Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Μητρόπουλος: «Στο αυτόφωρο Μαρινάκης,Σαββίδης και Αλαφούζος» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Βίκτωρ Μητρόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ αναφέρθηκε στην απόφαση του Σταύρου Κοντονή για αναστολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα με λουκέτο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ: «Καταρχήν ήταν σίγουρα μια επικοινωνιακή και σημασιολογική απόφαση για να δείξουν ότι η πολιτεία είναι εδώ και προφανώς για να έχουν το χρόνο να λύσουν το πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι ανέλαβαν τις ευθύνες των πράξεων πριν από είκοσι ημέρες.  Δηλαδή τι θα κάνουν μέχρι την Τετάρτη, θα φτιάξουνε το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή θα αλλάξουνε όλοι οι χούλιγκανς νοοτροπία; Εγώ θεωρώ ότι ήταν ένα μήνυμα περισσότερο παρά η ουσία, διότι η ουσία είναι άλλη, την οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν και να πάρουν τις αποφάσεις. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει».

Για το αν ισχύει η δήλωση Κοντονή ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαθρό: «Καταρχήν αυτό που είπε ο κ. Κοντονής με τον Αλέξη Τσίπρα έρχεται σε αντίθεση με κάποια θέση που έχει πάρει ο αρμόδιος υπουργός για την βία που είναι ο κύριος Πανούσης της προστασίας του πολίτη. Ο κ. Κοντονής είπε ότι είναι σαθρό το νομοθετικό πλαίσιο από την άλλη ο κ. Πανούσης είπε η αστυνομία έξω από τα γήπεδα. Επομένως οι δυο θέσεις αυτές αλληλοσυγκρούονται».

Για το αν μπορεί ο εκάστοτε υπουργός να το αντιμετωπίσει αυτό ή έχει να κάνει και με ένα νομοθετικό πλαίσιο που δεν υπάρχει και ενδεχομένως ο κ. Κοντονής πρέπει να το δημιουργήσει: «Υπάρχουν θέματα που αφορούν την ΕΠΟ και του δίνουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Τα θέματα αυτά είναι τουλάχιστον 15-20 ποινικές και αστικές υποθέσεις που εμπλέκεται η ΕΠΟ».

Για το πώς μπορεί να καθαρίσει το πρωτάθλημα ο νέος υπουργός αφού αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης: «Δεν ισχύει αυτό. Από την στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΠΟ δεν κάνει καλά τη δουλειά της, μπορεί με μια προσφυγή στο πρωτοδικείο να αλλάξει τη διοίκηση. Να έρθει μια διοίκηση με σκοπό να κάνει εκλογές όταν εξυγιάνει το ποδόσφαιρο».

Αν μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να προσκρούσει στο αυτοδιοίκητο: «Βεβαίως μπορεί να το κάνει. Οποιοδήποτε σωματείο υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν τηρεί το καταστατικό και κάνει ποινικές και αστικές παραβάσεις, έχει δικαίωμα να αλλάξει διοίκηση. Τι θα πει η UEFA αφήστε τους αυτούς που κατηγορούνται για δεκαπέντε κακουργήματα ο καθένας; Υπάρχει ο αστικός κώδικας, δεν το τολμούσε τόσο καιρό να το επιβάλλει κανείς. Το κράτος θα μπορούσε να τα ξεδιαλύνει αυτά τα πράγματα αλλά πάνω στην ουσία που είναι η βία στα γήπεδα. Ποιος έχει αναλάβει το θέμα φύλαξης των γηπέδων από επεισόδια; Ρωτάω εγώ, έχετε δει αστυνομικό μέσα σε γήπεδο; Είναι ρητορική η ερώτηση δεν μπορεί να έχετε δει. Όταν ο παραβάτης είναι πάνω στην εξέδρα και φεύγει από τα πλαίσια του νόμου πετάει πέτρες ή έχει ρόπαλο μπορεί κανείς να μου εξηγήσει ποιος είναι ο αρμόδιος που πρέπει να επέμβει; Τα περισσότερα γήπεδα έχουν κάμερες και δεν τις χρησιμοποιούνε… Η αστυνομία θα εντοπίσει την παράβαση την ποινική και θα πει πιάστε τον τώρα ή πιάστε τον έξω από το γήπεδο που η αστυνομία είναι αρμόδια. Η νομοθεσία στην Ελλάδα απαγορεύει στο σεκιουριτά είτε να συλλάβει είτε να χρησιμοποιήσει βία».

 Για την πρόταση του Κοντονή  να αντιμετωπιστεί η βία μόνο με σεκιουριτάδες και με την αστυνομία έξω: «Πιστεύω είναι ανενημέρωτος παρά το γεγονός ότι είναι εγκληματολόγος. Δεν νομίζω πως ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό το θέμα. Εγώ έχω ζητήσει ένα ραντεβού μαζί του και επειδή ήμουν πρόεδρος έχω κάποια πείρα σε αυτά τα θέματα και πιστεύω πως κάποιες προτάσεις που έχω για τα θέματα αυτά, ίσως του φανούν χρήσιμες. Εγώ το αγαπάω το ποδόσφαιρο και είμαι σε θέση να του πω κάποια πράγματα που έζησα στην Ευρώπη και την Ελλάδα».


Για την διακοπή του πρωταθλήματος: «Είναι θέμα δικό του. Το έκανε πρώτος ο Πιλάβιος όταν είχαν πάει στο σπίτι του κάποιοι φουσκωτοί και τον εκφοβίσανε και για να λύσει το πρόβλημα. Ο Πιλάβιος διέκοψε το πρωτάθλημα για μια εβδομάδα και μετά το ξαναξεκίνησε. Ο δεύτερος που το έκανε ήταν ο Σαρρής και ο τρίτος ήταν ο Ανδριανός όταν σκοτώθηκε ο οπαδός του Ηρόδοτου στην Κρήτη. Σταμάτησε το πρωτάθλημα αλλά τουλάχιστον ήταν ειλικρινής, το έκανε λόγω συμπαράστασης στην οικογένεια και σε ένδειξη πένθους. Έχετε όμως υπόψη ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο φίλαθλος πέθανε από φυσιολογικά αίτια».

Για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την βία όταν οι μεγαλοπαράγοντες των ομάδων σαν κοινοί οπαδοί έρχονται στα χέρια: «Εδώ είναι που έχει δίκιο ο κ. Κοντονής,. Ο νόμος περί βίας στα γήπεδα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις διατάξεις , μιλάμε για πολιτική βούληση. Πρέπει να σηκωθεί ο υπουργός δημοσίας σχτάξης, ο εισαγγελέας να πάνε να πιάσουνε τον κ. Μαρινάκη, τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο και να τους κρατήσουν το βράδυ στο αυτόφωρο. Έχουν την βούληση να το κάνουν αυτό; Ο νόμος το επιτρέπει, ο νόμος περί βίας στα γήπεδα είναι πάρα πολύ σκληρός αλλά δεν τον εφαρμόζει κανένας.
Ο καθένας λέει, κάνει και συμπεριφέρεται όπως θέλει  χωρίς να έχει καμία κύρωση. Αυτό είναι το σημείο που έχει δίκιο ο κ. Κοντονής. Έγινε προχθές ένα επεισόδιο ποιος έχει την αρμοδιότητα να το εξετάσει όχι από την ποινική αλλά από την αθλητική πλευρά. Την αρμοδιότητα λοιπόν την έχει το πειθαρχικό της ΕΠΟ. Είδατε κανέναν εισαγγελέα μετά από 48 ώρες να έχει παρέμβει; Γελάει ο κόσμος… Οι άνθρωποι αυτοί μπορούσαν να είχαν καλέσει τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο ή όποιον έφταιγε και να κάνουν κάτι. Άρα λοιπόν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, από την ώρα που οι άνθρωποι αυτοί βολεύονται να κάθονται στην καρέκλα τους και να μην τους ενοχλεί κανείς και να μοιράζουν την «δικαιοσύνη» όπου γουστάρουν αυτοί, τα πράγματα θα είναι αυτά. Η UEFAέχει πει ότι υπάρχουν ύποπτα παιχνίδια εξηγήστε μου εάν υπάρχει μια ποινή και ποια έρευνα έκανε η ΕΠΟ, η οποία την μια μέρα παίρνει το χαρτί την άλλη μέρα τους αθωώνει στο αθλητικό δίκαιο και την παρά άλλη τη στέλνει στην ποινική δικαιοσύνη για να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Άρα πρέπει να φύγουν τα όργανα που υπάρχουν. Βέβαια μπορεί και ο Κοντονής να μην γνωρίζει αυτά. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο είναι να συνεχίσω μέσα από τα δικά μου μέσα να έχω τις παρεμβάσεις μου. Μόνο να διαβάσουν τα θέματα που θίγονται είναι αρκετά για να κινηθούν».

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: