Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Το «κάζο» του αιώνα για Λίβερπουλ!


Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος της Λίβερπουλ. Μια ομάδα με εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο και μια τροπαιοθήκη που κάνει τους άλλους να ζηλεύουν, αποκλείστηκε στο γ΄γύρο του Λιγκ Καπ από τη Νορθάμπτον, η οποία αγωνίζεται στη League 2, δηλαδή την τέταρτη κατηγορία στην Αγγλία! Οι «ρεντς» ηττήθηκαν 4-2 στα πέναλτι στο «Άνφιλντ» γεμίζοντας θλίψη τους φίλους τους. Εκτός συνέχειας έμειναν και Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ρόι Χότζον κατέβασε μια ομάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς (βασικός ξεκίνησε ο Σωτήρης Κυργιάκος), αλλά αυτό φυσικά δεν μπορεί να αποτελεί διακιολογία απέναντι σε μια ομάδα που βολοδέρνει στη League 2, έχοντας μια νίκη σε επτά αγώνες. Η τελευταία φορά που η ομάδα του Μέρσεισαϊντ μένει εκτός συνέχεια από σύλλογο που δεν παίζει σε μία από τις δύο κορυφαίες κατηγορίες, ήταν πριν εννιά χρόνια από την Γκρίσμπι, ομάδα τότε της τρίτης κατηγορίας.

Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά για τη Λίβερπουλ, αφού μόλις στο 9’ ο Γιοβάνοβιτς άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν ο ΜακΚέι ισοφάρισε στο 56’. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου μετά από μόλις οκτώ λεπτά ο Τζέικομπς έκανε το 2-1 υπέρ της Νορθάμπτον. Το τέρμα του Ενγκόνγκ στο 116’ έσωσε προσωρινά την παρτίδα για τη Λίβερπουλ και της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια πρόκριση -χωρίς δόξα- στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο ίδιος ήταν ο πρώτος παίκτης που δοκίμασε την τύχη του από την άσπρη βούλα, χωρίς να βρει στόχο. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Έκλεστον, τη στιγμή που οι παίκτες της Νορθάμπτον ευστόχησαν και στις τέσσερεις εκτελέσεις, πανηγυρίζοντας μια ιστορική για αυτούς πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: