Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Έχασε, δεν χάθηκε!!

Θα μπορούσε να αλώσει το Τελ Αβίβ, αλλά πέταξε τις ευκαιρίες του. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με σκορ 73-70 απ' την Μακάμπι, ωστόσο κράτησε τη διαφορά του +7 απ' το ΟΑΚΑ για πιθανή ισοβαθμία στο μέλλον.

Έχασε, δεν χάθηκε
Έδειξε πως μπορούσε και καλύτερα, αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και οι «πεταμένες» επιθέσεις για να προσπεράσει σε πολλές περιπτώσεις «κόστισαν» στον Παναθηναϊκό.

Έτσι, το τριφύλλι (5-3) ηττήθηκε 73-70 απ’ την Μακάμπι Τελ Αβίβ (6-2), αλλά τουλάχιστον γυρίζει στην Αθήνα έχοντας προστατεύσει το +7 του ΟΑΚΑ που είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί «χρυσό» στο μέλλον, είτε για πρόκριση, είτε για το πλεονέκτημα έδρας.

«Εμμονή» των πρασίνων στα τρίποντα (12/33) που βελτιώθηκαν σε αυτό τον τομέα στην επανάληψη, 16 πόντους είχε ο Γιάνκοβιτς, 15 ο Παππάς, ντεμπούτο έκανε ο Λαουάλ που παρουσιάστηκε -εμφανώς- ανέτοιμος.

Το ματς:

Μπορεί επιθετικά να μην «μάγευε» (όντας άστοχος απ’ τα 6,75), αλλά επωφελούμενος την καλή του άμυνα και την μη συγκέντρωση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατάφερε να προηγηθεί 6-8. Η εμμονή του Παναθηναϊκού στα τρίποντα δεν οδηγούσε πουθενά, ο Μαυροκεφαλίδης δεν βρήκε ρυθμό (υποπίπτοντας σε λάθη) και οι Ισραηλινοί πήραν κεφάλι στο σκορ με 14-8. Αμ, δε, που πτοήθηκε το τριφύλλι. Κάθε άλλο! Με τον Διαμαντίδη να ανάβει το… φιτίλι και τον Γκιστ να «φορτώνει», οι πράσινοι έτρεξαν σερί 2-9 και ανέκτησαν τα ηνία (16-17), προτού o Κοέν «γράψει» το 22-17 στο 10’.

inner

Η επιμονή και η αστοχία των πρωταθλητών Ελλάδας στα τρίποντα ήταν… σοκαριστική (1/10) με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στους Ισραηλινούς να προηγηθούν ακόμα και με 9 (28-19). Παππάς και Γιάνκοβιτς κρατούσαν όρθιο τον Παναθηναϊκό (παρά το σαφές επιθετικό πρόβλημα), την ώρα που η άμυνα δεν άφηνε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν (32-27). Ο Λαουάλ έκανε ντεμπούτο, ήταν όμως εμφανώς ανέτοιμος (κάνοντας δύο φάουλ σε… 30’’), ενώ τα σουτ απ’ τα 6,75 παρέμεναν η «αχίλλειος πτέρνα» του τριφυλλιού. Και κάπως έτσι μάλλον φυσιολογικά οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν και σε διψήφια επίπεδα (και με 1-2 σφυρίγματα των διαιτητών), 38-27, προτού η ελληνική ομάδα πάει στα αποδυτήρια με -8 (38-30) και 4/18 τρίποντα…

inner

Αν τα τρίποντα ήταν «πληγή» στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη αποδείχθηκαν… θείο δώρο! Διότι τρία γρήγορα τέτοια απ’ τον εξαιρετικό Γιάνκοβιτς και τον Διαμαντίδη όχι μόνο έδωσαν πνοή στον Παναθηναϊκό, αλλά τον έφεραν και μόλις στο -2 μετά από ώρα (43-41). Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς παρέμεναν «κολλιτσίδα» στους αντιπάλους τους. Είχαν μάλιστα και ευκαιρίες να μπουν σε θέση οδηγού, αλλά πότε την μία έκαναν λάθος στην επίθεση, πότε την άλλη σούταραν… άσχημα. Κι έτσι «χάριζαν» παράλληλα στους Ισραηλινούς τη δυνατότητα να οδηγούν -εν μέρει- εκ του ασφαλούς τον αγώνα (54-49), προτού βέβαια ο «κουβαλητής» Παππάς διαμορφώσει το 54-52 στο 30’, διατηρώντας το… άρωμα ντέρμπι στο ματς.

inner

Όλα ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Η βελτίωση στα τρίποντα ήταν δεδομένη (με δύο τέτοια από Μποχωρίδη και Φώτση), όμως έλειπε αυτό το… κάτι που θα έβαζε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Κι όσο οι φιλοξενούμενοι δεν έλυναν αυτό το γόρδιο δεσμό, έδιναν εκ νέου ελπίδες στην Μακάμπι να πατήσει πιο γερά στο παρκέ και να φύγει μετά από ώρα ξανά με 6 (64-58). Το σκηνικό το ίδιο. Ο «υπαρχηγός» (Φώτσης) κρατούσε απόσταση… αναπνοής το τριφύλλι, αλλά ξανά λάθη και (πολλά) αμυντικά ριμπάουντ «πλήγωναν» τον Εξάστερο. Και την ώρα που στο τελευταίο λεπτό ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μπει στο… κόλπο, ο Γιάνκοβιτς έχασε το άχαστο (λέι-απ) και παράλληλα πέταξαν οι τελευταίες προσπάθειες για το διπλό. Οι βολές του Πάργκο κλείδωσαν τη νίκη για τους γηπεδούχους, αλλά το καλάθι του Παππά όχι μόνο διαμόρφωσε το τελικό 73-70, αλλά έκοψε τα «φτερά» των αντιπάλων για να καλύψουν και την ήττα τους στο ΟΑΚΑ.


Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-30, 54-52, 73-70

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκούντες): Πάργκο 16 (1), Χέινς 2, Σμιθ 7 (1), Ραντλ 6, Λίνχαρντ 4, Τάιους 10, Κοέχν 8 (1), Οχαγιόν 10 (2), Αλεξάντερ 10

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 16 (4), Φώτσης 8 (2), Παππά 15 (2), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ 12, Μπατίστα 2, Μπλουμς, Λαουάλ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: