Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Κιντάνα: "Να γράψουμε ιστορία"


Ο Κιντάνα... Η Ξάνθη έχει την ευκαιρία να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως υποστήριξε ο Ντιέγκο Κιντάνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σελίδα της wind. Ο άσος της ακριτικής ομάδας μίλησε για τη νίκη επί του Αρη την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και στην αναμέτρηση που ακολουθεί με την ΑΕΚ.

Ντιέγκο, εκτιμάς πως η ομάδα στο πήρε την μεγάλη βαθμολογική ανάσα μετά τη νίκη επί του Aρη την περασμένη Κυριακή; Πως μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την συγκεκριμένη επιτυχία;
«Νομίζω πως δεν κάναμε κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά μπορούμε με βάση τις δυνατότητές μας αφού η ομάδα έχει δυναμική, πάθος αλλά και ποιότητα για μεγάλα πράγματα. Όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι για την θέση που έχουμε ακόμη και τώρα. Όμως τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να κοιτάξουμε μπροστά. Να μην βλέπουμε δηλαδή το τι γίνεται κάτω από εμάς στη βαθμολογία αλλά το πώς θα ανέβουμε όσο γίνεται περισσότερο εμείς. Μόνον έτσι θα πάμε μπροστά και θα βελτιώσουμε την απόδοσή μας, αφού πρέπει συνέχεια να προσπαθούμε για το καλύτερο βάζοντας συνέχεια υψηλότερους στόχους..»

Θεωρείς πως έχετε ξεφύγει τον όποιο κίνδυνο εμπλοκής σας στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα;
«Να σας πω την αλήθεια, πότε δεν πιστέψαμε πως η ομάδα μας θα κινδυνεύσει και ακόμα χειρότερα, θα βρεθεί σε μια τόσο δυσάρεστη θέση στην τελική βαθμολογία. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου πως μπορεί να υποβιβαστεί η ομάδα μας με το τόσο καλό υλικό και τον ιδανικό τρόπο λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τις δυνατότητες που έχουμε ως ομάδα αλλά και την ποιότητα που μπορούν να προσφέρουν οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ. Ακόμα και πριν από το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής δεν περνούσε από το μυαλό μας κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατόν! Αφού είμαστε μια ομάδα με πολύ καλά στοιχεία.. Βέβαια στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες κάτι που φαίνεται και στην βαθμολογία αλλά νομίζω πως για την δικιά μας θετική πορεία από εδώ και πέρα μόνο εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι καθώς οφείλουμε να προσπαθήσουμε σε κάθε αγωνιστική να κερδίζουμε θέσεις και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται..»

Το προσεχές χρονικό διάστημα, όπου αντιμετωπίζετε μέσα σε λίγες μέρες την ΑΕΚ στην Αθήνα και τον Αρη στα προημιτελικά του κυπέλλου, μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο καθοριστικό και δύσκολο σε αυτή τη σεζόν;
«Εξετάζοντας τη δυσκολία των δύο αγώνων μπορούμε να πούμε πως είναι ένα χρονικό διάστημα όπου καλούμαστε να είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Είναι δύο σημαντικοί αγώνες μέσα σε λίγες μέρες με ξεχωριστά στοιχεία ο καθένας. Καλύτερα πάντως να εξετάσουμε το πιεστικό αυτό πρόγραμμα βήμα προς βήμα. Πρώτα να μελετήσουμε και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο και αμέσως μετά, επειδή δεν έχουμε καθόλου χρόνο να ξεκινήσει η προετοιμασία, ψυχολογικά και αγωνιστικά για τον αγώνα του κυπέλλου. Δεν είναι ίδιοι αγώνες. Ας μην τα μπλέξουμε και προπάντων να κρατήσουμε συγκεντρωμένο το μυαλό μας σε καθέναν από αυτούς ξεχωριστά. Είναι αλήθεια πως το ματς με τον ’ρη «κρύβει» την προοπτική ενός τίτλου για όλους εμάς, αλλά αν δεν πάμε απέναντι στην ΑΕΚ με πάθος και δύναμη να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα θα πάθουμε ζημιά! Εφόσον το λέμε και το πιστεύουμε πως είμαστε μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες αυτό σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε την κάθε δύσκολη αποστολή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τώρα μπροστά μας είναι το ματς του πρωταθλήματος όπου καλούμαστε να πάρουμε πολλούς βαθμούς για να ανέβουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, για την ομάδα και τους εαυτούς μας εφόσον λέμε πως η βαθμολογική μας θέση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ικανότητες της Σκόντα Ξάνθη..»

Ποιες οι ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού στην Αθήνα;
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απ�όποια πλευρά κι αν το αναλύσουμε. Οι αντίπαλοί μας έχουν τους δικούς τους στόχους αλλά να σας πω την αλήθεια εγώ ποτέ δεν ασχολούμαι με το τι θέλει να πετύχει η ομάδα που είναι απέναντί μου, αλλά σκέφτομαι αυτό που θέλω εγώ και η δικιά μου ομάδα από το συγκεκριμένο αγώνα. Θα παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα, από αυτές που όπως και να είναι, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του Ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι και πρέπει να είναι κίνητρο για όλους εμάς, και για εμένα φυσικά, μια καλή απόδοση απέναντι σε τέτοιες ομάδες όπως η ΑΕΚ. Γνωρίζουμε πως για 90 λεπτά δεν έχεις περιθώρια λάθους και αυτό είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να πάρουμε ότι θετικό.. Θα γίνει καλό παιχνίδι αφού και αυτοί και εμείς θέλουμε την νίκη με επιθετική διάθεση. Σ�αυτά τα ματς δεν υπάρχουν μυστικά καθώς λίγο πολύ τον αντίπαλό σου τον ξέρεις όπως ξέρει αυτός εσένα.. Είναι θέμα ημέρας, διάθεσης και σοβαρότητας για να κριθεί ο τελικός νικητής. Εμείς δείξαμε πως έχουμε αυτά τα στοιχεία και θα πάμε να το προσπαθήσουμε..»

Η παρουσία της ομάδας στα προημιτελικά του κυπέλλου και οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί βάσει του προγράμματος, σου δημιουργούν κάποιες σκέψεις για την εξέλιξη της Σκόντα Ξάνθη στο φετινό θεσμό;
«Δεν το κρύβω πως το έχουμε στο μυαλό μας και το σκεφτόμαστε σοβαρά γιατί νομίζω πως πρέπει να μιλάμε για μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας. Βέβαια όλα αυτά για 2-3 μέρες θα τα αφήσουμε στην.. Ξάνθη (!) αφού μας περιμένει στην Αθήνα ένας δύσκολος αγώνας όπου θα πάμε με σιγουριά, αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Όμως στα πέντε χρόνια της παρουσίας μου εδώ στην Ελλάδα έζησα πολλές καλές στιγμές και τώρα ΘΕΛΩ να ζήσω την εμπειρία της κατάκτησης του κυπέλλου. Είναι όντως μια μεγάλη ευκαιρία αφού έχουμε την ερχόμενη εβδομάδα την ’ρη στο γήπεδό μας και μετά εάν τα καταφέρουμε ημιτελικούς αγώνες με έναν αντίπαλο, όποιον προκύψει που είναι κατά κάποιο τρόπο στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Οπότε γιατί να μην τα καταφέρουμε και να μην βρεθούμε στον τελικό; Είχαμε φτάσει πριν από τρία χρόνια στον ημιτελικό και αποκλειστήκαμε από τον Παναθηναϊκό αν και αξίζαμε να περάσουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια φθάσαμε στα προημιτελικά και πάλι αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες. Δεν το αξίζαμε, πιστεύω ούτε με τον Αρη την σεζόν 2007-08 όπου χάσαμε μέσα στο γήπεδό μας στον δεύτερο αγώνα, ούτε με την ΑΕΚ πέρυσι όπου δεχθήκαμε το γκολ του αποκλεισμού στα τελευταία λεπτά.. Τώρα είμαστε πιο αποφασισμένοι και να δείτε πως θα το παλέψουμε πολύ για να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω που θα μας βοηθήσει να γράψουμε ιστορία. Όμως κάθε πράγμα στην ώρα του. Το σημαντικό είναι πως βρισκόμαστε σε μια καλή αγωνιστική στιγμή για να έχουμε φιλοδοξίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: