Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Tελικά δεν... ξεπούλησε ούτε τον Μπεργκ, ούτε τον Καρέλη!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που τήρησε τις δεσμεύσεις του για Μπεργκ και Καρέλη, με αποτέλεσμα τα περί ξεπουλήματος να αποδειχθούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Παράλληλα δίνει μία εξήγηση για την πρόταση-ανέκδοτο του ΠΑΟΚ γα τον κορυφαίο φορ του ελληνικού πρωταθλήματος
Να ξεκινήσω με αυτό που σκέφτομαι. Το στίγμα του αποκλεισμού από την Καμπάλα δεν φεύγει , όσος καιρός και να περάσει. Ότι γράφει η ιστορία δεν ξεγράφει. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι να μείνουμε στο χθες και να μιλάμε μόνο για αυτό. Το χθες μας έχει επηρεάσει άσχημα την ψυχολογία, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά . Και νομίζω, ότι αυτό πρέπει να κάνουν και στην ομάδα. Και για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια, αλλά να λέμε και τα σωστά πρέπει να ομολογήσουμε, ότι ο Παναθηναϊκός όσον αφορά τις πωλήσεις παικτών του ότι  είπε , το έκανε. «Δεν πωλείται» είπε για τον Μπέργκ και δεν το πούλησε.
ADVERTISEMENT
«Δεν πωλείται ο Καρέλης εκτός και αν έρθει πρόταση 7-8 εκ. ευρώ» δήλωσε πριν από λίγο καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος και τελικά ο Καρέλης δεν πουλήθηκε και είναι εδώ. Και όταν έχεις χάσει συνολικά 7.5 εκ. ευρώ από τους δύο αποκλεισμούς από την Ευρώπη δεν είναι εύκολο να αρνηθείς 3,5 εκ. ευρώ για τον Καρέλη, λίγες ημέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές. Αυτή ήταν η τελευταία πρόταση της Γκενκ , που βρήκε σε τοίχο. Αρα ο Παναθηναϊκός αν μη τι άλλο ότι είπε στο θέμα πωλήσεων παικτών του στον κόσμο του το τήρησε.
Και το λέω αυτό σήμερα, διότι κάποιοι φίλοι της ομάδας επηρεάστηκαν από κάποιους τύπους, που ζουν από το να πουλάνε μιζέρια στον κόσμο και έλεγαν ότι «θα ξεπουλήσει τον Μπεργκ», η «μην ασχολείστε θα τον σκοτώσει σε τιμή όσο-όσο ο Αλαφούζος τον Καρέλη, διότι αλλιώς δεν βγαίνει η χρονιά οικονομικά». Τελικά ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο.
Αυτοί που τα έλεγαν αυτά και επηρέασαν κόσμο κανονικά θα έπρεπε σήμερα να εξηγήσουν, γιατί δεν έγιναν όλα αυτά, που είχαν …..προβλέψει. Επειδή δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό, όπως δεν έχουν κάνει αυτοί οι τύποι και στο παρελθόν καλό είναι για τους φίλους του Παναθηναϊκού να φιλτράρουν αυτά που ακούνε, η διαβάζουν και μετά να αποφασίζουν αν θα ασχοληθούν σοβαρά, η όχι.
Διότι επικίνδυνος δεν είναι αυτός, που μπορεί να κάνει μία λάθος εκτίμηση, επικίνδυνος είναι αυτός, που ….παρακαλάει να χάσει η ομάδα και κάνει ότι μπορεί , για να δημιουργήσει με αυτά που λέει αναταραχή με θέματα που δεν υπάρχουν και είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Εκτός από όλα τα άλλα νομίζω , ότι με την κίνηση της διοίκησης να κρατήσει και τον Μπέργκ και τον Καρέλη δείχνει την διάθεση να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της τους εγχώριους στόχους , να είναι η ομάδα όπως πρέπει στο γήπεδο και αν δεν την αφήσουν , εδώ είμαστε να το πούμε και να το σχολιάσουμε. Οσον αφορά τις προτάσεις για τον Μπέργκ ο Παναθηναϊκός είπε όχι σε 8 εκ. ευρώ από ομάδα της Ασίας, ομάδα της Πορτογαλίας και τα τελευταίες ημέρες αρνήθηκε και σοβαρή πρόταση από την Μαρσέιγ.
Η πρόταση από  τον ΠΑΟΚ μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Υπαρχει mail , στο οποίο φαίνεται η επίσημη πρόταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 2 εκ. ευρώ και προκάλεσε το γέλιο στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Φαίνεται, κάποιοι παραμύθιασαν τον Σαββίδη, ότι ο Παναθηναϊκός ….διαλύεται οικονομικά μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα και έκανε αυτή την κίνηση, που επειδή αντιμετωπίστηκε με γέλιο και ουσιαστικά επικοινωνιακά είναι μεγάλη ήττα για τον ΠΑΟΚ για αυτό και διαψεύστηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης…
*Καλό μήνα σε όλες και όλους με υγεία πάνω από όλα...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: