Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Σκέψεις αλλαγής υπηκοότητας από Αλμούνια


Έτοιμος να πάρει την Αγγλική υπηκοότητα ούτως ώστε να ενισχύσει την εθνική Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής παρουσιάζεται ο Μανουέλ Αλμούνια. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Άρσεναλ θα δεχόταν με ενθουσιασμό να αγωνιστεί με τα χρώματα των «λιονταριών», ωστόσο θέλει να εξασφαλίσει πρώτα ότι αυτό δε θα προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων.

«Αν πάρω την απόφαση να τη ζητήσω, πιστεύω πως δε θα είναι δύσκολο να πάρω την αγγλική υπηκοότητα», τόνισε σε αγγλική εφημερίδα ο Αλμούνια, εκτιμώντας πως «η όλη διαδικασία θα ήταν πολύ σύντομη». Πριν, ωστόσο, προβεί σε μια τέτοια κίνηση, ο Ισπανός τερματοφύλακας θέλει να έχει εξασφαλίσει, πως αυτή δε θα αντιμετωπιστεί αρνητικά από φιλάθλους και συμπαίκτες.

Έτσι, αφού σημείωσε πως «πρέπει να διαπιστώσω τι σκέφτεται κι ο κόσμος πριν πάρω μια τέτοια δύσκολη απόφαση», υπογράμμισε ότι «είμαι 32 χρονών και δε θέλω να έχω προβλήματα με κανένα».

Τόνισε, δε, πως «δεν πρόκειται για κάτι απλό, αφού μια συμμετοχή στην εθνική Αγγλίας δεν είναι κάτι που μπορείς να αγοράσεις από ένα μαγαζί» και εξήγησε πως «δε θέλω να ενοχλήσω ή να παίξω με τα αισθήματα κάποιων ανθρώπων».

Ο Αλμούνια, εξάλλου, αποκάλυψε πως ο συμπαίκτης του στην Άρσεναλ, Θίο Γουόλκοτ, τον παρακινεί συνέχεια να κινήσει τις διαδικασίες, ούτως ώστε να αγωνίζονται μαζί και στην εθνική Αγγλίας, και με αφορμή αυτό, σημείωσε πως «η γνώμη των παικτών της εθνικής με ενδιαφέρει πάρα πολύ, καθώς θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι θα ήμουν ευπρόσδεκτος, αν έπαιρνα τελικά τη μεγάλη αυτή απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: