Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Όταν η Ρεάλ σταμάτησε στο 11-2!!

Το «FFT» του gazzetta.gr θυμάται τις μεγαλύτερες νίκες των Μαδριλένων στην Primera Division. Από το 1941 μέχρι και τον τωρινό θρίαμβο με την Γρανάδα.
Το νούμερο προκαλεί ίλιγγο. Το 9-1 της Ρεάλ επί της Γρανάδα είναι συγκλονιστικό και αντίστοιχο σκορ οι Μαδριλένοι είχαν να πανηγυρίσουν πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια. Για να βρει κανείς κάτι ανάλογο στην ιστορία τους στην Primera Division, θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο στο μακρινό 1967-’68. Φυσικά, μιας και μιλάμε για τη Ρεάλ, στα κιτάπια της υπάρχει καταχωρημένο ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Πρόκειται για το ασύλληπτο 11-2 επί της Ελτσε. Ας τα δούμε όμως όλα με τη σειρά…
Ρεάλ – Ελτσε 11-2
Ηταν η σεζόν 1959-’60. Οι εφημερίδες της επόμενης ημέρας βγήκαν με την είδηση του θριάμβου των Blancos και την υποσημείωση, ότι τον πέτυχαν χωρίς τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ο οποίος ήταν τραυματίας. Στην θέση του λοιπόν έπαιξε ο Χοσέ Γκαρθία Κάστρο, τον οποίο άπαντες αποκαλούσαν σκέτο Πεπίγιο. Εκείνος λοιπόν ήταν που βρήκε δίχτυα πέντε φορές (σ.σ.: συνολικά σε όλη την χρονιά έβαλε 13). Με ένα λιγότερο τον ακολούθησε ο Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος έφτασε τα 25 τέρματα και αναδείχτηκε 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ωστόσο, εκείνος ο τίτλος κατέληξε στη Μπαρτσελόνα, που τον κατέκτησε στην ισοβαθμία με τη Ρεάλ (46 βαθμοί σε πρωτάθλημα 16 ομάδων).

Ρεάλ Λας Πάλμας 10-1
Την ακριβώς προηγούμενη περίοδο (1958-’59) η Ρεάλ είχε διαλύσει με 10-1 τη Λας Πάλμας. Σε εκείνο το ματς είχε κάνει πάρτι το απίστευτο δίδυμο των Φέρεντς Πούσκας, Αλφρέδο Ντι Στέφανο, καθώς αμφότεροι είχαν σημειώσει χατ τρικ. Οι δυο τους μάλιστα είχαν μοιραστεί τις δύο πρώτες θέσεις των σκόρερ (Ντι Στέφανο 23, Πούσκας 21). Μάλιστα την απόμενη αγωνιστική οι Μαδριλένοι συνέχισαν να πυροβολούν, σταματώντας στο 8-0 κόντρα στην Οσασούνα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το πρωτάθλημα το πήρε η Μπαρτσελόνα με 51 αντί 47 βαθμών.
Ρεάλ – Καστεγιόν 9-1
Ηταν η πρώτη τόσο μεγάλη νίκη της στη Λα Λίγκα. Αντίπαλος η μικρούλα Καστεγιόν τη σεζόν 1941-‘42, η οποία ήταν εκείνη που δέχτηκε την πρώτη «εννιάρα». Το φοβερό σε εκείνη την περίπτωση, ήταν πως μέχρι το 43’, το σκορ ήταν μόνο 1-0. Ηρωας για τους Μερένγκες ο Μανουέλ Αλδάι που έκανε καρέ και τερμάτισε 30ς στον πίνακα των σκόρερ με 23 γκολ. Ούτε τότε η Ρεάλ πήρε το πρωτάθλημα, το οποίο κατέληξε στην Βαλένθια (40 βαθμοί σε πρωτάθλημα 14 ομάδων).
Ρεάλ – Σοσιεδάδ 9-1
Αυτή ήταν η προηγούμενη της τωρινής τόσο ευρείας νίκης. Το θύμα ήταν η Σοσιεδάδ τη σεζόν 1967-’68. Οπώς και κόντρα στην Καστεγιόν, στο ημίχρονο το σκορ ήταν μόλις 2-0. Ο Μανουέλ Βελάθκεθ είχε κάνει χατ τρικ σε 17 λεπτά και συνολικά στην χρονιά είχε μόλις 10 γκολ. Αυτή ήταν και η μοναδική από όλες τις περιπτώσεις που στο φινάλε η Ρεάλ πανηγύρισε και τον τίτλο με 42 βαθμούς (σε πρωτάθλημα 16 ομάδων).
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 9-0
Γενικότερα τα εννέα της Ρεάλ στην Γρανάδα ήταν τα πρώτα στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1978-’79. Η τελευταία όμως που είχε φτάσει το σκορ σε δυσθεώρητο επίπεδο, ήταν η Μπαρτσελόνα με το 9-0 επί της Βαγιεκάνο. Σε εκείνο το ματς είχε οργιάσει ο Χανς Κρανκλ με πέντε τεμάχια. Συνολικά ο Αυστριακός ήταν τρομερός όλη την χρονιά και τερμάτισε στην κορυφή των σκόρερ με 29 γκολ. Ο τίτλος όμως πήγε στη Ρεάλ (47 βαθμοί), με την Μπάρτσα να τερματίζει πολύ χαμηλά στην 5η θέση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: