Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Όλα για το διαμάντι…!!


Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, η Νικόλ Κυριακοπούλου θα διεκδικήσει στον πρώτο τελικό του Diamond League το διαμάντι στο επί κοντώ.

Όλα για το διαμάντι…
Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου βρίσκεται ήδη στη Ζυρίχη, ώστε να υπερασπιστεί τους 16 βαθμούς που έχει κατακτήσει στα προηγούμενα μίτινγκ της σειράς και να αφήσει πίσω τους η Φαμπιάνα Μούρερ με τους δέκα βαθμούς.

Η Κυριακοπούλου θα χάσει το διαμάντι, μόνο αν μείνει τρίτη ή εκτός τριάδας στον τελικό της διοργάνωσης και την ίδια στιγμή η Βραζιλιάνα, «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κινέζικη πρωτεύουσα, κατακτήσει την πρώτη θέση. Η βαθμολογία στον τελικό είναι διπλή (8-4-2), ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας το διαμάντι πάει στον αθλητή ή την αθλήτρια με τις περισσότερες νίκες.

Κυριακοπούλου και Μούρερ θα ισοβαθμήσουν στην περίπτωση που η Ελληνίδα είναι τρίτη και η Βραζιλιάνα πρώτη, όμως οι δύο αθλήτριες θα έχουν και ίσες νίκες κι, έτσι το διαμάντι θα πάει στη «χώρα του καφέ».

Στην Ελβετία, θα δώσει το «παρών» και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Γιαρισλέι Σίλβα. Τον τελευταίο της αγώνα στη θερινή σεζόν θα δώσει εκεί η Κατερίνα Στεφανίδη.

Στη Ζυρίχη, θα προκύψουν οι νικητές σε 16 από τα 32 αγωνίσματα, ενώ μόλις σε τρία αγωνίσματα (σφαιροβολία γυναικών, μήκος γυναικών και 800 μέτρα γυναικών), η πρώτη θέση έχει ήδη ξεκαθαρίσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: