Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πληρώθηκε ήδη το 30% των οφειλομένων στους παίκτες του ΠΑΟΚ


Η προεδρική δέσμευση Ζαγοράκη για σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων προς τους παίκτες υλοποιείται με βάση το χρονοδιάγραμμα και έτσι βαίνει προς επίλυση ένα σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα. Το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στους παίκτες για την αποπληρωμή των δυο εκατομμυρίων ευρώ που τους οφείλονταν και το οποίο επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Θόδωρο Ζαγοράκη, όταν πήγε και τους μίλησε στα αποδυτήρια στις 9 Σεπτεμβρίου, τηρείται κανονικά και ήδη υλοποιείται.

Πριν από τον αγώνα με την Μπριζ κατατέθηκε από την ΠΑΕ στους λογαριασμούς των παικτών το 30% των οφειλομένων, που αντιστοιχεί περίπου σε 600.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των οφειλομένων θα καταβληθεί μέσα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Δηλαδή, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, όπως δεσμεύτηκε και δημόσια ο Ζαγοράκης, δεν θα υπάρχει καμία οφειλή προς τους παίκτες.

Τα χρήματα για την εξόφλησή τους είναι απολύτως εξασφαλισμένα και προέρχονται από τα έσοδα συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, που θα αγγίξουν συνολικά τα τρία εκατ. ευρώ.

Είναι ουσιαστικά απλά θέμα χρόνου η διευθέτηση του ζητήματος, που θα κρατήσει απερίσπαστους τους παίκτες στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και δεν θα τους παρέχει, πλέον, καμία δικαιολογία για τις επιδόσεις τους.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν το πόσο ευεργετική και σωτήρια ήταν για την ΠΑΕ και την ομάδα γενικότερα η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τα τρία εκατομμύρια ευρώ των εσόδων από την ευρωπαϊκή διοργάνωση η χρονιά είναι, πλέον, βιώσιμη.

Η διοίκηση δεν θα έχει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των τρεχουσών υποχρεώσεων της, ενώ θα «κλείσει» και τρύπες του παρελθόντος, κάτι που τις δίνει την ευχέρεια συνέχισης και εφαρμογής του φετινού αγωνιστικού σχεδιασμού, χωρίς να έχει… το πιστόλι στο κρόταφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: