Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Οι «μικροί»… μεγάλωσαν!! (vid)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει και φέτος προβλήματα τραυματισμών πρωτοκλασάτων παικτών, γεγονός που έδωσε περισσότερο χρόνο στους νεαρούς παίκτες του. Το sport-fm.gr καταγράφει την πρόοδό τους.

Οι «μικροί»… μεγάλωσαν (vid)
Η Ελλάδα μαστίζεται από οικονομική κρίση και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι και στο μπάσκετ, όπου οι δύο μεγάλες ομάδες της χώρας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχουν μειώσει κατά 60-70% τα μπάτζετ τους σε σχέση με όσα δαπανούσαν μέχρι το 2011. Αυτό έχει βέβαια και θετικά, αφού αμφότεροι έχουν στραφεί στις επενδύσεις με νεαρούς σε ηλικία Έλληνες παίκτες, που αν συνεχίσουν να δουλεύουν θα αποτελέσουν τον «κορμό» τους τα προσεχή χρόνια.

Ο Ολυμπιακός, ακολουθεί αυτή την τακτική εδώ και χρόνια με το πλάνο να αποδίδει σε σημαντικό βαθμό και οι νέοι να βοηθούν αρκετά στην κατάκτηση των δύο ευρωπαϊκών τίτλων. Κάτι τέτοιο συνεχίστηκε και φέτος, αφού λόγω και των πολλών τραυματισμών, οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν περισσότερο απ’ ότι να είχε υπολογιστεί αρχικά σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα τέσσερις νέους σε ηλικία παίκτες. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει το πόσο προόδευσαν και ποιοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία.

Του Νίκου Ζέρβα
Δημήτρης Αγραβάνης (20)
Ο Γιώργος Πρίντεζης τραυματίζεται στην αρχή της σεζόν και μένει περίπου δυόμισι μήνες εκτός και ο Αγραβάνης που πήρε πέρυσι το βάπτισμα του πυρρός, αρπάζει την ευκαιρία από τα... μαλλιά. Ο Μίλαν Τόμιτς που αντικατέστησε προσωρινά τον Γιώργο Μπαρτζώκα μέχρι την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τον ρίχνει στα «βαθιά» και δεν βγαίνει χαμένος. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης της ομάδας και αν δεν είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι (έμεινε τρεις μήνες εκτός) ίσως να ήταν σε ακόμα καλύτερα επίπεδα.

Στην Ευρωλίγκα ο Αγραβάνης έχει μέχρι στιγμής 4,5 πόντους και 3,1 ριμπάουντ μέσο όρο σε 14 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, έχοντας κάνει κάποια εξαιρετικά παιχνίδια. Προσφέρει πολλές λύσεις στην άμυνα και βγάζει πάθος, έχοντας δώσει πολύτιμες ανάσες αρχικά στον Πέτγουεϊ και τώρα στον Πρίντεζη. Κορυφαία του στιγμή, οι 12 πόντοι και τα 8 ριμπάουντ που πρόσφερε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου παίζει 16΄33΄΄, έχει 6,5 πόντους και 3,3 ριμπάουντ



Ιωάννης Παπαπέτρου (21)
Ο μεγάλος άτυχος της σεζόν, καθώς αναγκάστηκε να μείνει περίπου έξι μήνες εκτός λόγω σοβαρού τραυματισμού. Επέστρεψε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αρμάνι στο Μιλάνο και επιβεβαίωσε με το «καλημέρα» γιατί η περυσινή …προπαρασκευαστική χρονιά θα λειτουργούσε ως εφαλτήριο καθιέρωσης φέτος αν δεν τραυματιζόταν. Ο Παπαπέτρου βρίσκει πλέον ρυθμό και έχει ήδη 5,5 πόντους μέσο όρο σε τέσσερα παιχνίδια Ευρωλίγκας, ενώ ήταν κομβικός στο να «γυρίσει» το παιχνίδι με την Εφές στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά.

Η μέτρια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δεύτερος κατά σειρά στο rotation σμολ φόργουορντ, Τρεμέλ Ντάρντεν, δεν αποκλείεται να του αυξήσει σημαντικά τον χρόνο συμμετοχής, αφού βοηθάει λόγω σωματοδομής και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, όπως η άμυνα και τα ριμπάουντ.



Βασίλης Καββαδάς (24)
Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πίστεψε σε αυτόν και δεν απέκτησε τρίτο «έτοιμο» σέντερ πίσω από τους Ντάνστον και Χάντερ. Ο Καββαδάς έχει πάρει κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να πείσει ιδιαίτερα πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της Ευρωλίγκας. Με πέντε λεπτά μέσο όρο ανά παιχνίδι στη κορυφαία διοργάνωση έχει μέσο όρο ένα πόντο και 1,1 ριμπάουντ.

Στα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος που έχει λίγο περισσότερο χρόνο συμμετοχής και αυξημένες αρμοδιότητες, έχει 3,3 πόντους και 1,4 ριμπάουντ, έχοντας συμβάλει σημαντικά στην δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στο ΣΕΦ. Γενικότερα πάντως, δεν έχει σημειώσει πρόοδο ανάλογη με των δύο προαναφερθέντων, αλλά και σύμφωνα με τα όσα πολύ ελπιδοφόρα έκανε στην καριέρα του στον Πανιώνιο.



Ανδρέας Χριστοδούλου (20)
Αποκτήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κυπριακού μπάσκετ, πήρε ελληνική υπηκοότητα και δουλεύει για να πάρει στο μέλλον χρόνο συμμετοχής. Έχοντας μπροστά του Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη, Λαφαγέτ και Κατσίβελη λογικά δεν έχει παίξει στην Ευρωλίγκα (μόλις 43΄΄κόντρα στη Γαλατάσαραϊ), ενώ και στο πρωτάθλημα σπάνια χρησιμοποιείται.

Έχει μέσο όρο συμμετοχής 3΄49΄΄ με 0,86 πόνους μέσο όρο και 4/11 σουτ εντός παιδιάς. Έτσι ακόμα δε μπορεί να κριθεί και ίσως να χρειαστεί να παίξει για ένα χρόνο δανεικός σε κάποια μικρότερης δυναμικής ομάδα και να επιστρέψει μελλοντικά πιο έτοιμος.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: