Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οταν δεν διαθέτεις σχέδιο, καταφεύγεις στο λουκέτο!

Γράφει  ο Δημήτρης Κανελλάκης
Όπως ακριβώς το περίμενα και σας είχα προϊδεάσει από χθες. Μία από τα ίδια είναι η απόφαση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, με αντίστοιχες προκατόχων του.

Το λουκέτο στην Superleague είναι απλά και μόνο μια κίνηση εντυπωσιασμού, χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, κανέναν ουσιαστικό στόχο, καμία ουσιαστική πρωτοβουλία από την πλευρά του επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού.

Μας είπε χθες ο κ. Κοντονής, ότι θα περιμένει μέχρι την επόμενη Τετάρτη τις κρίσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ, για να αποφασίσει αν θα δώσει εντολή για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι.

Και αναρωτιέται, φυσικά, ο καθένας: τι θα κάνει μέχρι την επόμενη Τετάρτη η ΕΛΑΣ και η ΔΕΑΒ που να διασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν την μεθεπόμενη αγωνιστική προβλήματα βίας στα γήπεδα της Superleague;

Ποιες ενέργειες, που θα μπορούσε, ίσως, αλλά δεν τις έκανε για πολλά χρόνια η Ελληνική Αστυνομία, θα τις κάνει μέσα σε μία εβδομάδα; Τι θα εισηγηθεί, που δεν το εισηγήθηκε και δεν εφαρμόστηκε για πολλά χρόνια, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, ώστε να συμβάλλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου μέσα σε μία εβδομάδα;

Μήπως φαντάζεται ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού ότι μπορεί να κάνει κάτι η ΕΛΑΣ και η ΔΕΑΒ ώστε να μην πλακώνονται στο ξύλο ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο και να μην κάνουν δηλώσεις που βάζουν φωτιά στο πρωτάθλημα και εξάπτουν τα πάθη των οπαδών;

Αν πιστεύει ο κ. Κοντονής ότι το πρόβλημα θα το λύσουν η ΕΛΑΣ και η ΔΕΑΒ και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα περιμένουμε πότε θα αποφασίσει ο νέος υφυπουργός να νομοθετήσει γιατί θεωρεί πως δεν υπάρχουν εργαλεία που να του επιτρέπουν να παρέμβει άμεσα, προφανώς, δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στο χώρο που του ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό. Προφανώς, έχουν να δούνε πολλά ακόμη τα μάτια μας, έως ότου καταλάβει ο κ. Κοντονής ότι εδώ χρειάζεται ο ίδιος να λάβει πρωτοβουλίες, ο ίδιος να ανακοινώσει μέτρα, ο ίδιος να τρίξει τα δόντια στους παράγοντες των ομάδων της λίγκας, της FootballLeague, στην ΕΠΟ και κάθε άλλο θεσμικό φορέα.

Η απόφαση για λουκέτο στην Superleague είναι ενδεικτική της αδυναμίας του νέου υφυπουργού να στείλει μήνυμα σε κάθε εμπλεκόμενο και της επιθυμίας του να κερδίσει χρόνο.

Φαίνεται ότι είναι ανέτοιμος, ότι δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των παθογενειών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και πως θα προσπαθήσει κι αυτός να μάθει στου… κασίδη το κεφάλι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι άφησε έξω από το λουκέτο την FootballLeague, ενώ στη Λαμία είχαμε χθες σοβαρά επεισόδια, χωρίς να εξηγήσει γιατί δεν συμπεριλαμβάνει και το δεύτερο τη τάξει Πρωτάθλημα.

Η μεγαλύτερη, πάντως, δική μου απορία, είναι η εξής: άντε και ξαναρχίζει το Πρωτάθλημα μετά από 10 μέρες, και πάνε όλα καλά. Όμως, μετά από 17 ημέρες, έχουμε επεισόδια σε δύο ματς. Τι θα κάνει ο υπουργός; Θα διακόψει πάλι το πρωτάθλημα;   

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: