Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Γκμοχ: "Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου"


Ο Γιάτσεκ Γκμοχ Ο Γιάτζεκ Κμοχ που βραβεύτηκε ως κορυφαίος προπονητής της δεκαετίας του 1980, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 για τις ομάδες και το έργο που πρόσφερε στη χώρα μας. Ο πολωνός τεχνικός χαρακτήρισε την Ελλάδα, δεύτερη πατρίδα του και μίλησε τόσο για τη Λάρισα, όσο και για τον Παναθηναϊκό.


- την Ελλάδα και το έργο του στις ομάδες που εργάστηκε:

«Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα. Ήρθα με ανοικτή καρδιά, δούλεψα, ο κόσμος το εκτίμησε και νιώθω περήφανος για το έργο μου. Όπως είπε ο Βάντσικ, η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου».

- την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Λάρισα το 1988:

«Η ομάδα είχε δουλέψει πολύ καλά στην τακτική. Ξέραμε τι να κάνουμε κάθε στιγμή στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες στις θέσεις τους και είχαμε την πίστη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

- το έργο του στον Παναθηναϊκό:

«Ήταν ένας σύλλογος πολύ καλά οργανωμένος. Κάθε Τρίτη είχαμε σύσκεψη με τη διοίκηση κι ό,τι αποφασίζαμε εκεί, γινόταν νόμος για όλους. Είχα πει σε μία συνέντευξη Τύπου στην αρχή της χρονιάς χαριτολογώντας πως πρώτος μας στόχος είναι η σωτηρία και θυμάμαι στη σύσκεψη που είχε ακολουθήσει μου είχαν πει από τη διοίκηση πως δεν μπορώ να λέω τέτοια πράγματα. Απλώς οι παίκτες ήταν πιεσμένοι κι εγώ ήθελα να βγάλω αυτό το βάρος από την πλάτη τους. Η Παιανία τότε δεν ήταν όπως τώρα. Είχαμε ένα τροχόσπιτο, στο οποίο κρύωνα περισσότερο κι από ό,τι στη Νορβηγία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: