Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η κοιλάδα στις φλόγες!!


Ντόρτμουντ και Σάλκε μπορεί να απέχουν πολύ από την κορυφή, αλλά το μεταξύ τους ντέρμπι δεν παύει να είναι αυτό που κλέβει τα βλέμματα στην 23η αγωνιστική της Bundesliga.

Η κοιλάδα στις φλόγες
Κάπως αλλιώς περίμεναν να τις βρει το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ Ντόρτμουντ και Σάλκε για την 23η αγωνιστική. Γιατί η μεν Μπορούσια παρά το νικηφόρο σερί της δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού ούτε πλησιάσει σε αυτές της Ευρώπης, οι δε «βασιλικοί μπλε» πασχίζουν να κρατηθούν στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετρά τρεις σερί νίκες και απέχει μόλις δέκα βαθμούς από τη μεγάλη της αντίπαλο που στρογγυλοκάθεται στην τέταρτη θέση. Ντουρμ, Πίστσεκ και Γκρόσκροϊτς θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ από τους φιλοξενούμενους πολλοί περισσότεροι: Ντράξλερ, Φαρφάν, Μάτιπ, Ουτσίντα, Ομπάσι, Φέρμαν, Κολάσινατς και Γκορέτσκα.

Η πρωτοπόρος Μπάγερν στον αγώνα με τον οποίο ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής υποδέχεται την Κολωνία με τον Μπενατιά να προστίθεται στο απουσιολόγιο του Γκουαρντιόλα δίπλα στους Λαμ, Μαρτίνεθ και Τιάγκο.

Η Βόλφσμπουργκ, που παραμένει στο -8 από την κορυφή, δοκιμάζεται στη Βρέμη απέναντι στη Βέρντερ που μετά από ένα σερί πέντε νικών την περασμένη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη με τη Σάλκε στη «Φέλτινς Αρένα».

Η Λεβερκούζεν στον απόηχο του θριάμβου επί της Ατλέτικο αντιμετωπίζουν τη Φράιμπουργκ ψάχνοντας την πρώτη της νίκη μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα που την έριξαν στην έκτη θέση, ενώ η Γκλάντμπαχ θέλει να παραμείνει σε τροχιά Champions League υποδεχόμενη την Πάντερμπορν.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/2 (21:30)
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία

Σάββατο 28/2 (16:30)
Ντόρτμουντ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ
Ανόβερο-Στουτγκάρδη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή 29/2
Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Παρασκευή 6/3 (21:30)
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 7/3 (16:30)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 8/3
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Πάντερμπορν-Λεβερκούζεν (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: