Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τα χαμένα πέναλτι του Ηρακλή που... σώζουν!! (vids)

Το χαμένο πέναλτι του Περόνε προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, αλλά όπως θυμίζει το gazzetta.gr, δεν ήταν το πρώτο που έκρινε μία... κατηγορία. 
Μετά από ένα... επεισοδιακό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο, η ΑΕΛ επικράτησε του Ηρακλή και κέρδισε την ύστατη στιγμή το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου, πετώντας απ έξω την Λαμία. Οι αντιδράσεις δεν ήταν λίγες, ειδικά μετά το χαμένο πέναλτι του Περόνε στην τελευταία φάση του αγώνα!
Βέβαια, η... μουρμούρα είχα ξεκινήσει από νωρίς, με αφορμή την επίθεση αγνώστων στο βαν του ΟΤΕ, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα!
Αυτή δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Ηρακλής και ένα χαμένο του πέναλτι στην τελευταία αγωνιστική κρίνει μία... κατηγορία (χτες δεν έκρινε κατηγορία, αλλά το δικαίωμα διεκδίκησης της ανόδου μέσα από τα πλέι οφ).
1989-90
Ο Ιωνικός παίζει μία κατηγορία στο Καυτανζόγλειο και ο Βαμβακούλας στο 43' με κεφαλιά καταφέρνει να ανοίξει το σκορ, όμως ο Δημόπουλος στο φέρνει το ματς στα ίσα. Η ισοπαλία είναι αρκετή για την ομάδα του Γιάνους Κόβαλικ , όμως δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Καλταβερίδης ανατρέπει τον Αναστασιάδη και ο Αδαμόπουλος δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα!
Το... θύμα, είναι αυτός που αναλαμβάνει και την εκτέλεση (αλά Πανένκα φυσικά), όμως ο Δοξάκης αν και αρχικά θα «ξεγελαστεί», με μία εντυπωσιακή ενέργεια θα καταφέρει να αποκρούσει και να κρατήσει τον Ιωνικό στην κατηγορία. Την ίδια ώρα, οι παίκτες της Καλαμαριάς άκουγαν από το τρανζιστοράκι μέσα στον αγωνιστικό χώρο στην νέα Φιλαδέλφεια, την εξέλιξη του αγώνα και από εκεί έμαθαν πως τελικά ήταν αυτοί που θα πουν... αντίο!
1992-93
Στο ίδιο έργο θεατές. Αυτή τη φορά ο Εδεσσαϊκός είναι παίζει το... κεφάλι του στο Καυτανζόγλειο και μετά το τέρμα του Σκαδάτου μόλις στο 9', τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Ο Πασσαλής, όμως στο 15' και ο Τσολερίδης με πέναλτι στο 65' θα κάνουν την ανατροπή και θα βάλουν την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη σε θέση οδηγού. Ο σκόρερ του Γηραιού, πάντως, είχε την ευκαιρία να ρίξει κατηγορία τον Εδεσσαϊκό, όμως ακόμα μία χαμένη εκτέλεση πέναλτι, με τον Σκαρτάδο να γίνεται... ήρωας της Έδεσσας και δήμιος του Πιερικού που υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική!




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: