Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Επίθεση Ρανιέρι σε Λίπι!


"Φαρμακερά" βέλη κατά της διαιτησίας αλλά και του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιταλίας Μαρτσέλο Λίπι, εξαπέλυσε μετά την ήττα από τη Μπρέσια (1-2) ο τεχνικός της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι.Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος δέχεται έντονη αμφισβήτηση από το ξεκίνημα της σεζόν ελέω των άσχημων αποτελεσμάτων των "τζαλορόσι" (2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές), εξεμάνη για δύοπέναλτι που δεν δόθηκαν στην ομάδα του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τον πόλεμο που δέχεται, κρύβεται ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας."Όλοι είδαν ότι η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε, δυστυχώς όμως το ματς σημαδεύτηκε από τις αποφάσεις του διαιτητή. Το πέναλτι που κέρδισαν ήταν ανύπαρκτο και θα έπρεπε να είχαν σφυριχτεί υπέρ μας τουλάχιστον δύο πέναλτι", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ρανιέρι και συνέχισε:

"Πώς μπορείς να δίνεις κόρνερ στην ανατροπή του Ματέο Μπρίγκι; Επιπλέον, όποιος μάρκαρε τον Μάρκο Μποριέλο δεν κοίταζε καν τη μπάλα, απλά τράβηξε κάτω τον παίκτη μας.

Τα παιδιά πραγματικά δεν άξιζαν να χάσουν. Ήταν μία από εκείνες τις άσχημες ημέρες. Κάναμε μερικά φάουλ στα πρώτα 20 λεπτά και πήραμε τρεις κίτρινες κάρτες, εντάξει, όμως ύστερα δεν έγινε το ίδιο με τα φάουλ των παικτών της Μπρέσια.

Όλοι είδαμε το χέρι από τη γραμμή του πλαγίου άουτ και δεν το είδαν οι άρχοντες του αγώνα; Ήταν τόσο ξεκάθαρο. Είμαι περίεργος να μάθω αν ο βοηθός είδε τη φάση.

Ο διαιτητής ίσως δεν είχε καλό οπτικό πεδίο, αλλά αν δεν το είδε ο βοηθός θα πρέπε να διακομιστεί σε νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις στα μάτια του. Δεν μπορεί να δει τίποτα!".


Από το ξέσπασμα του Ρανιέρι δεν γλίτωσε ούτε ο Μαρτσέλο Λίπι, τον οποίο τα ιταλικά ΜΜΕ χρίζουν ως τον επικρατέστερο υποψήφιο για να αναλάβει την ομάδα της "αιώνιας πόλης" σε περίπτωση αλλαγής στον πάγκο.

"Έχω την ίδια υπευθυνότητα τώρα που είχα και πέρυσι, όταν η ομάδα ξεκίνησε από τον πάτο και έχασε για έναν πόντο το σκουντέτο.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Στην Ιταλία ο κόσμος ψάχνει για έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Στον αθλητικό υπάρχουν δύσκολες στιγμές και αυτή είναι μία τέτοια.

Εσείς βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα. Συχνά οι δημοσιογράφοι ξέρουν περισσότερα για μία κατάσταση απ'ότι οι τεχνικοί.

Οι εφημερίδες έγραψαν ονόματα και ημερομηνίες, οπότε ξέρουν κάτι. Ήξερα και στο Τορίνο τί συνέβαινε, εντάξει; Όλοι ήξεραν ότι υπήρχε από πίσω ο Λίπι".


Να σημειωθεί ότι οι διοικούντες τη Ρόμα εξακολουθούν να στηρίζουν δημόσια τον Κλαούντιο Ρανιέρι παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο Ιταλός τεχνικός "παίζει το κεφάλι του" στα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας, κόντρα στην Ίντερ για το πρωτάθλημα (Σάββατο) και την Κλουζ για το Τσάμπιονς Λιγκ (Τρίτη).

Το βίντεο από την ήττα της Ρόμα στη Μπρέσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: