Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δράμα για Λίβερπουλ, δέκα χρόνια μετά το θρίαμβο!!

Πριν δέκα χρόνια στο «Ατατούρκ» η Λίβερπουλ είχε πάρει στα πέναλτι το Champions League. Αυτήν τη φορά και με μοιραίο τον Λόβρεν που αστόχησε, αποκλείστηκε από το Europa League.

Δράμα για Λίβερπουλ, δέκα χρόνια μετά το θρίαμβο

Ο μοναδικός συνδετικός κρίκος με εκείνη την ομάδα δεν πάτησε στο χορτάρι του «Ατατούρκ» κι αυτήν τη φορά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Το γκολ του Αρσλάν στο 72’ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και αν στο 90’ ο Μπα δεν έβρισκε στο οριζόντιο δοκάρι, η Μπεσίκτας δεν θα έμενε στο τελικό 1-0 και θα είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Χρειάστηκε να περιμένει κάτι παραπάνω από μισή ώρα για να το κάνει τελικά, αφού στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και το παιχνίδι κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όλοι οι παίκτες φάνηκαν ψύχραιμοι πλην ενός. Ο Λόβρεν κλήθηκε να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι και ήταν ο μόνος που αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στον… ουρανό, την Μπεσίκτας στην επόμενη φάση και τη Λίβερπουλ πίσω στο Νησί.

Χρειάστηκε να περιμένει 88 λεπτά η Ίντερ για να κατορθώσει να κάμψει την αντίσταση της Σέλτικ και να σημειώσει το γκολ που θα σφράγιζε την πρόκρισή της. Έχοντας αποσπάσει 3-3 στη Σκωτία, έπαιξε για ώρα με τη φωτιά, όμως δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Γκουαρίν με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Στην επόμενη φάση του Europa League βρίσκεται και η Φιορεντίνα. Οι Ιταλοί έπιασαν… κορόιδο την Τότεναμ και εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη της άμυνας της αγγλικής ομάδας νίκησαν 2-0 (54’ Γκόμες, 71’ Σαλάχ).

Μεγάλο ματς έγινε στη Γερμανία, όπου η Γκλάντμπαχ υποχρεώθηκε σε ήττα με σκορ 3-2 από τη Σεβίλλη, που είχε νικήσει 1-0 και στην Ανδαλουσία.

Ο Άγιαξ μπορεί να είχε δυσκολευτεί αφάνταστα από τη Λέγκια στην Ολλανδία (1-0), αλλά στην Πολωνία ένιωσε σαν στο σπίτι της και επικρατώντας 3-0 σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Εκεί βρίσκεται και η Ντιναμό Κιέβου, η οποία ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου αγώνα και νίκησε 3-1 την Γκινκάμπ σε ένα παιχνίδι που διεκόπη για περίπου 15 λεπτά λόγω εισόδου οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο.

Στους 16 του Europa League προκρίθηκαν Ντιναμό Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Μάλιστα και οι δύο το έκαναν με… τριάρες αν και η εικόνα των δύο αγώνων ήταν εντελώς διαφορετική.

Στην Αγία Πετρούπολη η Ζενίτ έχοντας υπέρ της το 1-0 από το πρώτο ματς, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Αϊντχόφεν. Έχοντας μπροστάρη τον Ροντόν που σημείωσε δύο γκολ και… κλασικό συμπαραστάτη τον Χουλκ που πρόσθεσε ακόμη ένα, έφτασε στο άνετο 3-0.

Αντίθετα, το έργο της Ντιναμό Μόσχας δεν ήταν το ίδιο εύκολο. Οι Ρώσοι είδαν το… χάρο με τα μάτια τους όταν στο 29’ ο Μίτροβιτς έδωσε προβάδισμα στην Άντερλεχτ, η οποία ξαφνικά και μετά το 0-0 του πρώτου ματς, ήξερε πως έπρεπε να δεχτεί τρία γκολ για να χάσει το… τραίνο της πρόκρισης.

Τελικά, «έφαγε» τρία… Τα πρώτα δύο από Κοζλόφ (47’) και Γιουσούποφ (64’) την κράτησαν μέσα στο παιχνίδι μέχρι και τις καθυστερήσεις όταν ο Κουρανι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Το σημερινό πρόγραμμα (με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν, σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα):

Ντιναμό Μόσχας – Άντερλεχτ 3-1 (0-0)
(47’ Κοζλόφ, 64’ Γιουσούποφ, 90’+5’ Κουράνι - 29’ Μίτροβιτς)

Ζενίτ Πετρούπολης – Αϊντχόφεν 3-0 (1-0)
(29’, 67’ Ροντόν, 48’ Χουλκ)

Μπεσίκτας – Λίβερπουλ 1-0, 5-4 στα πέναλτι (0-1)
(72’ Αρσλάν)

Γκλάντμπαχ – Σεβίλλη 2-3 (0-1)
(19’ Τσάκα, 29’ Αζάρ – 8’ αυτ. Στραντσλ, 26’, 79’ Βιτόλο)

Ντιναμό Κιέβου – Γκινγκάμπ 3-1 (1-2)
(31’ Τεόντορτσικ, 46’ Μπουγιάλσκι, 75’ πεν. Γκούσεφ – 66’ Μαντάν)

Φιορεντίνα – Τότεναμ 2-0 (1-1)
(54’ Γκόμες, 72’ Σαλάχ)

Ίντερ – Σέλτικ 1-0 (3-3)
(88’ Γκουαρίν)

Λέγκια Βαρσοβίας – Άγιαξ 0-3 (0-1)
(11’, 43’ Μίλικ, 13’ Βιργκεβερ)

Σάλτσμπουργκ – Βιγιαρεάλ 1-3 (1-2)
(18’ Τζούριτσιν – 33’, 76’ Βιέτο, 79’ Ντος Σάντος) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: