Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τι Μουρίνιο, τι Μπενίτεθ


Η κληρονομιά που άφησε ο Ζοσέ Μουρίνιο στον Ράφαελ Μπενίτεθ αποχωρώντας από την Ιντερ είναι βαριά. To treble στο οποίο οδήγησε ο Πορτογάλος τους νερατζούρι ήταν κάτι ανεπανάληπτο και παρά το γεγονός ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, φαίνεται πώς ο Ισπανός βαδίζει στα βήματα του προκατόχου του εάν κρίνουμε από τα πρώτα αποτελέσματα στη Serie A.

Tρεις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός της Ιντερ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της φετινής περιόδου της Serie A και οι 10 βαθμοί τη φέρνουν μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εάν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα διαπιστώσουμε ότι η Ιντερ είχε τη συγκεκριμένη συγκομιδή βαθμών και στις δύο προηγούμενες σεζόν υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ζοσέ Μουρίνιο.

Την περίοδο 2008-09 η Ιντερ ξεκίνησε με βαθμολογική απώλεια αφού ήρθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με τη Σαμπντόρια. Ακολούθησαν τρεις νίκες με την Κατάνια εντός (2-1), την Τορίνο εκτός (3-1) και την Λέτσε εντός (1-0). Ενδιάμεσα οι νερατζούρι έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ επικρατώντας 2-0 του Παναθηναϊκού στην πρώτη αγωνιστική του Champions League. Το νικηφόρο σερί διακόπηκε στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ήττα από τη Μίλαν με 1-0.

Στην πρεμιέρα της περυσινής σεζόν (2009-10) η Ιντερ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Μπάρι αλλά τη δεύτερη αγωνιστική συνέτριψε με 4-0 τη Μίλαν, ως τυπικά γηπεδούχος στο "αιώνιο" ντέρμπι του Μιλάνου. Στη συνέχεια πέτυχε άλλες τρεις νίκες, με την Πάρμα εντός (2-0), με την Κάλιαρι εκτός (2-1) και την Νάπολι εντός (3-1). Υπέστη την πρώτη της ήττα στην 6η αγωνιστική με 1-0 από τη Σαμπντόρια. Μεταξύ της τρίτης και τέταρτης αγωνιστικής είχε έρθει ισόπαλη δίχως τέρματα με τη Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο για το Champions League.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία το περασμένο καλοκαίρι, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να παραδίδει τη σκυτάλη στον Ράφαελ Μπενίτεθ, δεν άλλαξε τα δεδομένα των δύο προηγούμενων ετών. Η... παράδοση με την ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος συνεχίστηκε (0-0 εκτός έδρας με τη Μπολόνια) και η συνέχεια ήταν...ανάλογη: νίκες επί των Ουντινέζε εντός (2-1), Παλέρμο εκτός (2-1) και Μπάρι εντός (4-0). Πριν από το ματς με την Παλέρμο η Ιντερ έφερε ισοπαλία 2-2 με την Τβέντε στην Ολλανδία, στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής της πορείας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την 5η και 6η αγωνιστική η Ιντερ έχει ντέρμπι στη Serie A, αντιμετωπίζοντας τη Ρόμα στο Ολίμπικο και υποδεχόμενη τη Γιουβέντους.

Τα παραπάνω στοιχεία για άλλους αποτελούν διαβολική σύμπτωση, για άλλους έναν καλό οιωνό και για τη φετινή πορεία της Ιντερ. Την απάντηση για το τι από τα δύο ισχύει θα την πάρουμε σε περίπου 7 μήνες από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: