόμας φαν ντεν Σπίγκελ (ο οποίος όμως πρόσφατα έσπασε το πόδι του) και τον Αμερικανό Μπρεντ Ράιτ. Νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι οι Αμερικανοί Τζαμέλ Μακ Λιν και Ουέσλεϊ Ουίλκινσον, καθώς και ο βετεράνος Κροάτης Μάριο Στόγιτς. Στην Οστάνη έπαιζε πέρυσι ο Αμερικανός σέντερ του Πανιωνίου, Κρις Μπούκερ, ενώ μέλος της ομάδας την προηγούμενη σεζόν ήταν ο πρώην «κυανέρυθρος» φόργουορντ, Κένεντι Ουίνστον.
Από την πλευρά της, η Ζιέλονα Γκόρα που κατέκτησε πέρυσι την 3η θέση στο πρωτάθλημα Πολωνίας είναι γνωστή στον Πανιώνιο, καθώς οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πήραν μέρος στα μέσα Σεπτεμβρίου στο διεθνές τουρνουά που διοργάνωσε στην Πολωνία, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι νεοφερμένοι Αμερικανοί Κουίντον Χόσλεϊ και Ρομπ Τζόουνς, ο Λιθουανός Μάντας Τσεσνάουσκις, ο διεθνής Πολωνός Άνταμ Λάπετα και ο βετεράνος ψηλός Όλιβερ Στέβιτς. Από τους παραμένοντες διακρίνονται ο σκόρερ Ουόλτερ Χοτζ και ο Καμίλ Τσάνας.



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: